Proč je tolik žen, co po mateřské nechtějí pracovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148692
15.3.18 16:38
@ka2ka píše:
přijímám argumenty že s starají o nemocné dítě, že mají víc dětí, že zajištují servis a vypomůžou v podnikání, ale jo nedokážu prostě pochopit proč je doma padesátiletá ženská co má odrostlý děti

A kolik jich takových znáš? Já ani jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666
15.3.18 16:39
@Anna766 píše:
A kolik jich takových znáš? Já ani jednu.

koho myslíš ty padesátiletý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
15.3.18 16:42
@Pajka89 píše:
Celou diskuzi jsem necetla.Ja se do prace po rodicaku chystam, ale nijak urvana z toho nejsem a chapu i zensky, co chteji byt doma dal. Je cas na konicky, clovek si muze naplanovat, co chce, kdy chce, jezdit po vyletech, zadna buzerace od nejakeho nadrizeneho, cista hlava., Me to taky vyhovuje a v rodine vidim vetsi smysl zivota nez v praci… Asi uplne doma bych byt nechtela, to bych se asi nudila, ale workoholismus taky neni moje hobby :nevim:

JO přesně tak - a taky víš kdy a jak se vrací děti ze školy, v jakém stavu, a není to jen bleskovka večer co ve škole co jste měli k obědu a jsi nachystaný? tak dobrou.
Nejlepší kombinace je třeba nějaké podnikání z domu, jenom tak na menší přivýdělek. Člověk úplně nezblbne a přitom není omezen nějakýma píchačkama v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.3.18 16:43
@ka2ka píše:
podle toho jak mi je když blbě a jsem unavená a mám bolesti tak se došourám vyprat, uvařit obstarat děti mezi tím si musím x krát odpočinout, když jsem o. k. snažím se dohnat uklid a resty :nevim:

ne, já jsem myslela spíš jako že ráno vstaneš, nasnídáte se, vypravíte se do školy, školky, rozvezeš děti, pak jedeš nebo jdeš do práce… takže jsi zatím doma s dětmi? A umíš si představit, že k tomu všemu bys ještě mezitím šla do práce, vrátila se až odpoledne, doháněla všechny ty resty a práce, které bys dopoledne neudělala, protože bys byla v práci? A odpoledne bys absolvovala to kolečko děti - kroužky - nákup - úkoly? A pak by nastal čas večeře, dát děti spát, a pak teprve bys hledala chvilku na to čtení nebo ruční práce… a ještě pořád bys měla pocit, že ta honička je to jediné správné a být doma a udělat si to v klidu je něco špatně? Protože za to nejsou peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
15.3.18 16:46
@ka2ka píše:
nekoukám se na ně ze zhora, když někoho baví, být doma at je, ale lituju prostě jejich partnery kteří je musí živit :nevim: a vlastně i je samotné podle mě ztratí kontakt s realitou

Nedávno ses hrozně rozčilovala v mojí diskuzi o peciválech a teď tu založíš prakticky to samé téma. :potlesk: Nečetla jsem teda celou diskuzi, přijde mi to pořád dokolečka. Úplně mám chuť napsat „a co je ti vlastně po tom, kdo ne/pracuje,“ ale budiž, je to jenom diskuze, takže za mě tedy žádnou matku po mateřské, která by nešla do práce neznám. Buďto byla bez práce už předtím a dítě přišlo jaksi omylem (jednodušší by to válení bylo samozřejmě bez něho) a to už jsme u těch „peciválů“ a nebo mají matky co dělat, aby to všechno nějak utáhly, ale snaží se. Vlastně znám jednu paní, ta tedy do práce nechodí, má na starost 7 dětí, obrovský dům se zahradou, všechno vyrábí doma - peče chleba, dělá sýr atd. To tedy považuju za větší směnu než jít do zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666
15.3.18 16:48

@Regina Hero :think: jako alespon poloviční úvazek si představit umím, alelspon myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.18 16:55

Do práce jsem chodila už na VŠ. Po narození dětí jsem se do práce těšila, dokonce jsem u obou šla na částečný úvazek hned po mateřské, tzn. v jejich půl roce. Nedovedla jsem si představit být doma a měla podobně pitomé představy o lenoších, jako máš ty. Teď jsou z dětí školáci, všichni lítáme jak hadr, nemáme pořádně na nic čas. A já toho mám plné kecky a uvažuji o tom, že se na práci vykašlu. Najdu si něco z domova, třeba za pár korun, ale budu mít čas na rodinu, na koníčky.. Třeba si dovedu i představit, že budu učit děti doma, chovat kozy a pěstovat brambory :mrgreen: Už mi nějak nepřijde potřebné, naplňující, povznášející a nutné být součástí strojku na peníze. Čím jsem starší, tím víc mám pocit, že mi život protéká mezi prsty.
Takže ano, dovedu si představit, proč jsou ženský doma, neodsuzuju je a až najdu odvahu překopat svůj život, tak třeba budu taky.
P. S. Práci mám zajímavou, smysluplnou, ohodnocenou cca průměrnou mzdou… ale pořád je to jen práce.

• Citovat
  • Upravit
29350
15.3.18 16:55
@ka2ka píše:
@Regina Hero :think: jako alespon poloviční úvazek si představit umím, alelspon myslím

vyšli byste bez tvého příjmu? Kdybys nebrala ani rodičák, ani nějaký důchod, prostě nic? Nevím, jak u vás, ale třeba u nás těch polovičních úvazků tolik není… a nebo chtějí spíš na směny, takže sice poloviční, ale celou směnu, takže méně dnů, ale těch osm nebo dvanáct hodin v kuse… a do toho měla manžela, který by tě v těch dnech nemohl zastoupit, protože by byl třeba služebně mimo a nestihl by vyzvednout dítě ze školky, zatímco ty bys v práci končila až v šest… a to, co bys vydělala, by pokrylo peníze za hlídání dětí a vyzvedávání někým druhým, platila bys třeba jízdné do práce… nebylo by pak lepší, kdybys nikam nechodila a měla na všechno klid a čas podle potřeb své rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.3.18 16:56
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu :think:

Nejspis jim to vyhovuje? :nevim:
Znam par zenskych, ktere zustaly doma a odsuzuji zeny, ktere jdou do prace. Ja sla ve dvou letech nejmladsiho (po 6,5r. doma), protoze prisla nabidka ve spravnou chvili (nic extra), ale mi to nakoplo, nastartovalo a posunulo dal. Nejmladsi bude mit v dubnu pet roku a ja vyroci tri roky pracujici (rok behem posledniho rodicaku dlouha brigada a dva roky prace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.3.18 17:04
@Létavice1992 píše:
U nás v rodině pracovaly všechny ženy, kromě mé mamky, která byla se mnou doma z důvodu srdeční vady. Jenže když mi bylo deset, tak taťka zemřel a naše životní úroveň se snížila. Jde mi o to, že když je žena dlouho v domácnosti, časem bude mít obrovské problémy zařadit se do pracovního procesu. Co když se s jejím mužem něco stane? Co potom bude dělat? Vím jaké je v tom vyrůstat a proto nechci opakovat matčiny chyby. To má ta ženské být na někom finančně závislá? Navíc z výplaty přispěje velkou měrou do rodinného rozpočtu a navíc může něco našetřit dětem do budoucna. Proč to všechno nechávat na jednom člověku? O rodinu se mají starat oba partneři. Jak finančně, tak se mají podílet na výchově i na chodu domácnosti. Takový stereotypní model jako vyznáváš ty já neuznávám.

Dobrá životní pojistka a úspory :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666
15.3.18 17:06

@Regina Hero ano vyžili by jsme, hele já to všechno chápu, ale pořád ve mě prostě hlodá ten červíček co mi říká že když budu doma bude to špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.3.18 17:08
@sarah1618 píše:
No anebo mít doma ženu, co nemá žádné uplatnění na pracovním trhu. Žije z manzelovych peněz, není upravena tak jako tak pac je stejně furt doma..
Plus je vystresovana a frustrovana pac doma děla jen služku manželovi a dětem

Lepší než dělat tu služku a ještě navíc ta prácd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
15.3.18 17:08

Nečetla jsem celou diskusi, já se chystám od září. Chtěla bych na poloviční, ale zatím se nečapu, takže budu šťastná za brigádu. Já si třeba taky neumím představit být víc let v kuse doma, ale bojím se, jak to vše bude. Většina žen zůstává doma kvůli dětem, většina nemá babičky, ve školce marodí, později škola a prázdniny. Znám ženský, které byly doma když bylo nejstaršímu 11let. Poté si něco našly. Já bych toto nemohla, ale neodsuzuji. Naopak mě štve když mámy doma pomlouvají pracující, že jsou mámy na houno, že nemají na děti čas… :nevim: Co je komu do toho. Jednu znám, je doma 13let a u ní je to výmluva, jelikož má babičky k dispozici, každý víkend děti včetně prázdnin u babi a stále říká, že nic nesežene. Když to chlapovi nevadí, tak co by ne. Jenže ona je prostě ten příklad, že neuznává pracující mámy. Já na plný ze začátku určitě nepůjdu. Těším se, ale zároveň mám strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11568
15.3.18 17:11
@Kelsey píše:
Nejspis jim to vyhovuje? :nevim:
Znam par zenskych, ktere zustaly doma a odsuzuji zeny, ktere jdou do prace. Ja sla ve dvou letech nejmladsiho (po 6,5r. doma), protoze prisla nabidka ve spravnou chvili (nic extra), ale mi to nakoplo, nastartovalo a posunulo dal. Nejmladsi bude mit v dubnu pet roku a ja vyroci tri roky pracujici (rok behem posledniho rodicaku dlouha brigada a dva roky prace).

Pozor! Mohly by vás některé odsoudit, jít ve dvou letech je prej hřích (ironie:-)) Ono si fakt člověk nevybere - jednou jsou odsuzovány matky, které jsou o něco dřív do práce, jindy jdou zas odsuzovány matky, které stráví doma 8-10 let, řekne mi už někdo, jak má vypadat ideální model matky, aby nebyla krkavčí, že jde do procesu moc brzo, a ani příliš líná, když se „válí“ doma i po skončené mateřské? :mrgreen: Možná jde o to, řídit se instinktama, a ne trendama. Pokud západní trend velí spěchat do práce co nejdříve, nemusí tomu podléhat každá. Nechť si každý žije dle svého nejlepšího vědomí a svědomí ;)

Příspěvek upraven 15.03.18 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.3.18 17:17
@ka2ka píše:
@Regina Hero ano vyžili by jsme, hele já to všechno chápu, ale pořád ve mě prostě hlodá ten červíček co mi říká že když budu doma bude to špatně :think:

Tak doma proste nebuď. V čem je problém? Každému co jeho jest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital