Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:no ale to je přece špatná odpověď… jako žena závislá na svém muži bys nic takového neměla mít… teď jsi tu rozbořila jednu krásnou teorii závislosti…
![]()
![]()
Už jsem nějak nevydržela s nervama…
@Létavice1992 píše:
Docela by mě zajímalo, jak to budou ženy v domácnosti řešit, až je manžel začne bít nebo až je jednoho krásného dne vymění za mladší a neokoukanější model. Nebudou mít kam odejít a budou trpět nejen ony, ale i děti. Nedávno jsem četla docela zajímavé články o ženách bez domova, kde se tahle problematika také objevuje:
https://www.emimino.cz/upozorneni/
https://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?… Příspěvek upraven 16.03.18 v 16:35
To jestli doma dělá ženská chlapovi služku a onuci to ale není o tom, jestli chodí do práce a nebo ne. To je úplně někde jinde.
@Regina Hero píše:
A kdybys je nepotrebovala?
Psala jsem, ze mam doma naftaka (ti vydelavaji celkem slusne).
Nemusela bych pracovat, ale doma nebudu. Pracovni dobu mam hezkou. Decka maji skolku do 15h. a tretacka chodi domu mezi 13-15h. Dojdu domu driv nebo se potkame cestou (madam chodi od skoly se svoji patrou a berou to pres Prahu, proto jde dlouho nebo ma krouzek ve skole).
Pri poslednim rodicaku jsem zacinala ve skolce, kde prac.doba byla od 6:30-15h. a nastupem dcery do skoly od 8-15h., jsem ochotna resit prac. dobu, aby se prizpusobila rodine, ale ne zustat trvale doma.
Loni v srpnu mi prisla lepsi nabidka reditelky ve meste, ale podekovala jsem a odmitla, protoze moje decka by museli vstavat po 5h. rano a zvykli jsou pred 7h. rano. Odpoledne by zustalo +- stejne.
@lucenka píše:
Takže tvoje matka nepracovovala, když vychovala chlapa, který v práci většinu času profláká?
Hele o mojí práci nic nevíš, tak to nezkousej. A matku sem taky tahat nebudu. Bavíme se obecně.
Tak ja celou diskusi necetla, jen neco. Nejak ale neznam ze sveho okoli. zadnou, ktera by zustala po materske doma, nebude to asi nejaky rozsireny jev. Zato ja a dost mych kamaradek mame castecny uvazek, v mem pripade to znamena 1den doma, ostatni dny koncim ve 14hod., takze stiham vyzvednout deti a jakz takz domacnost. Ten volny den dohanim ruzne resty, uklizim a zarizuju urady, doktory apod. A i tak ten prvni rok navratu do prace moc nestiham, koncem tydne padam. unavou, hlavne teda psychickou, musim byt ten manazer rodiny, co vsechno organizuje a zaridi, praci na plny uvazek bych nezvladla. Mam kolegyni se 4 mslymi detmi, prvni rok po materske pracovala na plny a zhroutila se, ted ma polovicni a je spokojena.
@zoidberg píše:
Hele o mojí práci nic nevíš, tak to nezkousej. A matku sem taky tahat nebudu. Bavíme se obecně.
o tvojí práci už toho vím dost podle toho cos napsal. Ani nevíš, jakou máš pracovní dobu a sám jsi napsal, že aktivně pracuješ cca 1 hodinu denně. Takže jsi vlasntně dost slušný flákač a sice odvádíš daně, ale zase bereš na hůl svého zaměstnavatele.
@zoidberg píše:
a ty tady zcela obecně označuješ ženy v domácnosti za flákače..
@lucenka píše:
o tvojí práci už toho vím dost podle toho cos napsal. Ani nevíš, jakou máš pracovní dobu a sám jsi napsal, že aktivně pracuješ cca 1 hodinu denně. Takže jsi vlasntně dost slušný flákač a sice odvádíš daně, ale zase bereš na hůl svého zaměstnavatele.
Tak už to holt chodí. Myslíš, ze třeba voják, který zrovna neválčí, ale je v práci je taky flakač? Nebo hasič, který zrovna nehasi oheň? Neměj péči o mého zaměstnavatele ![]()
@zoidberg píše:
A dokazes pochopit, ze i když odvádějí jako celek dost, tak by mohli odvádět i víc. Což je princip solidarity. Ale proste se jednomu z nich nechce. A i když odvádějí dva pracující méně, tak dělají co můžou a jsou plnohodnotni občané. To je náš ekonomický problém, naše mentalita. Diky tomu se nikdy nepriblizime západu, naše produktivita je katastrofalni.
A proc kdyz ten chlap odvede tolik jako tri pracujici dohromady, proc by nutne musela jeho zena makat? Aby byla solidarni se systemem? Nenech se vysmat prosim te
Premier v demisi, s dotacema, prezident se suitou napojenou na Činu a Rusko…to jsou ty spravny vzory na solidarnost?
Uprimne nejake odvadeni a solidarnost je mne osobne u analu, ja za ctvrt stoleti prace odvedla vic nez nekdo za cely produktivni vek, takze zadne vycitky fakt nemam a mit nebudu…kdyz se mi bude chtit budu pracovat, kdyz ne budu doma - moje volba ![]()
@zoidberg píše:
Ty mas nejaky bud komplex nebo spatnou zkusenost. Bud si mel doma nepracujici zenu, ktera te musela slusne oskubat nebo mas takove zamestnani a prijem, ze si holt nemuzes dovolit mit doma nepracujici zenskou… ![]()
@Regina Hero píše:
no v tom případě bys měl plně zhodnotit svůj potenciál, začít dělat někde, kde budeš pracovat naplno těch osm hodin a ne jen jednu hodinu denně a kromě větších příjmů tvé rodině tím přineseš i víc do systému… jaká je tvá produktivita, když jsi sám napsal, že sedm hodin tvé zaplacené pracovní doby nepracuješ?
Tohle tesat…
![]()
@Hanka1 píše:
Ty mas nejaky bud komplex nebo spatnou zkusenost. Bud si mel doma nepracujici zenu, ktera te musela slusne oskubat nebo mas takove zamestnani a prijem, ze si holt nemuzes dovolit mit doma nepracujici zenskou…
No anebo normalne reje jako. v kazde diskusi ![]()
@robínek píše:
No anebo normalne reje jako. v kazde diskusi
taky bych řekla… Na věcný argument zásadně neodpoví a jede si svou
@ivašot. píše:
taky bych řekla… Na věcný argument zásadně neodpoví a jede si svou
Tak to vis, patek odpoledne, venku hnusne, no tak jde vyprudit par zenskych. Nejaka kompenzace asi… ![]()