Nedochvilnost

194
30.6.22 20:29

Nedochvilnost

Máte doma někdo partnera který je nedochvilný? Pro mě je to vlastnost která mě dokáže vytočit, parner dost často " nestíhá ", slíbí že dorazí v 6h, v 9h ještě není doma, kolikrát jen pošle sms že se něco zvrtlo a že nestíhá. Párkrát už jsem kuli tomu musela zrušit plány, hrozně mě to štve, to je jediná vlastnost která mě dokáže neskutečně naštvat, jak s tím doma bojujete? Chápu že se někdy něco pokazí třeba v práci, ale pravidelně už mi to přijde divné, já si sama zakládám na tom, abych byla všude včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1194
30.6.22 20:32

Já jsem extrémně dochvilná a můj muž normálně dochvilný :mrgreen: ale taky to nesnáším, když někdo přijde pozdě a ještě má takovej ten výraz, jako že „buďte rádi, že jsem vůbec přišel“ :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
30.6.22 20:33

Já nedochvilné lidi moc nemusím, strašně mi to leze na nervy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
30.6.22 20:34

@Cucajz přesně. Nechci být zlá ale už mě točí řeči kolem že nevím co se všechno stalo, že neznám okolnosti, že se s tím nedalo nic dělat apod.. :oops: vážně na to mám alergii. Stává se to celkem pravidelně a mě to hrozně štve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
30.6.22 20:36

Dnešní příklad, parner jel odvézt auto do servisu, po hodině a půl jsem mu psala kdy dorazí, že dělám dětem večeři ať to má teplé, napsal v 18h, stále tady není, telefon nedostupný a já našňupnutá :oops: a u nás bohužel pravidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000

U nastávajícího se několikrát ze začátku stalo, že jsme byli domluvení, že přijede v 9 ráno a pojedeme na brusle, v 8:45 mu volám a nakonec přijel až třeba v 10 :mrgreen: Díky bohu, že mě to tehdy neodradilo. Teď je z něj nastávající a po 4 letech špunt na cestě. Každopádně nedochvilnost mi vadí, i když je to zpoždění třeba jen 10 minut, ale naučila jsem se občasné zpoždění tolerovat, protože se mi samotné stalo, že někde byla zácpa, zdržela mě práce nebo děti a já dorazila o pár minut později, i když jsem vždy chodila o 15 minut dřív :oops:

S mužem to máme nastavené tak, že radši ani neříká v kolik přijde ale prostě řekne jen „večer / v noci“ a dá vědět až ve chvíli, kdy vážně sedá do auta. Má náročnou práci, takže většinou není 2-3 dny v kuse doma, pak zas 2 dny doma je a na novo, kolikrát nepřijede vůbec, nebo až v noci když spíme a nad ránem zase jede. Už dva dny nebyl doma vůbec a přijede dnes „někdy večer“. Před hodinou volal že někdy kolem 11 až půlnoci a dá vědět až pojede :)

Zároveň jsem se naučila nic neplánovat na dny, kdy má pohotovost, protože jsem několikrát rušila kino, večeři apod, když jsme byli výjimečně bez dětí a vše plánuji jen na 100% volne dny :mrgreen:

Edit : ještě mě ze začátku první roky vytáčelo, když jel „na otočku za mámou“ s tím, že přijede druhý den po obědě a přijel za tři dny na večeři :mrgreen: Od doby co tchýni znám už mě to netankuje a vím, že když řekne, že přijede v sobotu domů na oběd, tak že s tím nemám počítat, protože ona si vymyslí něco akutního co potřebuje a přijede domů až v neděli na večeři :mrgreen: když se výjimečně stane že přijede tak jak původně řekl, tak bouchám šampaňské a slavíme :lol: Ale pravda, že to není jeho vina :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.06.22 v 20:39

• Citovat
  • Upravit
37132

No partner se snaží chodit na čas, ale zrovna z té práce prostě nikdy neví, kdy se vrátí. Dokud nemají hotovo, tak prostě nemůže odejít. Takže někdy dojde na obědy někdy přijde v 8 večer a předem mi nemůže slíbit, že dorazí. Zrovna včera třeba, na oběd psal, že bude doma tak ve 4 a pak se tam něco pohnojilo a dorazil v 8. Takže tohle neberu jako nedochvilnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
30.6.22 20:37

Nedochvilnost nenávidím. Nepočítám tedy +-5 minut. Ale když jsem třeba domluvená s někým na sraz a já se dvěmi ročními dětmi dorazím včas, tak mě opravdu vytočí, když ta druhá osoba dorazí i s půlhodinovým zpožděním… Nejlépe když nemá žádné děti :pocitac: nabo má jen jedno. Nedokazala bych být s chlapem, co by byl nedochvilny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5454
30.6.22 20:38
@Dunkey píše:
Máte doma někdo partnera který je nedochvilný? Pro mě je to vlastnost která mě dokáže vytočit, parner dost často " nestíhá ", slíbí že dorazí v 6h, v 9h ještě není doma, kolikrát jen pošle sms že se něco zvrtlo a že nestíhá. Párkrát už jsem kuli tomu musela zrušit plány, hrozně mě to štve, to je jediná vlastnost která mě dokáže neskutečně naštvat, jak s tím doma bojujete? Chápu že se někdy něco pokazí třeba v práci, ale pravidelně už mi to přijde divné, já si sama zakládám na tom, abych byla všude včas.

Tohle diletantství nepovažuju za nedochvilnost. Tohle je minimálně komunikační error, ale spíš nespolehlivost a cochcárna. Za nedochvilnost považuju, že se někdo přijde na večeři o 20 minut později, nebo neustále chodí na přednášky o 5 minut později apod. Nějaká bohémská umělecká duše by to možná snesla, či dokonce pochopila, mě by to zabilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
30.6.22 20:41

Mě nejvíc štve to ruseni plánu, minulý týden jsme v pátek po práci měli jet na prodloužený víkend, asi v 6h večer mi přišla smska nestíhám, domů dorazil někdy v noci a ráno byl ještě dotčený že přece je jedno den sem, den tam.
Kolikrát ani nestíhám ty historky kolem co se stalo a proč přijel přišel pozdě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
30.6.22 20:41

Znám spoustu lidí co chodí pozdě, včetně mě :mrgreen: ale nikdy jim to netrvá dýl jak půl hodiny. Pár hodin by mě teda taky vadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
30.6.22 20:42
@Dunkey píše:
Máte doma někdo partnera který je nedochvilný? Pro mě je to vlastnost která mě dokáže vytočit, parner dost často " nestíhá ", slíbí že dorazí v 6h, v 9h ještě není doma, kolikrát jen pošle sms že se něco zvrtlo a že nestíhá. Párkrát už jsem kuli tomu musela zrušit plány, hrozně mě to štve, to je jediná vlastnost která mě dokáže neskutečně naštvat, jak s tím doma bojujete? Chápu že se někdy něco pokazí třeba v práci, ale pravidelně už mi to přijde divné, já si sama zakládám na tom, abych byla všude včas.

Pokud něco slíbí na 6. hodinu a nedorazí ani v 9, tomu neříkám nedochvilnost.
Nedoschvilnost je u mě několik (desítek) minut. Zpoždění 3 hodiny je neslušnost a naprostá neúcta k druhému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
30.6.22 21:01

Promiň, ale jak to popisuješ, tak u vás to také vidím spíš jako neúctu, než nedochvilnost. To dělá jenom vůči své rodině nebo chodí o tři hodiny později všude? Do práce, k doktorovi, na návštěvu…? To je spíš, jak kdybyste mu byli někde, však rodina počká, že jo :oops: :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
30.6.22 21:03

A na co se vymluví, že dává auto do servisu už takovou dobu?

• Citovat
  • Upravit
14
30.6.22 21:08

Mám to stejně. Zrovna tento týden přijel v tolik v kolik řekl jen jednou. Mě to vyloženě s..e.. Počítám s tím, pak jsem naštvaná a nebavím se. Kdyby se to stávalo občas a aspoň by napsal nebo zavolal, tak to pochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí