Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu
A co je ti do toho?
Nechapu, tohle neustale reseni zivota druhych.
@Ploskutáček a co myslíš, že se řešilo na chodbách, pavlačích, dětských hřištích, ve dveřích samosky? Lautr to samý, jen v menším měřítku ![]()
Ona totiz spousta tech padesatiletych, co se jako poflakuji doma a nechce se jim do prace, tak jsou mnohdy nemocne a zdravotni stav jim nedovoluje do prace chodit, urcite by radeji pracovaly, nez denne bojavaly s nemocema.
Kazdemu na potkani nevykladaji, ze a jak jsou nemocne a treba maji invalidni duchod.
Spousta lidi, kdyz vidi, ze nekdo chodi ven a mluvi, ze ma evidentne vsechny koncetiny a zadnou viditelnou vadu, tak jim prece nic neni. Interni a mnohdy zivot ohrozujici nemoce nejsou pro laiky znatelne a lidi, kteri jima trpi se vetsinou hodne snazi venku pusobit zdrave a normalne a sve bolesti a trapeni si resi doma v soukromi.
Protože třeba nechtějí být matky údernice, po padesátce sedřené, které nic nestíhají a lítají jak hadr na holi od rána do večera. Na děti nemají čas, na sebe taky moc ne ![]()
Ne pro každou je ideální vyzvedávat malé děti ze školky okolo páté, furt někoho někam honit s jazykem na vestě. Nemluvě o tom, že malé děti bývají často nemocné a pro zaměstnanou matku to je docela problém. takže počkat pár let a pak teprve nastoupit může být snazší pro všechny zúčastněné.
@Helileli píše:
@Ploskutáček a co myslíš, že se řešilo na chodbách, pavlačích, dětských hřištích, ve dveřích samosky? Lautr to samý, jen v menším měřítku
A vidíte, to mi nedocvaklo. Ale tady to někdy přerůstá až do obludných rozměrů nebo i osobních útoků. Já se teda jako chlap královsky bavím, jak některé dotyčné dokážou za svou pravdu bojovat desítky stran. Ač jsem vozíčkář s dostatkem času, mě by to asi vyčerpávalo, rád nechávám žít lidi v jejich pravdě. ![]()
Ahoj
nečetla jsem celou diskuzi, jen prvních pár stran. Chápu ženy, které se nechtějí vracet po skončení rodičáku do práce - mám 8-měsíční dcerku a jsem v 5.měsíci těhotenství. Do práce plánuji jít až bude nejmladšímu dítěti tak 9-10let. Chci se mu věnovat, vidím kolem sebe jaké jsou rozdíly mezi dětmi, které vyrůstají bez matky (ta je v práci) a se kterými někdo doma je a věnuje se jim. Samozřejmě později připadá v úvahu i práce na zkrácený úvazek, ale těch je tady kolem strašně málo. A co se týče závislosti - s penězmi vyjdeme, i něco ušetříme. Kdyby se něco s manželem stalo, finančně i jinak to zvládneme. A i v současné době pracuji z domu pár hodin týdně jako editorka bakalářských a jiných odborných prací + kdybych chtěla, mohla bych z domu dělat účetnictví (mám vš tohoto směru), ale zatím mě to neláká… A zda nemám strach, že po 10letech doma práci nenajdu? Ne, nemám - s nějvětší pravděpodobností půjdu do ordinace k ségře a i kdyby nakonec ne, tak pokud je člověk zdravý a chce pracovat, tak podle mě práci vždycky nějakou najde ![]()
@Ploskutáček píše:
Tohle není úplně ten případ, ale víte, co je na Emiminu super? Že se tady můžete utvrzovat v desítkách a stovkách témat. Některé ženy se prostě potřebují utvrdit v tom, že je jejich světonázor správný. Tenhle web by podle mě mel působit jako porodní a miminkovská poradna, případně poradna ve složitých situacích. A bazar je tu taky dobrej. Ale napadlo vás někdy, jak mohly žít matky bez Emimina třeba před 20 lety? V podstatě je to tady velká „porovnávačka“ - kdo se líp vyzná, čí životní styl je lepší, kdo víc vydělává atd.
no úplně stejně, jen jiným způsobem… taky se porovnávalo, čí dítě je dřív bez plenek, dříve mluví, chodí, prostě to samé v bleděmodrém… jen ne v celorepublikovém nebo celosvětovém měřítku, ale spíš v okresním… měla jsem mimina před 27 lety a měla jsem je před 7 lety… jediný rozdíl je mezi okruhem diskutujících… přes internet ulovíš těch názorů víc než tenkrát…
@P4ja píše:
Teda taky nechápu. Proč má zakladatelka neustále potřebu o ženách v domácnosti říkat, že se válí doma. To už je na psychiatra a sebevědomí nula.
protože jí to někdo říkal nebo říká tak často, že už to v sobě má pevně ukotvené… a není jediná, jak se zdá… ![]()
@ka2ka je to hodně individuální. Jedna žena doma na MD trpí, jiná si to užívá. V kostce shrnu svůj pohled. Při nástupu do zaměstnání se ti rozhodí veškerý režim, nastane podstatně náročnější logistika a celková změna organizace chodu rodiny. Ráno musíš rozespalé potomky budit obvykle ještě dříve (většinou prac. doba začíná v 6 nebo 7 hodin), složitě vychystávat, vypravovat, dopravovat do školek. Pravé peklo nastává, když děti onemocní.
Samozřejmě se naprosto bude lišit pohled maminek, které mají k dispozici babičky. Pokud je nemáš, je to opravdu náročné a nedivím se obavám maminek.
@ka2ka píše:
mám koníčky, a přiznávám že si to neumím představit mít na ně dost časuno jenže já se znám bych to vydržela měsíc, dva a pak bych měla prostě výčitky že nepracuju a sedím doma
ale že to máš ta ty neznamená že to má každá. Já výčitky fakt nemám
Museli by jsme zajistit hlídání, cizí osobu by manžel v bytě nechtěl, kdo ví na kolik by hlídání vyšlo celý měsíc? Pochybuji že by se to vůbec vyplatilo, ted jsou všichni nemocní, to by tady fungovala cizí osoba? To bych za hlídání dala celý PnP a kdo ví kolik z mého příjmu. Možná by mě zůstalo ještě méně než je ted PnP a z práce bych šla na další šichtu. Myslím že by to dlouhodobě fakt nefungovala a osobně by mě to teda štvala o kolik peněz měsíčně přicházíme že kdybych byla doma jsme na tom stejně
Půjdeš do práce kde ve výsledku skoro nic nevyděláš, děti skoro neuvidíš a ještě vědět že se tady pohybuje naprosto cizí osoba? A ještě šance že ty hlídačky se tady budou střídat protože řeknou že je to náročné ![]()
@Ploskutáček jé, tebe jsem tu dlouho neviděla! Ahoj
Jak se daří?
Holky všem děkuju za příspěvky a jiný pohled, koho jsem se dotkla tomu se omlouvám ![]()
@Helileli píše:
@Ploskutáček a co myslíš, že se řešilo na chodbách, pavlačích, dětských hřištích, ve dveřích samosky? Lautr to samý, jen v menším měřítku
přesně tak, tady se ale víc prolínají sociální bubliny a jelikož, jak známo, internet snese všechno, tak taky nelze všemu věřit.
Jsem doma přes deset let, máme 4 děti. Od září jde nejmladší do školky a podle toho jestli předškolák dostane odklad (nejspíš ano) půjdu časem na částečný úvazek. Manzel dělá cca do 17 hodiny.Mala bude ve školce od půl 9 do 1 a předškolák taky. Takze na dobu mezitim. Druzina je tu drahá a kdybych v ní starší nechala a mladší ve školce do dýl, nevyplatí se mi to. Nezijeme v ČR. Nemame tu ani hlídáni takže na prázdniny by byl také problém. Takze nějaký přivýdělek či částečný úvazek na pár hodin.Vic si několik hodin nebudu moct dovolit. Anonym L., ![]()
Nevidim duvod proc byc praci nenasla. Nasla jsem ji predtim, najdu ji i potom