Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mmorgana
Ano, opravdu chci a můžu vám 100% říct, že o nic nepříjde, ba naopak… musela by ste je znát a vidět, v jaké rodině bývalej vyrůstal. Nerada bych, aby tam malá něco pochytila.
Nemáš soudně stanovený styk? Pak bych mu ji nedávala, jo jo, jsem sobec, hnusota, otec má práva atd.atd. Máte soudně určený styk? Ne? Nekomunikovala bych s ním, nenechala si nadávat, a malou mu nedávala. K nim domů prostě nemusíš a hotovo, kde to žijeme, abys musela dělat něco, protože to chce jiný člověk? Ani já nemusím ke své tchýni, když nechci a to jsem vdaná. Soud bych já radila, vytáhnout, že je malá mimino, že kojíš, ikdyž nekojíš, to nikdo nezjistí a že návštěvy pod tvým dohledem, max. 2hodiny sám na procházce. Víc nedostane.
Ale ty peníze nejsou pro Tebe…jsou pro dítě!!! Když je nechceš, nechtěj…dávej je dceři na spoření, budou se hodit…a k nim nemusíš, domluv se na setkávání na neutrální půdě…park, hřiště, kavárna a pod…a pokud kojíš, máš aspoň výmluvu pro odchod po dvou, třech hodinách…prostě na veřejnosti nekojíš a hotovo…a propo…vžij se do situace jeho mámy, je taky MÁMA jako ty…a ty budeš jednou BABIČKOU…budeš chtít vnoučata…a ona už o jedno vnouče přišla…zkus zatnout zuby a jednou týdně nebo ob týden vydržet tři hodiny v parku s „tchýní“…jsou na tom tady holky mnohem hůř…mají tchýně v baráku a nerozumí si s nima a nemají nebo nemohou jít jinam…ty máš defakto svobodný a volný život…tchýně ti nemůže do ničeho mluvit…tak udělej vstřícný krok… ![]()
@Jitka1976
Ale ona mi mluví do všeho, když tam příjdu, dělá ze mě blbce… ona, která svoje děcka ani nevychovala a nechala to na její matce. Vůbec neví, co to je mít dítě a starat se o něho, její výchova do dnes od narození spočívala v tom, zacpat pusu synům dárkama a prachama… její synové ji ani neříkaji mami. Já nechci, aby to malá viděla, protože se bohužel před námi ani není schopna přetvařovat.
@Rol Hmm..tak to je blbý…to teda fakt nevím co poradit? ![]()
I když si myslím, že na neutrální půdě si tolik dovolovat nebude, jako když je doma ve svém…zkusila bych to…sejít se na dvě hodiny v parku…po dvou hodinách oznámit, že jdeš k lékaři nebo máš schůzku a rozloučit se…
Případně, pokud by i tak měla „výchovné“ řeči venku, tak bych se zvedla z lavičky s tím, že TOHLE nemusíš poslouchat, koukla bych se na hodinky a řekla, že máš rande, ať se nezlobí, že musíš jít…naschle!!! A šla bych…
Myslím, že by se hodně rychle začala chovat normálně…
Já jsem to také takto měla se svým bývalým nejdřív jsem se bála od něj odejít aby si něco neudělal a tak trpěla jsem to asi 4 roky pak odešel a já jako blbec jsem mu vozila malýho aby ho on a jeho Máti viděli poslouchala jsem jejich hrozné komentáře na svou osobu a pak jsem se jednoho dne sekla a řekla dost pokud ho chtějí vidět at si přidou sami mají přece nohy a nemohoucí také nejsou a co myslíš přišel asi jen dvakrát a pak už jsem ho neviděla Výživné také neposílá a dnes je malému 9 let a ani neví že je to jeho otec a já jsem ráda že mám od něj klid.
@Jitka1976
Máte pravdu, tohle už mi jednou kamarádka poradla, scházet se někde mimo, protože je pravda, že u nich se cítím jak někde ve vězení, kde se musí poslouchat, moje slovo nemá absolutní váhu a nikdy nemělo a přítel mě tak „miloval“, že se mě nikdy před ni ani nezastal, protože jeho matku uznává víc, než mě, je to děsnej mamánek! Jendou se mi chtěla větřít do bytu, do kterého jsem se s malou přestěhovala - už bez přítele a já ji řekla, že tam návštěvy nechci a ona se mi vysmála do obličeje a znovu se zeptala, kdy může přijít… takovej přístup, nezajímá ji moje ne. Ani moje přání, prostě nic… a smůla je, že neumím lhát, jakože říct, že jdu k lékaři, atd, ale kvůl nim se to už asi naučím!!! Jsem blbej typ člověka, neumím někomu odporovat, pořádně říct ne a už vůbec ne se s někým hádat… moje minus
Já bych taky řekla, že když ji chtějí vidět, tak ať přijde otec k vám, nebo jde s vámi an rpocházku, rozhodně nemáš povinnost chodit k němu domů a navíc na jejich příkaz ![]()
@ircav
On si ale myslí, že musím a dokonce ji jindy ani vidět nechce, jen u nich a jen jednou za čas, protože já k nim chodit nechci, tak mi pak nadává, že mu zakazuji malou vidět, ale já mu to nezakazuji, já jen nechci být tam… on ke mě má vždy dvěře otevřený
@Rol píše:
@ircav
On si ale myslí, že musím a dokonce ji jindy ani vidět nechce, jen u nich a jen jednou za čas, protože já k nim chodit nechci, tak mi pak nadává, že mu zakazuji malou vidět, ale já mu to nezakazuji, já jen nechci být tam… on ke mě má vždy dvěře otevřený
Tak si k ním sebou vem nějakou kamarádku. :/
@danielk
mě taky příjde, že mu to takto vyhovuje, pomalu se celej týden neozve, pak se ozve jen, abych přišla k nim a když řeknu, že k nim nejdu, tak ne, že by řekl - já příjdu za tebou, prostě je mu to jedno třeba další týden a pak třeba za měsíc si řekne, že už je to asi blbý, tak mě prostě seřve, že mu zakazuju malou vidět a že to teda n, že na to nemám právo a přitom to tak vůbec není! Příjde mi, že je rád, že má svobodu, může si dělat co chce, chodit na akce, jezdit do ciziny, podnikat všechno možný a mě jen deptat! A mlžu se vás zeptat, chybí vašemu synovi váš bývalý? Má z toho nějaký trauma, že neviděl svou babičku atd??? Je tím teď „postiženej“??? Protože já si myslím, že když si jednou najdu někoho jinýho, kdo bude malou milovat jako svoji, tak ji bohatě tatínka vynahradí a třeba jeho rodiče budou pro ni super babička a děda a na tamty si ani nemusí vzpomenout! Do dnes pro ni nic neudělali, tak proč by ji měli chybět!!! Vždyť teď z toho ještě nic nemá a potom už to může být úplně jinak…
@Rol Holka…mě přijde, že jsi hooodně mladá a „blbě“ vychovaná…taková ta výchova k absolutní slušnosti…ke všem a za všech okolností…
No..je načase to změnit…né kvůli dceři, ale kvůli SOBĚ!!! Opakuj si před spaním (jako modlení
): Mám právo se vyjádřit, když se mi něco nelíbí, mám právo odmítnout cizí názor i návrh, mám právo říct NE, mám právo se chovat sobecky a mám právo si žít svůj život…10 x denně…povinně!!!
@Jitka1976
teď jste mě rozesmála… no já jsem to všechno ukradla bráchovi, ten se zase vůbec nestydí, je totálně prolhanej a nemá žádný svědomí… a já mám pravej opak
a mladá jsem a blbá asi taky
ale to na tom nic nemění, na mojí situaci, tady na věku nezáleží..
@Rol píše:
@danielk
mě taky příjde, že mu to takto vyhovuje, pomalu se celej týden neozve, pak se ozve jen, abych přišla k nim a když řeknu, že k nim nejdu, tak ne, že by řekl - já příjdu za tebou, prostě je mu to jedno třeba další týden a pak třeba za měsíc si řekne, že už je to asi blbý, tak mě prostě seřve, že mu zakazuju malou vidět a že to teda n, že na to nemám právo a přitom to tak vůbec není! Příjde mi, že je rád, že má svobodu, může si dělat co chce, chodit na akce, jezdit do ciziny, podnikat všechno možný a mě jen deptat! A mlžu se vás zeptat, chybí vašemu synovi váš bývalý? Má z toho nějaký trauma, že neviděl svou babičku atd??? Je tím teď „postiženej“??? Protože já si myslím, že když si jednou najdu někoho jinýho, kdo bude malou milovat jako svoji, tak ji bohatě tatínka vynahradí a třeba jeho rodiče budou pro ni super babička a děda a na tamty si ani nemusí vzpomenout! Do dnes pro ni nic neudělali, tak proč by ji měli chybět!!! Vždyť teď z toho ještě nic nemá a potom už to může být úplně jinak…
Klukovi vůbec nechybí naopak je rád že s ním žádný styk nemá ani s jeho rodinou občas mi jen řekne že ho potkal nic víc za svého otce považuje mého manžela se kterým jsem asi 5 let a popravdě já jsem ráda že to tak je takže pokud můžu poradit změnte si tel číslo a pokud by měl zájem příde pokud ale nemá tak si myslím že bez něj se obě budete mít mnohem líp žíjte pro dceru a je to hlavně se držte ![]()
@Rol Ale jo…záleží…u mě to přišlo právě s věkem…taky jsem byla moooc slušná, hodná, vychovaná…kdyby mi nasr***na hlavu, ještě poděkuju…no hrůza…a takové ty „dobře míněné rady“, u kterých normální člověk skřípe zuby, jsem v slušnosti odkývala i když jsem uvnitř zuřila…ale ohradit se??? Ani náhodou…to teď už jsem větší držtička
…
No..aspoň máš šanci vychovat dceru, aby takovou budoucí tchýni uměla včas „srovnat“ a nesedla na lep nějakýmu mamánkovi…jen škoda, že zkušenosti jsou nepřenosné…