Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka taky nechápu. Já krátce po porodu začala studovat vš a příští týden nastupuju na brigádu. Být jen doma, to bych se zbláznila…
@ka2ka píše:
a co pocit, že se nechávám živit a když se nedej bože něco stane jsem totálně v pr.. to takovou nedonutí si najít práci?
Tohle je primárně o nastavení rodiny. Někde chlap vyčítá každou kč a někde je mu to uplně fuk. A manželku prostě zabezpečí. Koupí jí byt, auto… Jestli ta žena dělala za 15.000 a pak je doma 20 let, tak pravděpodobně zas nějakou horší práci za ty prachy sežene taky.
@ka2ka píše:
a co pocit, že se nechávám živit a když se nedej bože něco stane jsem totálně v pr.. to takovou nedonutí si najít práci?
Záleží jak si to doma ujasní, pokud chlap nemá nic proti, naopak je rád, že má žena možnost věnovat 100 % času dětem, domácnosti a finančně je to ok
. Ale zase věřím, že jsou takové, které i kdyby jejich chlap vydělával milion denně, tak půjdou klidně do práce s v porovnání směšným příjmem jen protože prostě chtějí.
@Joannka1 píše:
A kde ty ženy vidíš, prosím tě? Pár jich je tady a jestli je máš ve svém okolí, tak to se spíš obklopuješ divnými lidmi… Já na rodičovské jsem, pracuji při ní. Do práce se těším, rozhodně se jí vyhýbat nebudu. Stále si rozvíjím vědomosti a praxi. A v okolí nemám ani neznám takové ženy, o kterých píšeš… Nezkoumáš to nějak moc?
nezkoumám ptám se, a ano znám takové
tak mě zajímá jejich myšlení
Já bych tu otázku přeformuloval na: Chci do práce - ale do jaké?
@Daenerys91 píše:
@ka2ka taky nechápu. Já krátce po porodu začala studovat vš a příští týden nastupuju na brigádu. Být jen doma, to bych se zbláznila…
Já s VŠ sekla. Měla jsem hodně náročné dítě a žádné hlídání. Do práce mě lákali zpět už v roce a půl dítěte (na částečný úvazek), ale prostě jsem dítě neměla kam dát
Na soukromou školku bych neměla a do jeslí jsem ho před porodem nezapsala, aby už byl v pořadníku…
Když si některá můžete dovolit být doma. Závidím, máte se fajn.
Jéé to by bylo.
Já znám dokonce pár po 50, kde manžel vyloženě nechce, aby manželka pracovala. Né kvuli servisu, ale prostě chce, aby se měla dobře a byla štastná
On samozřejmě vydělá slušný peníze, mohou si to dovolit. Paní se rozhodně nenudí
Přijde mi to pěkné ![]()
@ka2ka já pokaždé začala makat při rodičáku hodně brzy na zkrácený úvazek. Mezitím jsme postavili dům, při zkráceném jsem všechno stíhala, při plném vopruz. Mívám delší volno, po několika dnech v baráku mi hrabe.
@ka2ka to se jich musíš zeptat. To bych musela sehnat něco na pár hodin. manžel dělá v nepřetržitém provozu, kolikrát se mě směna vymění a takhle ví že jsme doma tak se nemusí nic řešit, často má 12h směny o víkendu takže by většina věcí byla na mně. V práci kde jsem před 1 mateřskou dělala tam už nikdy, takže když měla malá 3 roky dala jsem výpověd. No na 8 vodím Toma do školy a po 14h zase pro něj to bych toho moc nenapracovala a doma druhá směna
. Bylo nám jasné že budu muset být doma tak co bych pro blaho rodiny neudělala. Peníze co přinese manžel bych nevydělala a on by nepřežil aby ho živila ženská ![]()
Kdybych měla možnost a nepracovat, tak bych mnohem radši byla doma a starala se o rodinu, o dům, jezdila po výletech a mohla se věnovat koníčkům. Dokážu si představit mnohem lepší náplň dne, než je práce.
@Markéta80 jasně já jsem asi divná no já si to neumím představit jen tak sedět a nechat se živit
budu se muset nad sebou zamyslet
jako chápu u někoho to nejde, někdo si to může dovolit ale i tak jsem asi pořád dost naivní
Já takové ženy kolem sebe nemám. Spíš se vzdělávají i na rodičovské a většinou na částečný úvazek pracují. Stejně jako já. Teď byly dceři 2 roky a zrovna jsem ukončila druhou VŠ
Ale myslím si, že mohou být „na nervy“ z toho, jak celý ten hukot budou zvládat. Tak jako tak, je to vždy jejich rozhodnutí
@Tichošlápek píše:
Půjdu po rodicaku maximálně na půl úvazku. Nechci, aby děti byly do pěti ve školce - a to ještě nejméně, protože domu jsem chodila bezne kolem pul sedmé - a ve společném čase jsem místo času s nimi uklizela a vařila. Manžel nás zajisti dost, úplně doma ale zůstávat nechci, abych nezblbla. Na praci nic škodlivého nevidím, ale taky to pro mne není žádný relax nebo smysl života. Myslím, ze to zase tak težké na pochopení není
třeba tohle naprosto chápu a přijde mi to jak nejlepší řešení