Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
A kdyby ten vydelavajici manžel měl i vydelavajici manželku, tak odvedou společnosti ještě více. To jako bys řekla, ze daně platit nebudeš, protože soused je ředitel a platí dost za celou ulici.
prosím tě ty bojovníku za sociální služby a občany ČR neměj péči, mzdu mohou pobírat i nezaměstnaní (v domácnosti) a tedy i vyhoví tvé zvrácené touze budování systému
![]()
Ono totiž je na světě dost šikovnějších a schopnějších mužů, kteří si mohou rozhodnout a zařídit, že jejich úžasná manželka bude papírově v pracovním poměru aniž by hla svým krásným nalakovaným prstíčkem… ![]()
R
@Anonymní píše:
PPřemýšlím, že bych šla jen na dvouletý rodičák, aby příspěvky byly vyšší (ano, vím že je pak problém se školkami, doufám jen, že jako slabší ročník budou i moje děti slabší ročník a míst bude ve školce více). Největší strach mám totiž z toho, že jednou budu stejná. Taky se snažím sama sebe co nejvíce realizovat teď, dokud to jdeNechci prostě dopadnout jako moje maminka…
no tak tohle si dobře předem rozmysli. Máme kolegyni workoholičku, co se na mateřskou snad ani netěšila, dala si rovnou dvouletý rodičák, aby byla rychle zpátky.
teď toho lituje, protože dopředu člověk těžko zhodnotí, jak to celé bude vnímat s dětmi. dvouleté dítě musí do školky kam nechce a řve tam, je věčně nemocné, ona je taky často nemocná, asi ze stresu. My za ni musíme často dělat, z čehož moc radost nemáme. Myslím, že kdyby zůstala doma tři roky, prospělo by to všem, hlavně dítěti.
Tři roky se vždycky dají zkrátit, když už to jinak nepůjde
Pokud máš chuť do práce a baví tě to, tak jako máma snad nedopadneš.
@ospalámyš píše:
no tak tohle si dobře předem rozmysli. Máme kolegyni workoholičku, co se na mateřskou snad ani netěšila, dala si rovnou dvouletý rodičák, aby byla rychle zpátky.teď toho lituje, protože dopředu člověk těžko zhodnotí, jak to celé bude vnímat s dětmi. dvouleté dítě musí do školky kam nechce a řve tam, je věčně nemocné, ona je taky často nemocná, asi ze stresu. My za ni musíme často dělat, z čehož moc radost nemáme. Myslím, že kdyby zůstala doma tři roky, prospělo by to všem, hlavně dítěti.
Tři roky se vždycky dají zkrátit, když už to jinak nepůjdePokud máš chuť do práce a baví tě to, tak jako máma snad nedopadneš.
Napodobne, u nas to udelala kolegyne prvorodicka ciste ze zistnosti, aby brala nejvyssi rodicak s tim, ze za dva roky se to nak vyresi.
Takze kluk soukromou skolku absolutne nedaval, rval tam az se davil, zvracel, nejedl, nespal a klepal se jeste dve hodiny potom co odesla, ze i samy ucitelky ji doporucily ho vzit. Takze sla jeji mama do predcasneho duchodu, aniz by chtela a jeste na tom byla financne bita, mmch kluk sel do skolky az ve ctyrech, pac to nedaval ani ve trech letech… ![]()
@Ploskutáček píše:
No jo, ale některé můžou být uhoněné a vystresované i čistě jako matky na mateřské. Možná to napíšu trochu cynicky, některé prostě utíkají do práce, protože doma prostě už být nechtějí, neb je to na palici, jiné si zase než jít zpátky do špatně placené práce radši pořídí další dítě. Tím, že chodí do práce, neutečou před svými mateřskými povinnostmi, naopak! Budou muset zvládat práci, a k tomu ještě péči o domácnost a děti. Takže není nakonec logické, že se některé snaží nástup do práce oddálit? Třeba i ze strachu?Pro chlapa se toho zase až tolik nemění, od něj se stále čeká hlavně to chození do práce. To žena-matka toho musí zmáknout víc. A když na pár let vypadne z práce, tak to prostě vliv má. Chlap má prostě stabilnější prostředí a moc se pro něj nemění. Vy, ženy, tím, že máte dělohu a rodíte mimina, holt musíte zastat víc věcí. Chlap si víceméně jede stále v těch svých stejných kolejích…
Ale zase pro ty ženy je to prevence syndromu vyhoření.
Bavili jsme se nedávno při jedné pracovní akci, kdo tam jak dlouho pracuje. A já řekla nějaké číslo. A kolega povídá, ale se 7 letou pauzou.
A když jsem mu řekla, že to byla prevence syndromu vyhoření, tak se smál a říkal, že jako chlap neví, ale že tomu věří. Ono ty zajeté koleje také nejsou dlouhodobě moc dobré. Člověk tím mateřstvím získá zase jiný pohled na věc a vrací se do úplně jiné organizace.
Já se navíc i během mateřské a rodičovské s dvěmi dětmi stále vzdělávala.
@zoidberg píše:
To přece není pravda, lidé můžou chodit do práce, protože chtějí. Prostě chtějí lepší vzdělání pro své děti, chtějí lepší dovolené, chtějí kvalitnější jídlo, chtějí mít důstojný důchod. Naopak člověk pracovat nemusí a hladem nepojde. Proto ti co pracují, ti to chtějí. Kdo nepracuje, nechce pracovat.
A ještě je také skupina, že je práce baví, naplňuje a vidí v tom smysl. ![]()
@lucenka píše:
až na to, že Zoidberg tam má celkem dost velkou trhlinu nebo nepracuje 8 hodin dennně a nebo jejich školka otvírá už v 6 (pak lituju dítě, že musí vstávat už před šestou)
A to 8 hodin denně je čistý čas, musí se k tomu připočítat ještě zákonná pauza na oběd minimálně půl hodiny po 6 hodinách práce.
@Anonymní píše:
prosím tě ty bojovníku za sociální služby a občany ČR neměj péči, mzdu mohou pobírat i nezaměstnaní (v domácnosti) a tedy i vyhoví tvé zvrácené touze budování systému![]()
Ono totiž je na světě dost šikovnějších a schopnějších mužů, kteří si mohou rozhodnout a zařídit, že jejich úžasná manželka bude papírově v pracovním poměru aniž by hla svým krásným nalakovaným prstíčkem…
R
zlatokopky rulez
ty jsou neprávem furt opomíjené ![]()
@neila píše:
zlatokopky rulez![]()
![]()
![]()
![]()
ty jsou neprávem furt opomíjené
Ale vtipne to napsala, to se musi nechat…
![]()
@Anonymní píše:
prosím tě ty bojovníku za sociální služby a občany ČR neměj péči, mzdu mohou pobírat i nezaměstnaní (v domácnosti) a tedy i vyhoví tvé zvrácené touze budování systému![]()
Ono totiž je na světě dost šikovnějších a schopnějších mužů, kteří si mohou rozhodnout a zařídit, že jejich úžasná manželka bude papírově v pracovním poměru aniž by hla svým krásným nalakovaným prstíčkem…
R
Jo soused timto zpusobem zene vyplaci kapesne - prumerny plat v administrative - ciste pro jeji osobn potrebu na hadry, sminky a kadernice. Ji se to zapocitava do duchodu, firma ji odvadi zdravotni i socialni, ona mu jen schranuje papiry a jednou dvakrat mesicne je preda ucetni. Jako dobra trafika, sousedka z toho jeste usetri na more
takze krom leta jezdi i v zime…
![]()
Mit dost penez a nemuset tak do prace, tak bych nechodil. Mel jsem ted 12 dni volna a takova pohoda. Zitra konec a prace. Praci nemam spatnou, ale proste radsi bych se venoval konickum. Prace neni pro kazdeho smyslem zivota.
@Kuba25 píše:
Mit dost penez a nemuset tak do prace, tak bych nechodil. Mel jsem ted 12 dni volna a takova pohoda. Zitra konec a prace. Praci nemam spatnou, ale proste radsi bych se venoval konickum. Prace neni pro kazdeho smyslem zivota.
chce to vsadit sportku ![]()
@Kuba25 mi dneska chlap řekl, že se do práce těší, má tu výhodu, že jeho práce je z velké části i koníčkem.
Já taky změnila práci, vrátila jsem se do laboratoře a do práce se taky těším.
Já se třeba těším do práce
jen po prvním jsem musela hledat na částečný a ted mě to čeká asi taky. Až to bude aktuální teda ![]()
Proč je tolik žen, které jsou doma?
Např. protože jim nepřijde normální dát malé dítě (6-7 let) do školy ráno v 7:30 a vidět se s ním až kolem 17 hod…
Protože i pro desetiletého člověka je důležité nevracet se ze školy do prázdného bytu…
Protože částečné úvazky a pružná pracovní doba nejsou běžnou praxí…
pokud mluvím za ženy v mém okolí a ženy (teď nevím úplně to vhodné slovní spojení - manželky velmi úspěšných mužů?) tak samozřejmě mají své zadní vrátka, velmi příjemný finanční polštář tvořen ze svého osobního účtu (peníze od manžela přímo odváděné, nebo po domluvě „ušetřené“ z nákupů…)
každý podle svých finančních možností by měl mít svojí finanční rezervu a to bez okolnosti zaměstnání nebo ne.
A u bohatých žen v domácnosti je pochopitelně ta rezerva většinou nadstandartní
tudíž argument: co budeš dělat až: manžel vymění za jinou, manžel umře, onemocní, bankrot…odpoveď jednoduchá - svoje osobní rezervy + pojistky + podpisová práva…nejsme blbé, jenom nechodíme pracovat

R