Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
už půl roku mi leží v hlavě myšlenka, odejít s 3. letou dcerkou od přítele( táty malé).
Letos spolu budeme 10 let, a v podstatě jsme to nikdy neměli ideální.. často si kladu otázku jak je možné, že jsme spolu tak dlouho… ![]()
Každopádně už jsem měla podepsanou smlouvu na byt vyřízené energie a vše jsdm zrušila nejspíš kvůli tolika rokům, bojím se asi být s malou sama, ale zároveň si to asi přeju. Nevím zda to všechno zvládneme, hlavně finančně, bojím se že nebude přispívat dle dohody, taky máme nějaké půjčky.. cca ( 350 tis), ale nějak nemůžu dál, vadí mi na něm snad vše.. zajímá ho jen práce, která mu nevychází podle představ a kvulli toho chlastá… já se teď vrátila po 3 letech rodičovské do práce a jsem na vše úplně sama
a kolikrát mi ještě přidělává práci páč je šílený bordelář.. potřebuji asi nějak povzbudit abych to stěhování konečně provedla!!!
@Saila44 píše:
Ahojky,už půl roku mi leží v hlavě myšlenka, odejít s 3. letou dcerkou od přítele( táty malé).
Letos spolu budeme 10 let, a v podstatě jsme to nikdy neměli ideální.. často si kladu otázku jak je možné, že jsme spolu tak dlouho…
Každopádně už jsem měla podepsanou smlouvu na byt vyřízené energie a vše jsdm zrušila nejspíš kvůli tolika rokům, bojím se asi být s malou sama, ale zároveň si to asi přeju. Nevím zda to všechno zvládneme, hlavně finančně, bojím se že nebude přispívat dle dohody, taky máme nějaké půjčky.. cca ( 350 tis), ale nějak nemůžu dál, vadí mi na něm snad vše.. zajímá ho jen práce, která mu nevychází podle představ a kvulli toho chlastá… já se teď vrátila po 3 letech rodičovské do práce a jsem na vše úplně samaa kolikrát mi ještě přidělává práci páč je šílený bordelář.. potřebuji asi nějak povzbudit abych to stěhování konečně provedla!!!
Nikdy jste to neměli ideální, přidělává Ti trápení a práci… Tohle přeci není partner pro život. Otcem zůstane stále, jestli bude platit nebo ne uvidíš. Jsou tu případně soudy apod. Jestli máš stabilní práci a potěšené hlídání dcerky, tak neváhej a jdi y dokud je dcera ještě malá.
Takhle, jste spolu 10 let, mate malý dítě, to by se nemělo zahazovat jen tak.
Na druhou stranu, po takový době, zvlášť s dítětem je z myho pohledu divny, ze je to pořad,,jen” přítel. Na druhou stranu pises, ze to nikdy nebylo ideální (ale kde to idelani je zejo ), tak možná i chápu, ze jste se nevzali.
Podle mě, zůstávat s partnerem jenom kvůli dítěti je blbost. To pak nebude šťastnej nikdo, ta rodina za par let stejně nevydrží a akorát se tím prodlužuje čas, kdy sis už mohla žít svůj život někde jinde a spokojeneji …
Jestli to stojí za záchranu vis jen ty sama. Zamysli se, jestli ty negativní věci převažují a podle toho jednej.
Ono po 10 letech vztahu se člověk jen těžko změní … a jestli mas pocit, ze to nejde už ted, chceš to držet minimálně dalších 15 let nez vám dítě odroste ![]()
Kde to je po tolika letech ideální? Já bych spíše zkusila vztah oživit, než ho zahodit, už kvůli tomu, že jste rodina.
@Mallorka píše:
Kde to je po tolika letech ideální? Já bych spíše zkusila vztah oživit, než ho zahodit, už kvůli tomu, že jste rodina.
S opilcem? ![]()
Kolik je ti let? Je šance, a máš vůbec ještě víru a sílu tomu dát šanci, že se něco podstatného stane, změní, aby vám bylo spolu dobře? Abyste fungivali jako partneři, byli spolu rádi, podporovali se, plánovali věci do budoucna..?
Chápu jaké to je udělat ten krok po 10 letech, se závazky..je to smutné a člověk cítí jakoby že zklamal, prohrál, je mu líto toho co bylo, a už nebude..Ale možná je čas tuto kapitolu uzavřít a jít dál. Pokud to finančně zvládneš a nějak rozumně se dohodnete na péči, bude to dobrý.
Sama jsem se rozváděla po 11 letech vztahu, 6 letech manželství, se dvěma dětmi. Bylo mi 30 a když jsem si uvědomila, jaké to bylo 10 let, a jak to pravděpodobně bude dalších 10 a víc, tak jsem to utnula. Teď mi táhne na 40 a nelituji ani vteřinu. Jedině toho, že jsem to neudělala dřív.
Ahoj, také už nechci být s přítelem. Ma výbuchy vzteku, chodil i na terapie, bere léky na psychiku. Shazuje na mě různé věci při hádkách, když oponuji, jsem kráva a dnes mi dal silnou ránu přes nohu- koleno protože jsem s ním nesouhlasila. To viděla moje dcera která se pak bála a řekla mu ze mě to bolí a v tom zacal křičet na ni. Uz v tomto nechci setrvávat, říkala jsem mu už tolikrát ať se odstěhuje ale nikdy neodešel. Kdyz je v klidu je v celku normální, ale jakmile jej vyvede něco z míry tak je to šílený stres. Už ho doma nechci, byt mám na hypotéku sama protože jsem rušila, ze to nebude v pořádku. Jak ale takového člověka dostat z bytu, který nechce odejít.
@Anonymní píše: Více
Soudně. Když tě napadne tak volat policii.
Jdi na to rázně, až nebude doma, vyměnit zámky, aby se už nedostal dovnitř a když bude agresivní tak hned volat policii a mít připravené papíry o vlastnictví nemovitosti.
Pokud tam nemá trvalé bydliště, můžeš vyměnit zámky a jen mu předat jeho věci. S trvalým bydlištěm je to trochu složitější, ale jde to také. Nejlépe při dalším ataku zapoj policii, urychlí se to. Drzim palce. A nenechej se ukecat zpět.
@Parvaneh píše: Více
Trvalé bydliště už dneska nehraje roli. Pokud měli společnou domácnost, nemůže ho jen tak vyhodit a vyměnit klíče. Řeší se to tady pořád dokola.
Myslím, že když chlap primitivnějšího ražení ví, že partnerce zřejmě nezbývá nic jiného, než s ním zůstat, /protože společné dítě a bydliště, dluhy, hypotéka/, tak se k ní klidně může chovat, jak je mu libo, aby ji dal najevo, že se k ní může chovat, jak chce. Kolik žen zůstává s chlapem jen proto, že jsou doma jeho přítomností dva příjmy…kolik žen táhne rozpočet zcela samo a čeká, že se stane zázrak…a kolik jich občas chytne nějakou tu výchovnou, aby si uvědomilo, že pan tvorstva se musí poslouchat… zaplať pánbůh za každého normálního chlapa, který svou ženu uznává, umí doma udělat svůj díl práce, a má svou rodinu rád…ti ostatní…si žádnou partnerku ani dítě doma mít nezaslouží…
@Zvedava1 píše: Více
To plati v pripade manzelstvi, nikoliv partnerstvi, ne? Tam neni zadny pravni svazek, on nema na nic narok a neni tam ani uredni narok ze strany trvbyd. Jeji majetek, on je naprosto cizi clovek a nema ani najemni smlouvu. Normalne vymenit zamek. At se zkousi soudit, pitomec.
@Parvaneh píše: Více
Ne, to se pleteš. Mají společnou domácnost nemůže ho jen tak vyhodit a je jedno, ze to je jen přítel.
@JancaS84 píše: Více
A kde je ta společná domácnost evidována? Kdo o ní oficiálně ví, když tam nemá žádný ofiko špendlík? Nikdo. Neni nikde psaný, neni nikde vedený. Je samozřejmě lepší mít k tomu před začátkem akce záznam od PČR o nahlášeném napadení. Věci nechat zabezpečené jinde (třeba sklep), dát přiměřenou lhůtu a pak výměna. A ať se klidně soudí. Což samozřejmě dělat nebude, protoze ví, že by neměl šanci. A taková troska nemá ani na advokáta. Pokud by otravoval, tak zapojit kamarády, kteří mu vysvětlí, jak se věci mají. Je to na hraně, ale je to na tenhle typ blbečků účinné.