Proč je tolik žen, co po mateřské nechtějí pracovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
16.3.18 11:58
@renap píše:
@Ploskutáček A jsme zase u toho, většina žen nepracuje proto, že v tom vidí nějaké poslání, dělá to prostě kvůli penězům, jeden rodinu neuživí. Pochybuju, že ta kvanta žen, co hákují ve fabrikách, marketech, kanclech, v tom spatřují nějakou seberealizaci. prostě si to tam odmakají, ale ten smysl života stejně vidí v dětech a rodině. A pokud se v rodině něco stane, jak píšeš, tak se ten svět stejně zhroutí, ať už pracovala nebo ne.

Někdo rád pracuje a je rád mezi lidmi. Rád patří i někam jinam, než být pořád doma a točit se v kruhu. Jsou lidé společenští a ti, kteří nikoho kromě své rodiny vidět nechtějí. Každý jsme jiný a skoro pro každého je rodina důležitá, ale některým to prostě nestačí a na tom není nic špatného.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
16.3.18 12:00
@Ploskutáček píše:
Ono je to taky o tom, kdo v čem vyrůstal. Pokud někdo vyrůstal v tradičním pojetí rodiny (chlap živí, žena smejčí), považuje to za nejlepší způsob. Ale ona je rodina pořád „tradiční“, na tom se nic nezměnilo. Chlapi pořád ve většině případů rodiny živí a ženy pořád pečují o domácnost a děti. Rodina přestane být tradiční v momentě, kdy to ve většině rodin bude naopak - žena živí, muž se stará a pečuje. A nebo dva tatínkové či dvě maminky. Nicméně si myslím, že tohle se nikdy majoritou nestane. Jediné, v čem se společnost změnila, je to, že muži jsou při pomáhání ženám aktivnější a jsou více zapojovány do péče o děti a domácnost. Mužova role totiž nekončí ejakulací a výplatou na účtě. A ženy akorát chtějí od života víc, protože pro některé holt nemusí být rodina jediným středobodem všeho. Ano, má být nejdůležitější, ale nemá být tím jediným, co od života chtít. A zase - pokud je pro nějakou ženu rodina tím jediným a vyhovuje jí to, je ochotná zasvětit celý svůj život rodině, proč ne. Ale tu ženu to dělá lehce zranitelnou, protože pokud se v rodině něco podělá, ztratí smysl života. Ženy by neměly žít jen rodinou.

Opět mluvíš i za mě. Jenže ty to umíš prostě líp. :kytka: Krásně napsané.

• Citovat
  • Upravit
148701
16.3.18 12:02
@Kobliha51 píše:
Pak tedy nechápu, proč je tu tolik žen, které všechny své peníze dávají do rodiny, když jí dojdou tak chlapa musí o peníze hezky poprosit a musí pěkně poslouchat, protože on vydělává a ona nedělá nic. Nebo to snad nečteš? A chlap by měl řešit i provozní záležitosti. Nežije na Marsu, ale v rodině. A kolik rodin má dnes peníze společné a proč by taky, když nejsou ani manželé a muži to tak necítí, protože jejich kámoši to mají doma taky tak? A školní věk může být taky do 25 let, než dítě udělá všechny školy.

To je bohužel smutná pravda taky.Dost rodin, partnerství to má dnes tak, že žena vloží příjmy zcela do rodiny, do dětí kdežto chlap oddělí část peněz do rozpočtu a zbytek je jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.18 12:02
@renap píše:
Pravda to je a vždycky to tak fungovalo, že chlap byl živitel rodiny a ženská se starala o dětia dommácnost a všichni byli spokojený. Ale dneska je taková moda a hlavně tlak společnosti, že jako musí být rovnoprávnost a emancipace a ty ženský jsou celý zblblý a ženou se do práce a myslí že stihnou být super matky, manželky, pracovnice a nepřiznají si, že všdchno se stíhat nedá. Pak to odnese jejich zdraví a děti. Já si nemyyslim, že je dobrý ten západní systém, kdy je ženská doma pár týdnu, pak strčí mimino do instituce nebo chůvě a jde makat.Ty rodinný vztahy mi tam připadají dost pokřivený, ta společnost není v pořádku a do budoucna to dobrý určitě není. Každý druhý je v péči psychologa, asi je na tom něco špatně.

Ale právě tento model podle mě způsobuje to, že ženy v padesátce nepracují, ač fyzických sil na to mají dost. Protože ony přece mají být ty, co obstarají rodinný krb. Jen si mezitím nějak nevšimnou, že děti už péči nepotřebují :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11573
16.3.18 12:03
@renap píše:
@Ploskutáček A jsme zase u toho, většina žen nepracuje proto, že v tom vidí nějaké poslání, dělá to prostě kvůli penězům, jeden rodinu neuživí. Pochybuju, že ta kvanta žen, co hákují ve fabrikách, marketech, kanclech, v tom spatřují nějakou seberealizaci. prostě si to tam odmakají, ale ten smysl života stejně vidí v dětech a rodině. A pokud se v rodině něco stane, jak píšeš, tak se ten svět stejně zhroutí, ať už pracovala nebo ne.

Přesně. Lidi chodí do práce, že musí, ne že chtějí. A ona už se ta diskuze stejně stáčí pomalu jinam.

• ženy chodí do práce z ekonomických důvodů
  • po mateřský taky z ekonomických důvodů nebo že by jim doma jeblo, případně kombinací obojího
  • ty, které zůstávají doma i delší dobu, než je mateřská, tak činí většinou proto, že jim to vyhovuje a naplňuje je to víc než práce. Protože proč by zůstávaly někde, kde vlastně nechtějí? A nebo volí menší zlo - co je těžší? Hákovat v práci u pásu, nebo se starat o děti?
  • těch, které zůstávají doma, protože mají ručičky dozadu (jsou líné), bude velmi nízké procento. A ono ta péče o děti může být často větší záhul a zápřah než práce. V podstatě to jsou šestnácky a někdy i čtyřiadvacítky. A odměna finanční nic moc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.3.18 12:09
@Ploskutáček píše:
Přesně. Lidi chodí do práce, že musí, ne že chtějí. A ona už se ta diskuze stejně stáčí pomalu jinam.
  • po mateřský taky z ekonomických důvodů nebo že by jim doma jeblo, případně kombinací obojího
  • ty, které zůstávají doma i delší dobu, než je mateřská, tak činí většinou proto, že jim to vyhovuje a naplňuje je to víc než práce. Protože proč by zůstávaly někde, kde vlastně nechtějí? A nebo volí menší zlo - co je těžší? Hákovat v práci u pásu, nebo se starat o děti?
  • těch, které zůstávají doma, protože mají ručičky dozadu (jsou líné), bude velmi nízké procento. A ono ta péče o děti může být často větší záhul a zápřah než práce. V podstatě to jsou šestnácky a někdy i čtyřiadvacítky. A odměna finanční nic moc.

Já chodila vždycky do práce proto, že jsem chtěla něčím být a něco dokázat. Děti už jsou dospělé a mají to samé smýšlení. Takže výchova zřejmě neutrpěla. Mají i rodiny a zaměstnání či podnikání je pro ně velmi důležité. O tom jestli jsem musela a nebo nemusela, jsem nikdy ani nepřemýšlela. Prostě jsem v určitý čas šla pracovat. Možná jsem výjimka, co potvrzuje pravidlo, že lidé chodí do práce proto, že musí.

• Citovat
  • Upravit
15504
16.3.18 12:12
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu :think:

Si zvyknou na ten luxus válení si šunek celý den, tak se pak nediv :)
Navíc stát je štědrý, stačí přece natáhnout packu a už sype :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.3.18 12:14
@Šmoulice píše:
Navíc stát je štědrý, stačí přece natáhnout packu a už sype :-)
áááá, nastoupila klasika… kdo je doma, ten nutně bere dávky… a válí si šunky a nechce nic dělat… jo, to tu ještě dnes ani včera nebylo… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
16.3.18 12:17
@Regina Hero píše: áááá, nastoupila klasika… kdo je doma, ten nutně bere dávky… a válí si šunky a nechce nic dělat… jo, to tu ještě dnes ani včera nebylo… :mrgreen:

Mám těchto příkladů v okolí dost :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148701
@Šmoulice píše:
Navíc stát je štědrý, stačí přece natáhnout packu a už sype :-)

Tím si mohla začít a nemuselo se tu 25 stránek namáhat tolik lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
@Ploskutáček píše:

To přece není pravda, lidé můžou chodit do práce, protože chtějí. Prostě chtějí lepší vzdělání pro své děti, chtějí lepší dovolené, chtějí kvalitnější jídlo, chtějí mít důstojný důchod. Naopak člověk pracovat nemusí a hladem nepojde. Proto ti co pracují, ti to chtějí. Kdo nepracuje, nechce pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.3.18 12:19
@Kobliha51 píše:
Pak tedy nechápu, proč je tu tolik žen, které všechny své peníze dávají do rodiny, když jí dojdou tak chlapa musí o peníze hezky poprosit a musí pěkně poslouchat, protože on vydělává a ona nedělá nic. Nebo to snad nečteš? A chlap by měl řešit i provozní záležitosti. Nežije na Marsu, ale v rodině. A kolik rodin má dnes peníze společné a proč by taky, když nejsou ani manželé a muži to tak necítí, protože jejich kámoši to mají doma taky tak? A školní věk může být taky do 25 let, než dítě udělá všechny školy.

No jestli to takto někde funguje, tak je asi chyba někde jinde, třeba v sebevědomí toho chlapa? Jo, četla jsem to tu, třeba že chlap jí upíchne tři děti, nedává jí peníze, a ještě je schopný ji po návratu z práce seřvat, že se celý den doma fláká a je tam bordel, protože zakopne o hračku. Jsou tokové typy chlapů, ale ti se budou chovat jako hovada a nic na tom nemění, jestli ženská pracuje, nebo ne.
Ty provozní záležitosti jsem samozřejmě myslela, že řešim, když on není doma, ne jako že dělám mužské práce, to fakt ne. On je přes týden pryč, takže kdyby nebyla hlídací babička, tak bych nemohla dělat ani ten zkrácený úvazek. O víkendech samozřejmě normálně rodinně funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.3.18 12:21
@Šmoulice píše:
Mám těchto příkladů v okolí dost :roll: ;)

a nějak ti nedošlo, že jde o ženy, které živí jejich manžel, a to zřejmě musí mít dost velký příjem, aby uživil rodinu ze své výplaty, takže na dávky nedosáhnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.3.18 12:22
@zoidberg píše:
To přece není pravda, lidé můžou chodit do práce, protože chtějí. Prostě chtějí lepší vzdělání pro své děti, chtějí lepší dovolené, chtějí kvalitnější jídlo, chtějí mít důstojný důchod. Naopak člověk pracovat nemusí a hladem nepojde. Proto ti co pracují, ti to chtějí. Kdo nepracuje, nechce pracovat.

Tak. Ono se to zdá dlouho, ale ten důchod přijde a pak se čumí. Moje sousedka byla doma celý život, protože její manžel si to tak přál. Pardon, pár let, když už byly děti dospělé, tak někde pracovala. Manžel zemřel a ona má cca 6 tisíc důchod. To má tak na zaplacení bytu a kupuje si to nejpodřadnější jídlo, co jde. Naštěstí ji děti o víkendu zvou na oběd a občas jí udělají nějaký ten nákup. Paní si připadá jako žebrák.

• Citovat
  • Upravit
148701
16.3.18 12:24
@Regina Hero píše:
a nějak ti nedošlo, že jde o ženy, které živí jejich manžel, a to zřejmě musí mít dost velký příjem, aby uživil rodinu ze své výplaty, takže na dávky nedosáhnou…

Takové o kterých Šmoula píše taky znám, tam je ale jaksi problémek v tom že nepracují ani mnozí chlapi.Tam je to mentalitou, ne starostmi o rodinu. Říká se jim nepřizpůsobiví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí