Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ses ty a partner zdrava?Mate zdrave dite?Nejses svobodna matka,jste dva?Uklidni se,sbalte stan a vyrazte na dovolenou,upecte si spekacky,spete pod sirakem a uzijte si to.Zijes jako pulka nasi republiky.Nestezuj si.
Jo a na dovolené jsem byla naposled před 5 lety, všechno ČR a Slovensko, jen 2× zájezd ve Švýcarsku ještě se školou za hóoodně výhodnou cenu a u moře nikdy. Dárky dávám většinou praktické a 80% co dostanu, jsou taky praktické (obleční atd).
@Regina Hero - jde o to, že manžel má na účtě i peníze, s kterýma disponuje v rámci svýho podnikání, např dostane zálohu na nákup materiálu atd ale v podstatě nejsou jeho, dokud mu nezaplatí za práci jako takovou (dělá na smlouvu i na tzv švarz systém) a ty peníze co mi dá pak budou další měsíc chybět ![]()
máme spočteno, kolik se každý měsíc může utratit s tím, že z toho co zbyde právě na jeho účtu se šetří na vánoce, na dovolenou
výlet na kole nepůjde, kola nemáme, ale vím jak to myslíš, jezdíme vlakem nebo busem s baťohem, jinak to ani nejde bez auta i na tu naší „dovolenou“ jsem se naučila balit tak, abychom to pobrali já s mužem. Jezdíme k pár známým, co mají pokoj v podkroví s kk, tak tam vždycky pár nocí přespíme a další rok jedem k těm druhým, když tam teda mají volno, loni jsme byli akorát u babiček na víkendy
Anonymní2 - vím, že jsou na tom lidi hůř a tvoje situace je myslím trochu odlišná, v 19 těhotná (řekla bych neplánovaně) to opravdu není jednoduché
…
já byla u moře za celý život 3× a vždycky to bylo za hodně levno, bez stravy, žádný 5* a allinclusive, aby sis nemyslela, že jsem zmlsaná
dovolená v ČR po známých -
http://www.partners.cz/cs/ radi nam uz pres rok a max. spokojenost
, jinak se drz bude lip,musis verit ![]()
Tak ja do nedavna zila z chlapem co me nemiloval, nastesti dite mame zdrave, meli jsme jeho plat (a ne spatny) a muj rodicak, zaplatil se byt, splatky, tel., pojistky atd. a co jsem mela ja? Nic… byla jsem rada, ze nakoupim jidlo… Ted uz je pryc a ja mam rodicak, nejake prispevky a oproti tomu co bylo si ziju jako kralovna ani nevim jak to delam, na dovolenou se synem pojedeme pres slevomat za par kacek nekam v CR a jsem stastna. Za cely petilety vztah jsem nikde nebyla…
Tim chci rict, ze kazda zivotni situace ma sve pro a proti, ja tu svou ted vidim velmi pozitivne, ale rika se, ze s jidlem roste chut a jednou treba uz tak spokojena nebudu, ale ted se snazim vazit si toho co mam…
Ty se drz, urcite to zvladnete a to financni poradenstvi zvaz ![]()
Holky, nebuďte na zakladatelku tak hrr, já si nemyslím, že takhle to má každý druhý, myslím že většina z nás má tady auto i bydlení, třeba se bydlení splácí, ale splácíte svůj majetek, bude to Vaše, kdežto ona platí dluhy, ze kterých nic nemají a spíše se necháli napálit a stali se obětí, tak jsem to pochopila já. Myslím, že opravdu to mají těžké..
@sieta.m píše:
Holky, nebuďte na zakladatelku tak hrr, já si nemyslím, že takhle to má každý druhý, myslím že většina z nás má tady auto i bydlení, třeba se bydlení splácí, ale splácíte svůj majetek, bude to Vaše, kdežto ona platí dluhy, ze kterých nic nemají a spíše se necháli napálit a stali se obětí, tak jsem to pochopila já. Myslím, že opravdu to mají těžké..
Já vím, jak zakladatelce je, ale litování a stěžování a naříkání ještě nikdy nic nezměnilo (tedy pokud by nechtěla založit sbírku na „lepší život“, což nechce… a kdo splácí svůj majetek, tak ho taky ještě nemá, auta patří leasingové společnosti, domy a byty hypotéční bance, dokud to člověk nezaplatí… no, jestli se líp cítí člověk, co má šílenou hypotéku na bydlení a auto na splátky, ale nemá už na nic jiného a před výplatou nemá ani na rohlík navíc, to netuším, mě osobně třeba dluhy v jakékoliv podobě vyvolávají husí kůži… to ještě z doby, kdy jsem po rozvodu počítala i padesátníky a splácela dluhy po ex… takže vím, jaké to je, ale vím taky, že dokud člověk nezačne jinak myslet a nezačne sám něco dělat, jen aby si třeba vydělal dvě stovky za měsíc a na to kafe šel, tak může probrečet potoky a nic z toho nebude…
@sieta.m píše:
souhlasím
podle mě je fakt čas se na někoho obrátit. lepší než tyhle depky ne? máme spoustu klientů, kterým se povedlo pomoci a lépe se jim dýchá. když si zakladatelka najde ideálně někoho v místě bydliště, kdo je trochu prověřený, za zkoušku nic nedá
specializuje se na to hromada lidí. ![]()
@sieta.m píše:
Přesně tak.Taky platíme hodně penez,ale zase předěláváme barák(svůj)A o dovolený u moři si můžu nechat jen zdát. ![]()
Nečetla jsem vše. Ale ve Tvém úvodním příspěvku se tak trochu vidím. My teda platíme hypošku nějaké dluhy za vybavení,možná i marnotratnosti a spol. No a jako rodině nám zbydě 6500 na všechno-jídlo,drogerie,oblečení apod. Taky nikde nejezdíme,i ten blbej benzín si musíme promyslet. Je to na palici. Ale je to spíš o psychice,já někdy vyšiluju a jindy jsem v pohodě a koukám,kde bych ještě ušetřila. Zkus se podívat na svět jinýma očima. Vím,že je to těžké já taky nemohla kolikrát spát když se něco dělo,ale zase bude líp,uvidíš. My třeba máme hypošku ještě do r.2032,dluhy asi na 4 roky. Je to opruz,ale dá se to zvládnout. Jinak já také počítám ke konci každou korunu. A to opravdu nekupujeme blbosti,jen základní jídlo
Akorát já se do práce teprve chytám za 1,5r,tak snad vude ještě líp. Jo a chodím si přivydělávat úklidem,hodně mi to pomáhá ![]()
@Korrrinka píše:
Přesně tak.Taky platíme hodně penez,ale zase předěláváme barák(svůj)A o dovolený u moři si můžu nechat jen zdát.
No dávat do svého je něco jiného, to si člověk od té huby urve radostněji
Nekdo je na tom lip, nekdo hur, tebe ale proste trapi tvoje kontretni situace, to je normalni a jestli ti pomuze si postezovat, tim lip.
tyhle financni ulety znam, me se to stavalo dost casto a pak jsem trnula jak to vsechno zvladneme. Clovek taky asi nemuze byt furt extremne zodpovednej, to je na budku.
pristi mesic to asi bude krusnejsi, zkus to vsechno propocitat a proskrtat to co pujde, aby se ty manzelovy penize pak mohly vratit a nedelalo to paseku v podnikani…snad to trochu pujde.
jinak nevim co poradit. Pokud pujcky nepujdou seskrtit, tak jen vydrzet ![]()
Zakladatelko, napadla mě jedna věc, která by Ti mohla pomoci hlavně psychicky. Vzdej se zodpovědnosti za peníze, za nákupy.
Pochopila jsem to tak, že držíš " kasu " a vyjít je pro Tebe neuvěřitelný stres. Zvlášť teď jít za mužem a říkat mu, co se tenhle měsíc stalo.
Řekla bych mu, že si to chceš nutně vyměnit a jestli by se mohl začít starat o veškeré nákupy on.
Dej si nohy nahoru, začíná léto ![]()
Zakladatelko, jestli jsi odněkud z Olomouce, můžu tě naučit nějaké techniky na výrobu šperků, háčkování, pletení, malování na textil, decoupage a podobně, kdybys měla zájem… neuživí to sice rodinu, ale když budeš šikovná, tak nějaké to pěkné přilepšení si vydělat můžeš… to už pak záleží jen na tobě…