Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
No dobře je to potom asi náročnější, ale to fakt někoho baví celý život sedět doma a říkat já nemůžu do práce máme barák musím se starat?
Mé by to bavilo ![]()
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu
Strach? Pohodlnost? Pro mě nástup do práce znamenal změnu velikou, ale zvládla jsem to. Být ženou milionáře, asi bych doma byla, nebo bych pořád někde utrácela, nevím ![]()
Úplně doma bych nebyla, už jenom proto, že bych de facto profesně skončila. Ale chápu, že když někdo dělá za minimální mzdu ve fabrice a ještě je každý den ve stresu, že přijde o minutu pozdě, tak je asi lepší být doma a třeba šít nebo háčkovat na zakázku, aby se taky nějak realizoval. Být doma a dělat jenom hospodyni, to opravdu nechápu (pokud nemá extra moc dětí).
@Bandii píše:
Děti nemám, ale do práce se nehrnu z toho důvodu, že nemám nic co by mě bavilo, vysněné povolání. Práce by byla jen pro přežití. Nemůže to, mimo jiné, hrát roli i u matek? V trávení času s dětmi, ježdění po výletech, vaření a vše pro rodinu jim přijde smysluplné, zatímco chození do práce, která je nijak nenaplňuje ne? Takže, mají-li na to, zůstanou ženy doma a finance táhnou chlapi.
a co pocit, že se nechávám živit a když se nedej bože něco stane jsem totálně v pr.. to takovou nedonutí si najít práci?
@ka2ka píše:
a ty by jsi doma vydržela? Nehráblo by ti?
Ja jsem ted doma
Nehrabe mi, ale zacinam si studovat… Kdyz mas penize, tak muzes mit spoustu konicku, zabavis se.
@Lenca27 píše:
Ja jsem ted domaNehrabe mi, ale zacinam si studovat… Kdyz mas penize, tak muzes mit spoustu konicku, zabavis se.
co studuješ? já budu doma ještě chvíli a taky přemýšlím o studiu
@Fikta píše:
Mám jít teď po šesti letech a jako nechce se mi. Bojím se nového kolektivu (mám dvě malé věčně nemocné děti, kolegyně mě sežerou), že už nic neumím a něco zvořu. Jediné na co se těším, že „vypnu“ nebo lépe přepnu na jiný druh stresu
Jo
To přesně byly mé pocity. V práci odpočívám od dítěte a naopak. Už si tolik neberu ty pracovní stresy. Vím, co je nejdůležitější. Ten mrňous.
@ka2ka píše:
tak bát se považuju a normální já se taky budu bát, ale napadlo tě hledat výmluvy aby jsi tam nemusela?
Napadlo
A taky jsem je měla.
Mám známou co má dvě děti (školka, škola) je doma, mají velký barák, pomáhá sem tam manželovi s podnikáním, vždycky má dokonale uklizeno, vaří denně. Finance jim nechybí. Tohle chápu. Ale pardon, jak si nějaké matky doma válí šunky… třeba bývalá mojeho manžela, když ji manžel dokopal do práce za dva měsíce dala výpověď, protože prý na ni v práci byli zlý. Tak nakonec dosáhla svého a nepracovala. Nevařila, doma věčný bordel. Nechápu, nepochopím. Taky ji utekl chlap že? ![]()
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu
A kde ty ženy vidíš, prosím tě? Pár jich je tady a jestli je máš ve svém okolí, tak to se spíš obklopuješ divnými lidmi… Já na rodičovské jsem, pracuji při ní. Do práce se těším, rozhodně se jí vyhýbat nebudu. Stále si rozvíjím vědomosti a praxi. A v okolí nemám ani neznám takové ženy, o kterých píšeš… Nezkoumáš to nějak moc?
@ka2ka píše:
No dobře je to potom asi náročnější, ale to fakt někoho baví celý život sedět doma a říkat já nemůžu do práce máme barák musím se starat?
Ja v tom vidim rozdil v systemovosti. Bud jdes systemem tedy skola, bydleni, prace, deti, prace prace práce. Nebo jdes nesystemem a pak si volis podle sebe co zrovna te naplnuje studujes, cestujes, badas, zajimas se o ruzne veci atd. Bohuzel ten druhy model chce spoustu penez. Podivej se na Ledeckou to je primi ukaz nesystemu. Ve skolce nikdy nebyla, zs nevi co je. Dnes je ji 22 a skola ji skoro nazna diky jejimu individuálnímu planu. Ze by se připravovala na budouci zaměstnání někde asi taky nehrozi. Dela co ji bavi, do ted snowbord, ted lyze, zitra bude treba malirka a sikanuje ji snad nekdo za to, ze nechodi do skoly, ze jde uplne mimo system? A tak to maji asi i matky co se chteji courat kolem baraku. Neni podminka pracovat pokud mas zdroje obzivy jinak zajištěné.
Půjdu po rodicaku maximálně na půl úvazku. Nechci, aby děti byly do pěti ve školce - a to ještě nejméně, protože domu jsem chodila bezne kolem pul sedmé - a ve společném čase jsem místo času s nimi uklizela a vařila. Manžel nás zajisti dost, úplně doma ale zůstávat nechci, abych nezblbla. Na praci nic škodlivého nevidím, ale taky to pro mne není žádný relax nebo smysl života. Myslím, ze to zase tak težké na pochopení není ![]()
@ka2ka píše:
co studuješ? já budu doma ještě chvíli a taky přemýšlím o studiu
Programovani ![]()
@ka2ka píše:
a ty by jsi doma vydržela? Nehráblo by ti?
ale kolik takových žen je? Většina z nás do té práce dříve nebo později prostě jde. Asi je logické, že se žena bojí, jak dítě bude zvládat školku, jak bude ona s mužem zvládat domácnost, jak budou zvládat, když dítě onemocní. Jak se na to budou tvářit kolegové. Není to jen tak. Pokud je možnost částečného úvazku či být doma třeba do 4 let dítěte, tak proč ne? Pokud to manžel finančně utáhne, tak mi to divné nijak nepřijde.
@TamaraAlmara píše:
Ja v tom vidim rozdil v systemovosti. Bud jdes systemem tedy skola, bydleni, prace, deti, prace prace práce. Nebo jdes nesystemem a pak si volis podle sebe co zrovna te naplnuje studujes, cestujes, badas, zajimas se o ruzne veci atd. Bohuzel ten druhy model chce spoustu penez. Podivej se na Ledeckou to je primi ukaz nesystemu. Ve skolce nikdy nebyla, zs nevi co je. Dnes je ji 22 a skola ji skoro nazna diky jejimu individuálnímu planu. Ze by se připravovala na budouci zaměstnání někde asi taky nehrozi. Dela co ji bavi, do ted snowbord, ted lyze, zitra bude treba malirka a sikanuje ji snad nekdo za to, ze nechodi do skoly, ze jde uplne mimo system? A tak to maji asi i matky co se chteji courat kolem baraku. Neni podminka pracovat pokud mas zdroje obzivy jinak zajištěné.
Vidim to stejne.