Nechci očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5654
16.11.21 22:13
@Calathea píše:
Vzhledem k tomu, jaké šílenosti se za poslední téměř dva roky dokázaly stát skutečností jsem snad ochotna i uvažovat o takovéhle konspirační hovadině. :mrgreen: Ale vážně, tohle fakt ne. (Teda kdyby zrovna tahle konspirace byla pravdou, tak by mě to nastvalo. Kdybych věděla, která šarže je placebo, tak jsem mohla mít tečku a být občan první kategorie se všemi výhodami :lol: )

Jsem si zrovna teď, v kuchyni u dřezu, taky říkala. A co když je to pravda! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 22:38
@Bábrdl píše:
Nervy zatím tečou spíš jen zdravotníkům, kteří jsou pod obrovským tlakem a neustále na ně někdo útočí.

Já jsem třeba v mnohem větším klidu, než jsme byla loni touhle dobou. Jako nejsem úplně happy, že se je delta paricálně úniková, ale co už. Tak si to holt od budu. Mnohem důležitější pro mne je, že moji blízcí jsou chránění před těžkým průběhem. :nevim:

Co mě štve je, že se zase omezí zdravotní péče.
@hopsalka píše:
Sestra dělá na covidovém, je v první linii a třetinu pacientů tam mají proto, že mají prostě jen strach co by kdyby, horší průběh, to ano, ale pořád nic co by vyžadovalo hospitalizaci, ale když se tam nechají přivézt výjezdem, tak je nikdo domů nepošle. Oni se sice za 3-4 dny pustí, ale už leží ve statistikách obsazených lůžek, pač je tam prostě zabírají.Nechápu co sem taháš něco o nevyzkoušených vakcínách vs. lécích. Na chřipku taky očkovaná nejsem, a přesto když chřipku dostanu, tak mě lékař léčí. A taky jednorázová vakcína vyjde zdravotní a sociální systém levněji, než léčená chřipka. KUK, překvápko, viď? Kdo to kdy viděl, léčit nemocné, když je to tak drahé, taková blbost. Nechápu, že se u COVIDu najelo na systém neléčit, čekat až se to zvrhne a pak pacienta poslat do nemocnice, kde se teprve veřejnému zdravotnímu pojištění protočí panenky. Ale jo, máš pravdu, budeme dál pokračovat ve strategii, která už dva roky nefunguje, než to měnit. To je rozumné, to nás vyjde levněji.
@M.I.L.F. píše:
No ještě než půjdu tak si odložím..aby nezapadlo…

https://vaersanalysis.info/…h-9-17-2021/

od prosince 2020 po současnost umřelo po očkování na covid více lidí než na VSECHNA ostaní očkování od roku 1990 8o po současnost…
téměř 500 umrtí za týden…
Riziko úmrtí na vakcínu COVID je 174,2krát vyšší než u vakcíny proti chřipce
a tak no…
na max. půl roku ochrany…neberte to..
nestane se prostě, že se najednou naočkuje 80%lidí. nestane. Ted další donucení naočkovaní, ale mezi tím už je kolik?!! procent s prošlým očkováním a na 3tí dávku nepůjdou? hodně…to neklapne prostě, je mi líto.. :kytka:

Proč chtějí zrovna 80 %?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 22:49
@Popeladym píše:
Dokud se nebudou testovat i očkovaní, opravdu nevidím žádný skutečný zájem na tom, aby se šíření přibrzdilo. :nevim:

Je prokázáno, že bezpříznakovy člověk může skutecne nakazit? Pokud nekycha, nekasle, toho víru z nej vychází minimum. Někdo o tom v médiích nedávno snad i mluvil. Ze také záleží na virové naloží, je známé. Co kdyby se prestal dělat humbuk a lidi, kterým není dobré, zůstávali doma, ostatni normálně fungovali. Jako dřív. Vždyť je to jen jeden z typů koronaviru, být třeba může být i trosku prikraslen. Kromě toho lidi vždycky chodili do práce. i do školy apod. i nemocni a žilo se. V čem je rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 22:56
@Manon_Anonyme píše:
Hele, ty tvoje léky určitě náš zdravotní systém nezruinují, to mi fakt žíly netrhá. Ale např. hospitalizovaní v mé věkové kategorii (45-49) jsou tam z větší části zbytečně. Plus pak spousta z nich bude potřebovat dlouhodobou léčbu, budou se dožadovat lázní, budou mít třeba omezenou pracovní schopnost. To vše fakt není zadarmo. A argument o obézních a alkoholicích není namístě, protože ti se nemohou jen tak rozhodnout, že od zítřka s tím seknou (nebo teoreticky mohou, ale jejich rizika hospitalizace a zdravotních komplikací budou klesat o poznání pomaleji než po očkování). Navíc alkoholismus i obezita jsou nemoci, což se o stavu „nechci očkování“ říci nedá.

Jsou lidi, kteří potřebují zdravotní péči průběžně po celý zivot, někteří ji vyhledáváji a plně své právo na zdravotní péči využívají. Na opačném konci spektra stojí ti, kteří znají doktora jen z vyprávění a že všeho se vylizou sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.11.21 22:59
@Takco píše:
Je prokázáno, že bezpříznakovy člověk může skutecne nakazit? Pokud nekycha, nekasle, toho víru z nej vychází minimum. Někdo o tom v médiích nedávno snad i mluvil. Ze také záleží na virové naloží, je známé. Co kdyby se prestal dělat humbuk a lidi, kterým není dobré, zůstávali doma, ostatni normálně fungovali. Jako dřív. Vždyť je to jen jeden z typů koronaviru, být třeba může být i trosku prikraslen. Kromě toho lidi vždycky chodili do práce. i do školy apod. i nemocni a žilo se. V čem je rozdíl?

Rozdíl je v tom, že těch těžce nemocných je prostě moc. V době vlny se hroutí zdravotní péče, musí se odkládat operace… A že máme největší nadúmrtnost od roku 1945.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 22:59
@inkakřivák píše:
@M.I.L.F. A on tě někdo pod pohrůžkou násilí dotáhl očkovat? Kdy a kde?
Loni se ještě myslím neockovalo, nebylo čím. Jako hrdina si nepřipadam. A volbu máš - očkovat nebo ne. Dokud to není povinné, vždycky si můžeš vybrat. My jsme vybrali rizika očkování, ty problémy neockovani. Takže o co jde?

Jedná se o společenské problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 23:00
@inkakřivák píše:
@M.I.L.F. A on tě někdo pod pohrůžkou násilí dotáhl očkovat? Kdy a kde?
Loni se ještě myslím neockovalo, nebylo čím. Jako hrdina si nepřipadam. A volbu máš - očkovat nebo ne. Dokud to není povinné, vždycky si můžeš vybrat. My jsme vybrali rizika očkování, ty problémy neockovani. Takže o co jde?
Jedná se o společenské problémy?
@hopsalka píše:
tak léčí se především příznaky že jo, ale zřejmě budeš rypna a smysl sdělení se od tebe odrazil jako hrách od zdi. Léčba je prostě léčba (a je jedno jestli symptomatická nebo kauzální, tj. příčin/y choroby), je to soubor opatření s cílem ovlivnit průběh onemocnění.

My tu možnost u COVIDu JIŽ máme, navíc s ohledem, že se léčbou může výrazně ovlivnit průběh onemocnění a tím kapacitně ulevit nemocnicím, bychom tuto možnost měli využívat, ale z nějakého důvodu to neděláme. Já nevím co víc na to říct. Zřejmě je levnější a výhodnější mít co nejvíce lidí na plicních ventilátorech, ECMO apod..

Proč jít jednoduchou cestou a udělat z COVIDu běžné respirační onemocnění s možností léčby a u těžkých případů pak s oporou intenzivní péče jako je tomu u jiných onemocnění, že jo.

Politika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 23:02
@Ancek píše:
V té analýze chybí dost zásadních údajů. Třeba o jaké vakcíny se jedná, jaké je věkové složení zemřelých/hospitalizovaných (jeden graf tam sice k tomu sice je, ale má tam velké procento „unknown“), zda je prokázána spojitost očkování s úmrtím a spousta dalšího.

Naopak v grafu srovnávajícím počet úmrtí a podaných dávek v jednotlivých dnech je jasně vidět, že největší procento úmrtí bylo v začátcích očkování, kdy se předpokládám očkovaly nejstarší ročníky. Tudíž by se dle té studie měli očkovat pouze mladí. Staří mají příliš velké riziko smrti.

Čímž nechci tvrdit, že všechny vakcíny jsou zcela bezpečné, ale že ta studie je nevypovídající a nedůvěryhodná.

Jak se říká, mladý může, starý musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 23:09
@inkakřivák píše:
@mojara Však já jim to neberu, každý ať dělá podle sebe. Jedno ze základních pravidel asertivity ovšem říká - máš právo dělat svá rozhodnutí a nemusíš se z nich nikomu zpovídat. Ovšem další říká máš právo dělat své rozhodnutí, ovšem musíš přijmout jejich důsledky. Já nemám řidičák třeba. Budu se tu rozčilovat, jak je nefér, že nesmím řídit auto, když je to tak jednoduché? Nebudu. Prostě jezdím hromadnou nebo čekám, kdy mně kdo odveze. Moje rozhodnutí. Takže za mne, nechtějí, tak ať se neockuji. Jejich věc. Já jim testy platit nebudu.

Vakcíny se platí z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 23:13
@MrsNorris píše:
Jako tohle třeba vůbec nechápu. Jeden z argumentů pro mRNA vakcíny byl přece ten, že je snadné je aktualizovat. Neustále to zaznívalo i tady v diskuzích. Tak proč se to teda neděje? Proč se už teď nestíhá a cpou se lidem polofunkční zastaralé vakcíny?Ten urychlený vývoj byl vysvětlován tak, že se prostě na covid vakcíny teď upřela pozornost a nacpaly se peníze do výzkumu, takže je to vlastně cajk a velmi bezpečné. Ale zadrhlo se to teda nějak rychle.
Či peníze?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 23:15
@Pidulka1991 píše:
Tak počítali s tím, že všichni rychle poběží pro vakcínu a bude větší odbyt? Mě nejvíc štve, že neuznávají protilátky. Reinfekci je mnohem méně a jestli jsem četla dobře, tak NIKDO neni na JIPce. Takže prodelani covidu prostě chrání lépe než očkování.

Na přírodu lidské výtvory nedosáhnou. Bohužel, nebo naštěstí? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 23:16
@MrsNorris píše:
Hele, jestli se bude na vakcíny lítat v intervalu 2-5 měsíců, tak odbyt mít budou. :PSpíš mi přijde fakt úchylný tady sahat po všech těch bezprecedentních buzeracích neočkovaných a přitom nemít ani aktualizovanou vakcínu - aby fungovala alespoň přibližně tak efektivně, jak bylo lidem slibováno.

A proč by to mělo fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
16.11.21 23:19
@Bábrdl píše:
Aha, takže ti přímo na chřipku nic nedá, že. Řekne ti, že máš srážet teplotu a brát si léky na odkašlávání, podle toho, co tě trápí. Jako u covidu.Ale hlavněže chřipku tvůj doktor léčí a covid ne :zed:

Hrách na zeď, evidentně. Víc slov = víc energie, zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 23:21
@Dani65 píše: :mrgreen: Očkovat jsem se chtěla nechat, jenže jsem čekala na operaci a byla prakticky nechodící, takže to nešlo, teď to také ještě 3 měsíce nejde. Ze zdr. důvodů a dost mne děsí, že za chvíli ze mne bude občan druhé kategorie a budu si připadat, jako babička za Protektorátu, která nesměla nikam, jen na hřbitov. Chodím pomalu, postupně rehabilituji a používám franc. hole, PCR test mi u nás nikdo neudělá, musím do sousedního města, což je pro mne těžké a taky se mi nějak příčí prošustrovat všecky peníze za taxíky a testy, no a když jsem neočkovaná, tak asi mne ani do taxi nepustí.
Dom mne nikdo naočkovat nepřijde-ověřeno, nejsem senior ani 100% invalida, Jo a žiju sama, řidičák ani auto nemám, po manželově smrti jsem ho prodala.
Terezín ještě stojí, takže očekávám, že jej brzy otevřou, pro takové případy, jako jsem já, případně pak nějaké ghetto.
To nepíšu nějak vztekle, mně je to všecko už k smíchu a doufám že toho čtvrt roku ještě nějak vydržím, bez toho, aby mne někdo lynčoval nebo mi upíral právo na zdravotní péči.
Mmch. dnes jsem telefonovala se sestřenkou, očkovanou a u ní v práci jsou taky všichni ostatní očkovaní, minulý týden nepřišli do práce dva a dnes další tři kolegové, mají prosím pěkně covid, oni- očkovaní. A jeden z těch z minulého týdne leží ode dneška v nemocnici se zápalem plic :nevim: Aby mne někdo neukamenoval, po uplynutí těch zpropadených třech měsíců na očkování půjdu. Doufám, že do té doby přežiju. :mrgreen:Příspěvek upraven 16.11.21 v 19:12

Můžou otevřít Těchonín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
16.11.21 23:22

@Takco
Prosímtě nemohla bys všechny ty svoje jednovětný reakce kumulovat vždycky do jednoho příspěvku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí