Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
To přece není pravda, lidé můžou chodit do práce, protože chtějí. Prostě chtějí lepší vzdělání pro své děti, chtějí lepší dovolené, chtějí kvalitnější jídlo, chtějí mít důstojný důchod. Naopak člověk pracovat nemusí a hladem nepojde. Proto ti co pracují, ti to chtějí. Kdo nepracuje, nechce pracovat.
Jsi úplně mimo, aspoˇn mimo tuto diskusi. Ženská, která má malé děti, to prostě musí nějak zorganizovat, a kolikrát i kdyby chtěla stokrát pracovat, tak to logisticky zvládnout nejde. Prostě ty děti ji potřebují a pokud nemají hlídání a chlap má pracovní dobu, že moc nefunguje, tak je to prostě na ní. A než aby se honila jako blbec, děti nechávala od 6 do 17 ve školce nebo družině, třásla se strachy, že ji stejně vyhodí, když bude na 0ČR každý měsíc, tak je snad lepší zůstat v klidu doma? Samozřejmě pokud chlap rodinu uživí, to je hlavní předpoklad, že jo.
@Regina Hero píše:
a nějak ti nedošlo, že jde o ženy, které živí jejich manžel, a to zřejmě musí mít dost velký příjem, aby uživil rodinu ze své výplaty, takže na dávky nedosáhnou…
Tak to musí mít ty ženy dobrý žaludek
Já bych to nedala.
Připadala bych si jak vyžírka.
Jo a v úvodním příspěvku nic o ženách, které živí manžel není
A co tu řešíte 25 stránek netuším, nečetla jsem je.
Známá to taky tak měla, sedly jsme si na kafe a po dlouhé promluvě jsme zjistily, že je to kvůli tomu, že se bála. Bála se, že už neumí věci, co dříve uměla, že ji nebudou v práci znovu chtít a že dítě bude doma strádat.
@Šmoulice píše:Řeší se tu proč každá matka neutíká do práce v okamžiku kdy dítěti byly dva roky
Tak to musí mít ty ženy dobrý žaludekJá bych to nedala.
Připadala bych si jak vyžírka.Jo a v úvodním příspěvku nic o ženách, které živí manžel neníA co tu řešíte 25 stránek netuším, nečetla jsem je.
@Šmoulice A kdo by je živil, když ne manžel? Když skončí rodičák, tak jim těžko dá nějaký dávky, my třeba nikdy neměli ani přídavky, v Čechách tedy. Pokud v té rodině jeden pracuje, tak na žádný dávky snad nedosáhnou, nebo jo?
@Kobliha51 píše:
Já chodila vždycky do práce proto, že jsem chtěla něčím být a něco dokázat. Děti už jsou dospělé a mají to samé smýšlení. Takže výchova zřejmě neutrpěla. Mají i rodiny a zaměstnání či podnikání je pro ně velmi důležité. O tom jestli jsem musela a nebo nemusela, jsem nikdy ani nepřemýšlela. Prostě jsem v určitý čas šla pracovat. Možná jsem výjimka, co potvrzuje pravidlo, že lidé chodí do práce proto, že musí.
Já teda taky chodím do práce protože mě baví, dokonce se kolikrát i těším
můžu se profesně realizovat, baví mě to a dostatečně to zajistí to, abych svým dětem mohla zajistit vše co potřebuji a chtějí, od vzdělání po koníčky…
@Šmoulice píše:
Mám těchto příkladů v okolí dost![]()
nebydlis v nakej socialne vyloucene oblasti? Ja zase mam v okoli zenske s odrostlyma detma, co jsou doma, do práce by i sly, ale muzi si to nepreji. Zabezpeci rodiny dostatecne a chteji mit klid…
je to oblast domku, většina hypotekove uz splacenych, bezne rodiny se dvěma dětmi a dvěma auty, zenske většinou po druhé materske uz zustaly rovnou doma…
@Kobliha51 píše:
Tak. Ono se to zdá dlouho, ale ten důchod přijde a pak se čumí. Moje sousedka byla doma celý život, protože její manžel si to tak přál. Pardon, pár let, když už byly děti dospělé, tak někde pracovala. Manžel zemřel a ona má cca 6 tisíc důchod. To má tak na zaplacení bytu a kupuje si to nejpodřadnější jídlo, co jde. Naštěstí ji děti o víkendu zvou na oběd a občas jí udělají nějaký ten nákup. Paní si připadá jako žebrák.
Já nevim, a kolik by měla ten důchod, kdyby pracovala dejme tomu za 15 čistýho, myslíš, že by to bylo o hodně víc? Naši dělali celý život, táta vydělával poměrně dost, a mají důcody 10-11 tisíc? Jak jsem psala, většina lidí si dneska na důchod spoří, tak to není pak tak hrozný.
@renap píše:
@Šmoulice A kdo by je živil, když ne manžel? Když skončí rodičák, tak jim těžko dá nějaký dávky, my třeba nikdy neměli ani přídavky, v Čechách tedy. Pokud v té rodině jeden pracuje, tak na žádný dávky snad nedosáhnou, nebo jo?
Já nevím jak to s dávkami je. Já nikdy žádnou nepobírala ( krom rodičáku )… To by musel vysvětlit někdo, kdo ví jak v tom chodit.
Jelikož někteří chlapi normálně pracují, ale příspěvky na bydlení a ještě cosi, normálně ty baby pobírají. Tak v tom případě to musí jít nějak očůrat ![]()
A ani se tím netají a ještě jsou hrdé, jak to perfektně udělaly… ![]()
@renap píše:
Jsi úplně mimo, aspoˇn mimo tuto diskusi. Ženská, která má malé děti, to prostě musí nějak zorganizovat, a kolikrát i kdyby chtěla stokrát pracovat, tak to logisticky zvládnout nejde. Prostě ty děti ji potřebují a pokud nemají hlídání a chlap má pracovní dobu, že moc nefunguje, tak je to prostě na ní. A než aby se honila jako blbec, děti nechávala od 6 do 17 ve školce nebo družině, třásla se strachy, že ji stejně vyhodí, když bude na 0ČR každý měsíc, tak je snad lepší zůstat v klidu doma? Samozřejmě pokud chlap rodinu uživí, to je hlavní předpoklad, že jo.
Ale jde. Všichni nemají stejné podmínky jako ty a ty svoje podmínky nemůžeš aplikovat do podmínek všech žen v republice. Všechno jde. Když děti uvidí, že se máma honí jako blbec, budou vědět, že nic zadarmo není a musí taky pohnout kostrou. Není to nic špatného. Záleží na povaze a schopnostech každého z nás, jak se k čemu postavíme.
@Hanka1 píše:
nebydlis v nakej socialne vyloucene oblasti? Ja zase mam v okoli zenske s odrostlyma detma, co jsou doma, do práce by i sly, ale muzi si to nepreji. Zabezpeci rodiny dostatecne a chteji mit klid…je to oblast domku, většina hypotekove uz splacenych, bezne rodiny se dvěma dětmi a dvěma auty, zenske většinou po druhé materske uz zustaly rovnou doma…
Ne nebydlím. Ale práci mám takovou, kde se věnuji z 99% jen ženám. A kolikrát tomu co poslouchám, se mi ani věřit nechce…
![]()
Takže fakt netuším, jak to lze ochcat, aby na ty dávky dosáhly…
@renap píše:
Já nevim, a kolik by měla ten důchod, kdyby pracovala dejme tomu za 15 čistýho, myslíš, že by to bylo o hodně víc? Naši dělali celý život, táta vydělával poměrně dost, a mají důcody 10-11 tisíc? Jak jsem psala, většina lidí si dneska na důchod spoří, tak to není pak tak hrozný.
Tak 6 a 10 tisíc je docela rozdíl. No a jí její manžel nespořil a ji to nenapadlo. A tak teď kupuje salám za dvacku šiška. Možná by to ani pes nejedl.
@renap píše:
Ale to je prostě o pohodlnosti, ne proto, že bu „musela“ být doma. Náš systém je natolik propracovaný, že alespoň částečný úvazek je umožněn skoro vždy.
@zoidberg píše:
To přece není pravda, lidé můžou chodit do práce, protože chtějí. Prostě chtějí lepší vzdělání pro své děti, chtějí lepší dovolené, chtějí kvalitnější jídlo, chtějí mít důstojný důchod. Naopak člověk pracovat nemusí a hladem nepojde. Proto ti co pracují, ti to chtějí. Kdo nepracuje, nechce pracovat.
ja ti popisu muj priklad. Do práce jsem při obouch detech sla, protože jsem chtěla, ne musela, manzel nas uzivi dostatecne. Ted mam odpracovano 25 let, tahne mi na 45 let a muj poslední nadnarodni zamestnavatel pobočku v CR ke konci 2016 uzavrel. Nas zamestnance obdaril desetiměsíčním odstupným, přitom nejnizsi plat tam byl vyssi nez je nynenjsi prazsky prumer.
Lonsky rok jsem si fakt uzila, deti na zakladce samostatne a ac od nového roku jsem zpet v pracovnim procesu, tak si rikam, jestli mi to stoji za to - byt doma v sedm a deti videt dve tri hodiny denne (rano nepocitam), jedna dovolena u more a jednou rocne Alpy jsme si dopravali i během mych mateřských, tak si rikam, na co se honit. Barak splaceny, jiny prijem na beznew mesicni vyziti z pronajmů.
Tak jedine ten pocit, ze chci byt trochu uzitecna, vyplatu mam pro svoji potrebu, kupuju z toho věci pro deti a usetrim z toho, ale ten promrhany cas v praci si proste rikam, ze peníze nenahradi. Když si vezmu toho casu na zahradu, na sebe, na svoje konicky, byt k dispozici detem, když chteji, ne ze potrebuji apod. jestli mi někdo rozumíte… ![]()
@renap píše: