Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kontramatka píše:
@zoidberg ty to schytáš
No schytá, protože to je z ekonomického hlediska dost pomýlený názor.
@lucenka píše:
musím říct, že svého prvňáka bych teĎ určitě nenechala chodit do školy a ze školy samotného (ani se to v naší škole nesmí)
U nás ve škole také ne.
@ivašot. píše:
Předpokládám, že pokud manžel vydělává tak, že uživí manželku v domácnosti, tak na daních a odvodech zaplatí minimálně stejně, jako dvojice, kde oba pracují za podprůměrnou mzdu.
jj to si taky myslím… nevíc tedy ta žena by měla odvádět zdravotní pojištění, pokud už má starší děti
@lucenka píše:
jj to si taky myslím… nevíc tedy ta žena by měla odvádět zdravotní pojištění, pokud už má starší děti
no však si ho taky platí, jako žena pečující o děti může být maximálně u jednoho dítěte do 7 let, při dvou dětech do 15 let…
@Regina Hero píše:
v tom případě ti měl ale vyplácet vyšší mzdu, když jsi zvládla celou práci… to na tobě vydělal… tak doufám, že to aspoň ocenil v nějakých mimořádných prémiích a odměnách…
Jo jo dostala jsem to na bonusu ![]()
@zoidberg píše:
To přece není pravda, lidé můžou chodit do práce, protože chtějí. Prostě chtějí lepší vzdělání pro své děti, chtějí lepší dovolené, chtějí kvalitnější jídlo, chtějí mít důstojný důchod. Naopak člověk pracovat nemusí a hladem nepojde. Proto ti co pracují, ti to chtějí. Kdo nepracuje, nechce pracovat.
Blbost. Zkus se zeptat lidí kolem tebe, jestli chodí do práce, protože chtějí, nebo protože musí. Ty, které práce baví, jsou velmi šťastní lidé. Ale pochybuji, že taková pokladní v hypermarketu chodí do práce ráda. Myslím, že většina lidí chodí do zaměstnání kvůli těm papírkům, kterým se říká prachy, a za ty papírky si následně platí bydlení a jídlo.
Kdyby, čistě teoreticky, všech 4 miliony pracujících vyhrálo v loterii 2 miliardy korun (proč troškařit, že?), kolik myslíš, že bych jich ze dne na den přestalo chodit do práce? Řekl bych, že většina. U mladší generace by jich byl menší podíl, u starší větší.
Ale v jedný věci je trochu pravda - dramaticky by stoupla rozvodovost, lidi by si po nějaké době určitě lezli na nervy, a až by se nabažili cestování a luxusu, jak by najednou využili těch 8 hodin k dobru? Ležet po zbytek života na pláži v Karibiku? Takže můj názor je, že bez práce by si lidi šli na nervy nebo by se začli podvádět. Ale hlavní důvod práce u většiny lidí jsou prostě peníze, pokud tě práce navíc baví, je to jedna z nejlepších věcí, která se ti může přihodit, nicméně se obávám, že většina tolik štěstí nemá. A pokud mi teď budou psát ty, které práce baví, tak jim to sice přeji, ale v celkovém počtu zaměstnaných to nebude příliš reprezentativní.
A kolikpak je životní a existenční minimum? Rozhodně sotva na přežití.
@Ploskutáček píše:Ale v jedný věci je trochu pravda - dramaticky by stoupla rozvodovost, lidi by si po nějaké době určitě lezli na nervy, a až by se nabažili cestování a luxusu, jak by najednou využili těch 8 hodin k dobru? Ležet po zbytek života na pláži v Karibiku? Takže můj názor je, že bez práce by si lidi šli na nervy nebo by se začli podvádět. Ale hlavní důvod práce u většiny lidí jsou prostě peníze, pokud tě práce navíc baví, je to jedna z nejlepších věcí, která se ti může přihodit, nicméně se obávám, že většina tolik štěstí nemá. A pokud mi teď budou psát ty, které práce baví, tak jim to sice přeji, ale v celkovém počtu zaměstnaných to nebude příliš reprezentativní
no a nebo by začali dělat to, co by je skutečně bavilo, ale zatím si to nemohli dovolit, protože potřebovali mít nějaký ten jistý příjem a ten by třeba z nějaké té vysněné práce neměli… nebo by ho neměli jistý… takže by teoreticky mohli být i daleko spokojenější… ale to se týká jen těch, kteří mají v životě jasno a mají nějaký koníček nebo cíl, chtějí pomáhat, dělat věci, které jsou prospěšnější nebo si jen splnit nějaký ten svůj sen… a těch by asi bylo méně než těch druhých…
@Regina Hero píše:
no a nebo by začali dělat to, co by je skutečně bavilo, ale zatím si to nemohli dovolit, protože potřebovali mít nějaký ten jistý příjem a ten by třeba z nějaké té vysněné práce neměli… nebo by ho neměli jistý… takže by teoreticky mohli být i daleko spokojenější… ale to se týká jen těch, kteří mají v životě jasno a mají nějaký koníček nebo cíl, chtějí pomáhat, dělat věci, které jsou prospěšnější nebo si jen splnit nějaký ten svůj sen… a těch by asi bylo méně než těch druhých…
Jo, možná, ale co když se nasytí, co když si splní všechny sny? Pak zjistí, že už vlastně ty prachy už nepotřebujou. Není o tomhle Faust? Něco se mi plete… Jo, pomáhat je fajn, ale dost lidí by si radši koupilo poslední model Porsche než pomáhat.
Chci ukazat svym detem, ze se bezne pracuje, ze nepracuje pouze otec a zenska se drzi plotny. Nechci, aby mi vyrostla skupina, ktera se bude vyhybat praci. Hledat vymluvy.
Neznamena, ze pracujici matka = uhonena, nervni.
@Kelsey píše:
Chci ukazat svym detem, ze se bezne pracuje, ze nepracuje pouze otec a zenska se drzi plotny. Nechci, aby mi vyrostla skupina, ktera se bude vyhybat praci. Hledat vymluvy.
Neznamena, ze pracujici matka = uhonena, nervni.
Když ta žena bude sedět na terase a popíjet kafíčko s kamarádkama, tak jasně. Ale pokud bude doma pracovat a fungovat a manžel to taky tak bude vnímat a pojmenovávat, že maminka pracuje doma a on pracuje v práci, tak nevím, proč by se děti měli vyhýbat práci.
V tom vidím nebezpečnější to, když se rodiče válí v hospodě, kouří a o práci nikdy nezavadili a nebo si pořád hledají výmluvy a neschopenky proč nebýt v práci.
@P4ja píše:
Když ta žena bude sedět na terase a popíjet kafíčko s kamarádkama, tak jasně. Ale pokud bude doma pracovat a fungovat a manžel to taky tak bude vnímat a pojmenovávat, že maminka pracuje doma a on pracuje v práci, tak nevím, proč by se děti měli vyhýbat práci.V tom vidím nebezpečnější to, když se rodiče válí v hospodě, kouří a o práci nikdy nezavadili a nebo si pořád hledají výmluvy a neschopenky proč nebýt v práci.
přesně tak… ale když budou doma učit děti, že všichni ti, co nechodí do práce, jsou špatní a líní, ponesou si ty děti tohle nastavení do dalšího života… třeba jak to měla zakladatelka této diskuze, že…
@Regina Hero píše:
přesně tak… ale když budou doma učit děti, že všichni ti, co nechodí do práce, jsou špatní a líní, ponesou si ty děti tohle nastavení do dalšího života… třeba jak to měla zakladatelka této diskuze, že…
Ja sve decka neucim a nehodlam ucit, ze nepracujici jsou spatni (maji sve duvody). Proste si prirozene a automaticky pracuji, ale ja bych doma nevydrzela. Staci dva mesice prazdnin. Doma v baraku nebo kolem spolupracujeme vsichni.
Ptala jsem se v lednu devataku, kde davaji prihlasku. Hodne odpovedelo, ze kasle na skolu, ze se hodi na UP
.
@Regina Hero No v tomhle jsem ráda, že jsme měli doma oba modely, když jsme byli menší, tak mamka byla s námi. Starala se o babičku, ale zároveň měla na krku domácnost, zahradu, zvířata. Ale byla s námi, když jsme potřeboavli pomct s úkolama, byli nemocní nebo s námi mohla k doktorovi, vyzvednout nás dřív. A nikdy jsem to nebrala tak, že žena, co je doma nepracuje. Spíš mně přišlo, že sousedky došly z práce, daly si kafe a mamka fungovala od rána do večera.
No a když jsme byli větší, tak potom šla do práce „aby nezblbla“ doma a zase to fungovalo. A teď už by chtěla být doma, aby mohla dojíždět za vnoučatama. Proto si myslím, že je to na každém, jak si to zařídí a udělá, a že někdy se vyplatí to či ono. A neodsuzuju nikoho.
musím říct, že svého prvňáka bych teĎ určitě nenechala chodit do školy a ze školy samotného (ani se to v naší škole nesmí)