Něco jako domácí násilí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
6.4.21 16:17
@Lada48v píše:
Začne mi vyhrožovat, nadávat, kdyz nesplnim, to, co chci. Děti, než se odstěhovali, tak v tom chvíli žili, tak vědí, jaky je. Mladší dcera 22 let, byla na policii take dat svědectví k jeho chování a stejne to nepomohlo. Ani nahrávky, které jsem měla, proste policii nezajímají. To pry mohl namluvit kdokoliv. Je to proste bordel, ale musím to řešit. Jsou totiž noci, kdy me nenechá ani spát, porad do me huci, nesmysli, urážky na me, děti, moji rodinu

Nejvyssi cas odejit. Mas financni prostredky k tomu, aby sis pronajala bydleni?
Muzes na dobu, nez poresis bydleni zustat u dcery, pripadne u svych rodicu?
Na policii bych sla znovu - s tim, ze ti vyhrozuje a tvuj strach o zivot je realny - je drzitelem strelne zbrane. Od policie si vyzadej vyhotoveni zaznamu z jednani. Trvej na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.21 16:33

Zakladatelko,
ano, je klidně možné, že si kamarádka prochází domácím násilím. Z vlastní zkušenosti vím, že na venek nic poznat obvykle ani nejde, všechno vypadá idylicky a dokonce žena nemusí být ve společnosti dalších lidí před partnerem tzv. ušlápnutá - ona už jen za tu dobu zkrátka ví, co má ve společnosti odpovídat, aby doma nebylo třeba zle - proto se kolikrát i zdá, že vypadají některé ženy jak ty píšeš „dominantní“. Většinou ani nejbližší rodina oběti neví, co se mezi ní a manželem doma děje - myslím tím její rodiče například. Psychické násilí nejde vidět, špatně se dokazuje a mnohdy i sama oběť polemizuje nad tím, zda je to už násilí nebo její představa a mnohdy je manipulátorem/tyranem tak „zmáknutá“, že usoudí, že sama přehání a okolí ani raději nic neřekne, aby nebyla za histerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 16:47

@ClassicGirl Moc dekuju. A jak teda muzou fungovat v pohodě? Jako fakt v pohode? Nezdá se mi právě, že by mezi nimi bylo jakékoliv napětí. Ale prostě je mi něco divné. Rikam si, že slyším jen trávu růst. Ale ona se nechala bit i dřívějším partnerem, a to neměli deti. I když byste to do ní neřekli - úspěšná, sebevedoma zenska.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.21 16:50

Já taky mám za sebou psychické/verbální agresivní chování. Dlouho jsem to i neuměla pojmenovat, určitou dobu (několik let) bylo i lepší období, tak to jsem nazývala „umíme překonat krizi“. Dlouho jsem při něm stála jako „správná manželka“ - jak by mohl něco říct někdo zvenčí, když jsem to neviděla já sama…

• Citovat
  • Upravit
9
6.4.21 17:03
@DieselDaisy píše:
Nejvyssi cas odejit. Mas financni prostredky k tomu, aby sis pronajala bydleni?
Muzes na dobu, nez poresis bydleni zustat u dcery, pripadne u svych rodicu?
Na policii bych sla znovu - s tim, ze ti vyhrozuje a tvuj strach o zivot je realny - je drzitelem strelne zbrane. Od policie si vyzadej vyhotoveni zaznamu z jednani. Trvej na tom.Něco malo jsem nasetrila. K dětem bych nemohla jit, tam by me hledal jako první. Na policii zajdu určitě. Mám si pak zablokovat asi jeho číslo ze? Bude mi stále psát a volat a vyhrožovat

Příspěvek upraven 06.04.21 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
6.4.21 17:15
@Anonymní píše:
@ClassicGirl Moc dekuju. A jak teda muzou fungovat v pohodě? Jako fakt v pohode? Nezdá se mi právě, že by mezi nimi bylo jakékoliv napětí. Ale prostě je mi něco divné. Rikam si, že slyším jen trávu růst. Ale ona se nechala bit i dřívějším partnerem, a to neměli deti. I když byste to do ní neřekli - úspěšná, sebevedoma zenska.

A můžeš dát nějaký příklad dle čeho se ti zdá, že jde třeba o psychické násilí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.4.21 18:50
@Lada48v píše:
Příspěvek upraven 06.04.21 v 17:41

Najdi si bydleni, zbal vsechny potrebne doklady a najnutnejsi osobni veci. Manzelovi o svych planech nic nerikej, posles mu spravu, az budes odstehovana. Odejdi, kdyz bude v praci. Svoji novou adresu mu za zadnych okolnosti nedavej.
Najdi si pravnika, ktery te bude zastupovat u rozvodoveho stani, bude ti velkou oporou.
Ohromne se ti po odstehovani ulevi, zacnes zit bez stresu a ziskas stracenou radost ze zivota.
Uz nikdy sa k nemu nevracej.
Posilam ti hodne sil, neboj se tohoto kroku, nemas uz co stratit, muzes jedine ziskat. Stastnejsi a spokojenejsi zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 18:57

@Zoe1 Nevšimla jsem si psychického násilí…

• Citovat
  • Upravit
6.4.21 20:56
@Anonymní píše:
Říkáš, že se nechala bít i dřívějším partnerem - předtím to bylo tak viditelné, že jste to věděli hned? Jak si s tím poradila? Většinou se to okolí dozví až když sama oběť s tím „vyjde na světlo“.. tohle je hodně těžké nějak posoudit, ale pokud máš pocit, že něco není, jak má být, tak by bylo asi nejjednodušší se přímo paní zeptat a nabídnout jí případně pomoc- v soukromí, tak aby vás její partner neslyšel. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.4.21 20:57

@DieselDaisy

Moc děkuji za rady. Opravdu jsem moc vděčná, ze jsem se tu trochu i uklidnila. Asi bych měla, až odejdu, přestat chvíli chodit do práce ze? Aby me náhodou tam nehledal a nečekal někde na me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí