Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PanenkovaMakova Kdyby 27tiletá… 29tiletá je ještě horší. Ano, protože nechci být sama. Ve světě, kde jsou všichni v páru a kde je mi samotné smutno. Tady jsem měla aspoň chvíli pocit, že na mě někomu záleží a všechno dělá pro mě. Předtím jsem byla sama skoro tři roky, najít v mém věku někoho je boj. Pro chlapa ne, on si někoho najde do měsíce. Já budu dřepět sama u televize po večerech…
@pohledzdruhestrany Bohužel asi ano. Všichni moji ex byli dominantní, i když ne tolik. Měla jsem s nimi alespoň víc společného. Proto si říkám, že je to moje vina a fakt bych měla být víc přizpůsobivá, jak říká. A místo urážení, když na mě vejská, to přejít…
@PaníKadrnožková Já vůbec nevím
On to za chvíli rozsekne za mě, podle mě jsme stejně před rozchodem. Ale cítím se mizerně, tak jsem se potřebovala asi vypsat… Čím jsem starší, tím jsem blbější.
@Anonymní píše:@pohledzdruhestrany Bohužel asi ano. Všichni moji ex byli dominantní, i když ne tolik. Měla jsem s nimi alespoň víc společného. Proto si říkám, že je to moje vina a fakt bych měla být víc přizpůsobivá, jak říká. A místo urážení, když na mě vejská, to přejít…
to si fakt nemyslím..i s dominantním člověkem jde nastavit hranice, respektive i dominantní lidi se dokážou respektovat, jde jen o to se jednoznačně vymezit, že toto je ta hranice a po jejím překročení se stane toto… spíš, jak píšeš, si myslím, že sebou necháváš manipulovat, tvůj současný partner by třeba stál o to, abys mu ty hranice vymezila, ale ty to nedokážeš a on zkouší, kam ho až pustíš, ale principielně je to tvoje chyba… ne v tom, že jsi málo přizpůsobivá., ale naopak, že nejsi pevná
@Anonymní píše:
@PanenkovaMakova Kdyby 27tiletá… 29tiletá je ještě horší. Ano, protože nechci být sama. Ve světě, kde jsou všichni v páru a kde je mi samotné smutno. Tady jsem měla aspoň chvíli pocit, že na mě někomu záleží a všechno dělá pro mě. Předtím jsem byla sama skoro tři roky, najít v mém věku někoho je boj. Pro chlapa ne, on si někoho najde do měsíce. Já budu dřepět sama u televize po večerech…
@pohledzdruhestrany Bohužel asi ano. Všichni moji ex byli dominantní, i když ne tolik. Měla jsem s nimi alespoň víc společného. Proto si říkám, že je to moje vina a fakt bych měla být víc přizpůsobivá, jak říká. A místo urážení, když na mě vejská, to přejít…
Tak jestli je pro tebe singles stav prohra a nedelas nic jiného, než sedis vecer u televize, tak to je jasne, ze mas blby pocit, ze te zahnal do kouta. Kašli na to teď. Ze vztahu neodchazej, hlavu vzhůru. Zkus se neurazet. A uvidíš. Když i přes to dostanes kopačky, aspoň budeš vědět, ze to k rozchodu manévroval on a nemohlas tomu zabránit. Sebeuctu tím, ze se rozejdes dřív než on, si stejně neudrzis. Spíš nepodlejzej. Když bude mít naladicku, tak se raději vzdal. Držím palce
@pohledzdruhestrany Ale já se snažím ty hranice nastavit. Když už je to moc, co dělá, tak taky zvednu hlas, poprvé v životě jsem schopná chlapa sjet na tři doby, ale nikam to nevede. Je pak hnusnej, sekne slovem, co mi ublíží, já pak nemám chuť se na něj ani podívat a on to bere jako uražení, načež jsem prohlášena za hysterku, co všechno kazí, když on se tak snaží. Příklad: dvě hodiny vařím, aby měl teplou večeři, až přijde z práce. Vařím u sebe doma, pak to ještě teplé převezu autem k němu domů. Jí, sice mi to pochválí, ale hned mi ukáže fotku v mobilu, že přítelkyně jeho kamaráda udělala obložený talíř s pizza šneky, na který on má chuť už měsíc a ty já prostě neudělám a jak kamarádovi závidí. Mně je to v tu chvíli strašně líto a on se mi ještě diví, co je zase špatně. A já nevím, jestli to fakt nepřeháním a každý chlap je takový…Třeba chci něco nereálného…
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestrany Ale já se snažím ty hranice nastavit. Když už je to moc, co dělá, tak taky zvednu hlas, poprvé v životě jsem schopná chlapa sjet na tři doby, ale nikam to nevede. Je pak hnusnej, sekne slovem, co mi ublíží, já pak nemám chuť se na něj ani podívat a on to bere jako uražení, načež jsem prohlášena za hysterku, co všechno kazí, když on se tak snaží. Příklad: dvě hodiny vařím, aby měl teplou večeři, až přijde z práce. Vařím u sebe doma, pak to ještě teplé převezu autem k němu domů. Jí, sice mi to pochválí, ale hned mi ukáže fotku v mobilu, že přítelkyně jeho kamaráda udělala obložený talíř s pizza šneky, na který on má chuť už měsíc a ty já prostě neudělám a jak kamarádovi závidí. Mně je to v tu chvíli strašně líto a on se mi ještě diví, co je zase špatně. A já nevím, jestli to fakt nepřeháním a každý chlap je takový…Třeba chci něco nereálného…
Za prvé: když už vařím, jede on za mnou. Za druhé: pokud me takové kecy, přestávám vařit
pardon, ale to je manipulace. Ne ze by to nikdo nikdy na me nezkousel, ale první rázná odpoved (ale bez usazení se) většinou stačí. Pokud to zkusí vícekrát, má problém se sebou a v zásadě se s ním nedá žít. Manipuluje pak, kdykoli se mi to hodí. A fakt se to nedá!
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestranyJí, sice mi to pochválí, ale hned mi ukáže fotku v mobilu, že přítelkyně jeho kamaráda udělala obložený talíř s pizza šneky, na který on má chuť už měsíc a ty já prostě neudělám a jak kamarádovi závidí. Mně je to v tu chvíli strašně líto a on se mi ještě diví, co je zase špatně. A já nevím, jestli to fakt nepřeháním a každý chlap je takový…Třeba chci něco nereálného…
V životě bych mu už ani nenamazal chleba, kdyby neprojevil dostatečný pokání. Tohle je přesně ta situace, kdy ses měla jednoznačně vymezit a vůbec nedovolit, aby ti říkal něco o urážení a hysterkách ![]()
@PaníKadrnožková Už jsem od pár lidí slyšela, že je manipulátor. Prý i jeho exmanželka to nedala. Ale to by přece nebyl tak hrozně milej? Ze začátku byl neskutečnej, mohl se pro mě rozkrájet. A teď…Nechci zkusit jen na motorce a je kvůli tomu zle, že jsem srab. Nakonec jsem samozřejmě jela. Když se snažím bránit, jen se hádáme. Hodně se hádáme. Jenže ty hádky nikam nevedou. Už mi i řekl, že mi asi brutálně nevyhovuje a že jsem paličatá. Že on je fajn chlap, co je pro rodinu a chce doma pohodovou ženskou a ne nějakou, co s ním bude furt bojovat. Přitom já nemám pocit, že bych byla bojovná. Jo, jsem paličák a když mě naštve, tak neumím být zticha (prý od začátku věděl, že když jsem štír, budou se mnou problémy), ale začala jsem kvůli němu vařit, jsem u nějak prakticky denně, starám se mu o dítě, když ho má, dávám mu přednost před svou rodinou i přáteli, nic po něm nechci (svatbu, dítě). Tak nevím, co dělám špatně ![]()
@pohledzdruhestrany A co jsem měla dělat? Hodit mu bramborák do obličeje? To bych byla za hysterku tuplem. Žádné pokání, prý z toho zase dělám kdovíco, že prý jen řekl, že mu závidí ty šneky, ale že mi jídlo pochválil taky, tak co prý zase dělám…
Teda ty hlášky jsou jak z učebnice. Hele, s manipulatorem nemůžeš vyhrát, nemůžeš mít poslední slovo, nemůžeš se domluvit (on se nechce domluvit ani nechce klid, on te chce vyprovokovat a pak se pohorsovat, co jsi za hysterku a monstrum), on vi, jak na tebe. Ty si ho můžeš maximálně držet trochu od těla, v lepším případě utéct hodně daleko. Prej Stir, tak s tebou budou problémy. Mám na jazyku hned jizlive: je, ty ho máš malého, ja hned věděla, ze budeš zakomplexovany. Chapes to? Vždycky se da vymyslet něco, čím druhého naprosto sejmes. On by řekl, ze jsi tlustá chudinka a ty hned: no jo, vždyť jsem to říkala, navíc ještě agresor… A jsi spokojená!
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková Už jsem od pár lidí slyšela, že je manipulátor. Prý i jeho exmanželka to nedala. Ale to by přece nebyl tak hrozně milej? Ze začátku byl neskutečnej, mohl se pro mě rozkrájet. A teď…Nechci zkusit jen na motorce a je kvůli tomu zle, že jsem srab. Nakonec jsem samozřejmě jela. Když se snažím bránit, jen se hádáme. Hodně se hádáme. Jenže ty hádky nikam nevedou. Už mi i řekl, že mi asi brutálně nevyhovuje a že jsem paličatá. Že on je fajn chlap, co je pro rodinu a chce doma pohodovou ženskou a ne nějakou, co s ním bude furt bojovat. Přitom já nemám pocit, že bych byla bojovná. Jo, jsem paličák a když mě naštve, tak neumím být zticha (prý od začátku věděl, že když jsem štír, budou se mnou problémy), ale začala jsem kvůli němu vařit, jsem u nějak prakticky denně, starám se mu o dítě, když ho má, dávám mu přednost před svou rodinou i přáteli, nic po něm nechci (svatbu, dítě). Tak nevím, co dělám špatně
@pohledzdruhestrany A co jsem měla dělat? Hodit mu bramborák do obličeje? To bych byla za hysterku tuplem. Žádné pokání, prý z toho zase dělám kdovíco, že prý jen řekl, že mu závidí ty šneky, ale že mi jídlo pochválil taky, tak co prý zase dělám…
Bacha na to, ty mu jdeš totálně na ruku. Máš málo sebevědomí a on toho vědomě využívá. Děláš mu chůvu pro dítě, vaříš a vozíš mu to.
Kam jsi dala hrdost holka. Pro takovýho je tě škoda! Ale abys našla chlapa pro život, tak musíš najít vlastní sebeúctu a ne přemýšlet, jak by ses chlapovi zavděčila.
@PaníKadrnožková Nejhorší ale je, že si přijdu já jako ta trubka. On furt říká, jak ho exmanželka nechápala, ani prý neví, proč od něj odešla a jak myslel, že se mnou začne nový život a já to kazím. Pohádali jsme se i u nákupu zimní bundy, kdy mi chtěl vnutit sportovní a marně jsem mu vysvětlovala, že sportovní nenosím. V tu chvíli jsem byla za hloupou pipinu, co musí honit módu a ať si radši teda zmrznu. Ale že on to se mnou myslel dobře a kterej chlap by se mnou šel na nákupy. A já si přijdu jako nevděčnej deb*l a kdyby ta bunda nebyla drahá jako prase, tak bych si jí snad i koupila
Jenže kdybys věděla, jak umí být milej
Ještě nedávno mi psal, jak moc mě miluje. A teď jsme před rozchodem ![]()
@Katy 7 Tak takhle se prý normální ženská chová. On má syna, chce ženskou do rodiny, ne mladý tele, co leze po mejdanech. Chce prý mít rodinu a klid, když už mu to nevyšlo jednou. Myslela jsem, že když uvidí, jak jsem dobrá, tak to ocení. Vozím mu to proto, že bydlíme kousek od sebe a u mě být nechce, protože mám pidi byt se zvířetem, které nesnáší. Jinak mi ale spraví cokoli potřebuju, taky uvaří, samozřejmě líp než já, byt má sterilně naklizenej…Vlastně mě asi ani nepotřebuje…:(
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková Nejhorší ale je, že si přijdu já jako ta trubka. On furt říká, jak ho exmanželka nechápala, ani prý neví, proč od něj odešla a jak myslel, že se mnou začne nový život a já to kazím. Pohádali jsme se i u nákupu zimní bundy, kdy mi chtěl vnutit sportovní a marně jsem mu vysvětlovala, že sportovní nenosím. V tu chvíli jsem byla za hloupou pipinu, co musí honit módu a ať si radši teda zmrznu. Ale že on to se mnou myslel dobře a kterej chlap by se mnou šel na nákupy. A já si přijdu jako nevděčnej deb*l a kdyby ta bunda nebyla drahá jako prase, tak bych si jí snad i koupilaJenže kdybys věděla, jak umí být milej
Ještě nedávno mi psal, jak moc mě miluje. A teď jsme před rozchodem
@Katy 7 Tak takhle se prý normální ženská chová. On má syna, chce ženskou do rodiny, ne mladý tele, co leze po mejdanech. Chce prý mít rodinu a klid, když už mu to nevyšlo jednou. Myslela jsem, že když uvidí, jak jsem dobrá, tak to ocení. Vozím mu to proto, že bydlíme kousek od sebe a u mě být nechce, protože mám pidi byt se zvířetem, které nesnáší. Jinak mi ale spraví cokoli potřebuju, taky uvaří, samozřejmě líp než já, byt má sterilně naklizenej…Vlastně mě asi ani nepotřebuje…:(
Tak takhle se normální ženská chová a to řekl kdo? On? On je koukám pro tebe měřítkem všeho. No na zmanipulování si vybral tu pravou. Kde jsi nechala hrdost holka
Najdi si nějakého bezdětného a začni na novo, než dělat takovýmu hňupovi hadr na podlahu.
Mě je úplně jasné, proč s ním už exmanželka není.
Holka, já myslím, že si z těch jeho urážek a keců tak zblbnutá, že už nevíš, co je správné a co špatné. Btw špatné je úplně všechno, co on dělá. Třeba jen ta pitomá bunda. Proč by si ty měla být pipina, když nechceš sportovní? Proč on není pitomec, když nedokáže respektovat tvoje přání? Přesně chápu jeho bývalou, proč od něj utekla. Chudák dítě, když má takový vzor. Pro něj teď bude každá ženská jako kus hadru, když to vidí u otce ![]()
Jak už tu zaznělo, seber se a odejdi. Najdi si bezdětného, milého kluka a najednou uvidíš, jak moc špatný tenhle vztah byl. Jak říká moje kamarádka „My ženský jsme přesvědčený, že nás nic lepšího nečeká a tak raději setrváváme ve špatném vztahu - opak je ale pravdou!“ Ona sama to na vlastní kůži několikrát zažila a já vlastně také. Chce to jen sebrat odvahu a ukončit to, věřím, že se ti nakonec i uleví ![]()
@Anonymní píše:
Ježišmarja, jestli máš tenhle postoj v 29 letech a bojíš se, jak umřeš sama s pěti kočkama a že v tomhle věku nejsou muži, tak já už jsem zřejmě na hranici smrti a důchodu, v podstatě na konci životní cesty… já snad přestávám číst eM, dostávám tady fakt už deprese ![]()
Jestli je pro tebe důležitější chlap, tak se kousni, no
ja s machem třeba nevydrzim, lezou mi na nervy, jak se povysujou a delaji z ženských slepice a sami jsou mnohdy vypatlanci