Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Docela by mě zajímalo, jak to budou ženy v domácnosti řešit, až je manžel začne bít nebo až je jednoho krásného dne vymění za mladší a neokoukanější model. Nebudou mít kam odejít a budou trpět nejen ony, ale i děti. Nedávno jsem četla docela zajímavé články o ženách bez domova, kde se tahle problematika také objevuje:
https://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
https://www.prozeny.cz/…luxusu-41931
Příspěvek upraven 16.03.18 v 16:35
@zoidberg píše:
A dokazes pochopit, ze i když odvádějí jako celek dost, tak by mohli odvádět i víc. Což je princip solidarity. Ale proste se jednomu z nich nechce. A i když odvádějí dva pracující méně, tak dělají co můžou a jsou plnohodnotni občané. To je náš ekonomický problém, naše mentalita. Diky tomu se nikdy nepriblizime západu, naše produktivita je katastrofalni.
A dokážeš pochopit že když žena vychovává děti a zůstane s nimi doma místo 3 roky třeba 6 let tak je to proto že vychovává další platiče daní a není doma zbůhdarma?
@zoidberg píše:
A kdyby ten vydelavajici manžel měl i vydelavajici manželku, tak odvedou společnosti ještě více. To jako bys řekla, ze daně platit nebudeš, protože soused je ředitel a platí dost za celou ulici.
A třeba by pak ta manželka, zabírala pracovní místo nějaké jiné manželce, která opravdu vydělávat musí. A pak by ta nezaměstnaná manželka, kterou neuživí manžel, musela pobírat dávky.
Taky není vyloučené, že nástupem manželky do zaměstnání by se manželův příjem snížil, protože by musel svou práci přizpůsobit dětem - vyzvedávání ze školek, vodění k lékaři…
@Létavice1992 píše:
Docela by mě zajímalo, jak to budou ženy v domácnosti řešit, až je manžel začne bít nebo až je jednoho krásného dne vymění za mladší a neokoukanější model. Nebudou mít kam odejít a budou trpět nejen ony, ale i děti. Nedávno jsem četla docela zajímavý článek o ženách bez domova, kde se tahle problematika také objevuje:https://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
To se ti může stát kdykoli.
@zoidberg píše:
A dokazes pochopit, ze i když odvádějí jako celek dost, tak by mohli odvádět i víc. Což je princip solidarity. Ale proste se jednomu z nich nechce. A i když odvádějí dva pracující méně, tak dělají co můžou a jsou plnohodnotni občané. To je náš ekonomický problém, naše mentalita. Diky tomu se nikdy nepriblizime západu, naše produktivita je katastrofalni.
@zoidberg píše:
no v tom případě bys měl plně zhodnotit svůj potenciál, začít dělat někde, kde budeš pracovat naplno těch osm hodin a ne jen jednu hodinu denně a kromě větších příjmů tvé rodině tím přineseš i víc do systému… jaká je tvá produktivita, když jsi sám napsal, že sedm hodin tvé zaplacené pracovní doby nepracuješ?
@Létavice1992 píše:
Docela by mě zajímalo, jak to budou ženy v domácnosti řešit, až je manžel začne bít nebo až je jednoho krásného dne vymění za mladší a neokoukanější model. Nebudou mít kam odejít a budou trpět nejen ony, ale i děti. Nedávno jsem četla docela zajímavý článek o ženách bez domova, kde se tahle problematika také objevuje:https://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
Já to například budu řešit tak, že odjedu svým autem do svého bytu ![]()
Nepřipadá mi to zas o tolik jiné než, když se to stane ženě pracující za podprůměrnou mzdu
@lucenka píše:![]()
vždyť ot říkám, že bys všechny hned nahnala do práce… nechceš náhodou zrušit i rodičovskou, aby matky co nejdřív odváděly daně?
On je to chlap. Takže jakýpak copak. Šoupnout děti nejlépe v roce do jeslí a koukej vydělávat a strkat do státního rozpočtu.
@Anna766 píše:
On je to chlap. Takže jakýpak copak. Šoupnout děti nejlépe v roce do jeslí a koukej vydělávat a strkat do státního rozpočtu.
v roce už bude na něj pozdě.. ten by je tam odložil hned z porodnice.
@Létavice1992 píše:
zřejmě úplně stejně jako ty zaměstnané… vzhledem k tomu, jaké příjmy mají některé (nebo spíš většina) zaměstnaných žen, tak nevěřím, že každá taková má na svém účtu částku, která by jí zajistila pohodový život a nové bydlení i s dětmi…
@zoidberg píše:
říká ten co pracuje hodinu denně
@Anna766 píše:
A dokážeš pochopit že když žena vychovává děti a zůstane s nimi doma místo 3 roky třeba 6 let tak je to proto že vychovává další platiče daní a není doma zbůhdarma?
Ale to snad vychovává i ta pracující. Nebo snad pracující matky vychovávají převážně daňové neplatiče? Řekl bych, ze spíše naopak, když dítě vidí, že pracovat je normální. Takže ano je doma zbůhdarma.
@ivašot. píše:
Já to například budu řešit tak, že odjedu svým autem do svého bytu![]()
Nepřipadá mi to zas o tolik jiné než, když se to stane ženě pracující za podprůměrnou mzdu
@zoidberg píše:
Ale to snad vychovává i ta pracující. Nebo snad pracující matky vychovávají převážně daňové neplatiče? Řekl bych, ze spíše naopak, když dítě vidí, že pracovat je normální. Takže ano je doma zbůhdarma.
Takže tvoje matka nepracovovala, když vychovala chlapa, který v práci většinu času profláká? ![]()
@zoidberg pro mě není. A to říkám přes to že sama jsem šla dělat od dvou let dětí. A klidně bych byla doma o dva roky déle a věnovala jsem se jim víc kdyby to tehdy šlo.