Proč je tolik žen, co po mateřské nechtějí pracovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4270
1.1.19 20:49

Asi jsem schopná pochopit, že pro někoho je víc naplňující být doma s dětmi, byť už školního věku, ale z dlouhodobého hlediska to je přece risk, mít tak dlouhou pauzu v profesi, není pak o dost těžší najít místo, když děti vylétnou z hnízda? Nebo kdy máte ten předěl, že už necítíte potřebu být s nimi doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
1.1.19 20:50
@Kassor píše:
Presne a taky proto, ze se materstvim totalne prehodnoti zivotni priority. Ja to tak mela… Kdyz jsem byla bezdetna, byla jsem v praci porad, bavila me, upla jsem se na ni… Ted je mym stredem vesmiru dcera a jen touzim byt co nejvic casu s ni… To me naplnuje a potrebuju to… Byla bych doma ve vterine, jen musim vykoumat ty penize :D

Jj. My meli kliku, mohly jsme si lajsnout manzelku doma - mame tri deti, po dvou letech - dokud nejmladsi sla do skoly. Proc bych, doperdele, nechaval cizince vychovavat moje deti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
1.1.19 20:51

Ja se pak tesim na polovicni uvazek. Nestojim o to dat dite do skolky prvni a vyzvedavat ho jako posledni, nemluve o skole a krouzcich. Nenecham nikde trajdat sedmilety dite samotny. O nas se chlap postara, tak si muzu sedet doma za nase prachy jak chci :lol: Samozivitelky v tomhle lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
1.1.19 20:56

Já bych neviděla problém, že je žena doma, když má malé děti, ale co bude dělat, až děti odrostou? Dívala jsem se na manželské etudy a tam ty ženy nevěděly, co se sebou, když už je děti nepotřebovaly. A manžel si je neměl za co vážit. Pro mě to bylo docela odstrašující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
1.1.19 20:59
@Do-not-touch píše:
Asi jsem schopná pochopit, že pro někoho je víc naplňující být doma s dětmi, byť už školního věku, ale z dlouhodobého hlediska to je přece risk, mít tak dlouhou pauzu v profesi, není pak o dost těžší najít místo, když děti vylétnou z hnízda? Nebo kdy máte ten předěl, že už necítíte potřebu být s nimi doma?

Ono je to u hodně žen takové lehce schizofrenní.
Mě se po letech lítání mezi rodinou a prací podělalo zdraví a skončila jsem v ID.
A po práci se mi stýská.Dělala jsem to ráda,bavilo mě to,bylo to něco jiného než doma, člověk se do práce těšil.
A na druhou stranu po té honičce a stresu,aby se zvládla práce i rodina, domácnost,tak po tom se mi fakt nestýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.1.19 21:00

Já dobrovolně neznám teda žádnou :nevim: Jako, že by si řekla, a domluvila se s mužem, že bude doma.. Ted samozřejmě myslím dlouhodobě..
Já třeba ted dva měsíce jsem hledám, práci a možná bych odpověděla za sebe- častá nemocnost, dětí, věčné otázky nebo spíš náznaky, na děti, jeslti člověk má, takže xx pohovorů výběr raději někoho kdo nemá děti a nebo už odrostlé.. Pak je člověk doma a okolí si může myslet, že člověk je z toho odvázaný.. Manžel si taky myslí, jak jsmm z toho odvázaná..
Ale co doma, chvilku vás to baví, uděláte si práci, ale pak vám už chybí lidi, kontakt mluvení..
jako možná jsou ženy, co prostě jsou doma, že jenom děti, domácnost, děti domácnost, pak vám chybí přehled, tak celkově, ale třeba já bych toto nedala dobrovolně např. 4, roky..
každopádně, pokud nenajdu práci, která nám bude vyhovovat- časově, protože i manžel nemůže kdykoliv hlídat, protože někdy má odpoledne pohotovotst, chodí na revize atd. tak prostě budu doma, dokud nenajdu vhodné místo. NO, čekám, že to bude někoho dráždit, že jsem doma, ale prostě si to uděláme podle nás a ne podle okolí..jak si myslí, že to má být

Příspěvek upraven 01.01.19 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.19 21:01

@Hrosicek Manžel si jich neměl za co vážit? Za to, že mu celý život jeho dětí vychovávala ty děti, pečovala o ně, o domov i o něj? Umožnila mu budovat si svou kariéru, protože převzala jeho zodpovědnost, a mimo jiné i zákonnou povinnost pečovat o své potomky, na sebe? Tohle je tak smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
1.1.19 21:01

Holky jeste takovy dotaz.A to vasi chlapi tolik vydelavaji,ze vas vsechny uzivi?Ja jsem teda doma zatim rada,mam prvni dite,ktere ma rok,ale i tak se uz tesim az pak pujdu do prace protoze budu mit sve penize.To je teda hlavni motivace-vlastni prachy.Uz ted mam seznam veci,ktere si koupim az budu vydelavat.Ti co muzou mit rentu,tem samozrejme zavidim 😄.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
1.1.19 21:03
@Hrosicek píše:
Já bych neviděla problém, že je žena doma, když má malé děti, ale co bude dělat, až děti odrostou? Dívala jsem se na manželské etudy a tam ty ženy nevěděly, co se sebou, když už je děti nepotřebovaly. A manžel si je neměl za co vážit. Pro mě to bylo docela odstrašující.

Za vychované děti by si jich měli vážit. Tady je přesně vidět,jak je starost o děti a práce kolem nich nedoceněná.
Nehledě na to že za chození do práce se tě chlap stejně neváží,bere se to taky jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
1.1.19 21:05
@terinka4444 píše:
@Hrosicek Manžel si jich neměl za co vážit? Za to, že mu celý život jeho dětí vychovávala ty děti, pečovala o ně, o domov i o něj? Umožnila mu budovat si svou kariéru, protože převzala jeho zodpovědnost, a mimo jiné i zákonnou povinnost pečovat o své potomky, na sebe? Tohle je tak smutné.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
1.1.19 21:05

Protože třeba mě přijde normální pracovat. Akorát ke svojí práci se vrátit nebudu moct, do zdravotnictví se mi nechce (škola - praktická sestra), tak musím vymyslet co dál. Ideálně bych chtěla školit řidiče, ale to bude asi složitá cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.19 21:06

@kvaček já myslím, že pokud se bavíme o ženách, které mohou být doma, a jsou v rodině takové finanční možnosti, že prostě mohou být doma, že fakt jako nesedí doma v domácnosti, ale žijí, je milion věcí, co se dá dělat. Pucovat domácnost je spíš to nutné zlo k tomu.

Kdyby byly běžné částečné úvazky, a za rozumné peníze, tak, aby člověk nemusel dávat děti do školy na šestou a tahat je z postele v pět, nebo aby s nimi mohl být od těch dvou, půl třetí, neřešila by to spousta žen tím, že je prostě doma. Najít takovou práci je ale jaksi poměrně oříšek. Pak si člověk řekne, jestli mu stojí nějakých 300.000 za rok za to, a někdo vyhodnotí, že prostě nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.1.19 21:08

Tak ale zase je otázka jeslti se bavíme, o nějakém přechodném období, např. 2 roky než dítě třeba začne chodit do školy, družiny, a nebo oprvdu, že je někdo doma celé dětství např. do 15,věku dětí.
Já zase na tom takové drama nevidím, pokud někdo má možnost, a domluví se ti dva spolu a žena je např doma, než jim třeba děti dokáží chodit ze školy sami a mají je samostatné, pokud jim chybí i hlídání atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.19 21:09
@Anna766 píše:
Za vychované děti by si jich měli vážit. Tady je přesně vidět,jak je starost o děti a práce kolem nich nedoceněná.
Nehledě na to že za chození do práce se tě chlap stejně neváží,bere se to taky jako samozřejmost.

no a proto sem tam taková žena hodí péči o ty děti na svého muže. :mrgreen: Napíše mu přesný harmonogram, a stejně dostane sms typu ježiši kriste, kdy se má kde které dítě vyzvednout a kam se má převézt :mrgreen: a když se pak vrátí a zase převezme tu péči o děti, tak jí muž na rukou nosí :mrgreen: to je dobré praktikovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
1.1.19 21:11
@terinka4444 píše:

trochu s překvapením jsem zjistila, že existují muži, kteří si opravdu váží ženy za to, že děti porodila, postarala se o ně a vychovala je. Ale myslím, že dnes to není standard a že na ženy jsou vyšší nároky, jak píše @Anna766

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí