Nejraději bych ji naplácala :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.6.15 13:56

@Loll
Přesně, i promlouvání si má své hranice. Na konci té hranice ovšem není bití, ale jak píšeš: Vyrvu ho děcku z ruky a jdu s ním do kelu.
Sice je to vlastně také násilí, ale pro mě přijatelnější, než fyzický trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
11.6.15 13:56

@Boudová
Dítě se u „cizích“ lidí vždycky chová jinak a líp než u vlastních rodičů. Naše dítě je taky super, dokud je jen s babičkou. Nechá si domluvit, nevzteká se, nebo jen minimálně.
Já dokud neměla děti, tak jsem říkala, že já nikdy takový nevychovaný fakany mít doma nebudu… A pár let se s léty sešlo… :dance:

Zakladatelko, je to těžký, neustále být v pozoru a nastavovat hranice, sama jsem přesně nechápala, co dělám špatně. Přišlo mi, že jsem docela přísná. Až jednou mi moje máma říkala, a teď jsi měla udělat tohle a ne tohle. On si to vyloží takhle… Občas na zadek dostane (teď mi v obchodě vyběhl na ulici).

Hřiště, dodneška mu stojím za zadkem, nepřišla jsem si na hřiště popovídat, ale nechat vydovádět dítě. Takže jsem u něj a předcházím strkanicím, shazování atd.

Jinak dávat přes ruku moc nepomáhá, včera jsem mu plácla a on se na mě obrátil a říká: děti se nebijou, omluv se mi. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
11.6.15 13:57
@Kelsey píše:
Na vyplazovani jazyku jsem pes, nesnasim to, mam na to alergii.
U nasich jsem to vyresila jednoduse jeste jednou vyplaznes jazyk a strcim ti do pusy houbicku (takove ty male jak jsou na nadobi)
Stacilo jednou dvakrat aplikovat houbicku, ze to fakt myslim vazne, pri dalsim vyplaznuti ja te varuju jeste jednou ten jazyk nekdy nebo na nekoho vyplaznes, zopakujeme si ze si pochutnas na houbicce? Ne a je klid.

U nás, pak ve vyšším věku, někdy kolem těch 4 let, kdy nosil různé posunky a výžblebty ze školky a nehodlal se jich vzdát, zabírala kopřiva. Stačilo jen ukázat do koutu zahrady, případně se tam vydat jako natrhat a byl klid. Ale to už byl větší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.6.15 13:58

Tak naše čtyřletá dcera se projevuje podobně a začlo to tak před tím rokem…Je to naše čtvrté (milované!) dítě a má ještě malou sestřičku. A je to opravdu tak, jak popisuješ - když ji chytí rapl, kvůli čemukoli, je schopná ječet půl hodiny, až se sousedi ptají, co se děje… Řeším to různě, podle stavu a kondice…Prvně domluva, snaha řešit v klidu. A trvám na svém - uklid si to, udělej to, neber to…důslednost. Když to nezabere, případně vztek zesílí nebo přejde v agresi (často na sestřičku), odtáhnu ji pryč. Nejlíp kde je sama, at se vyvzteká bez obecenstva. Ještě dobře zabírá - nechceš, neuděláš, neposlechneš, tak nebude to a to (sladkost, oblíbená aktivita).
Přiznám se, že někdy mi nervy ujedou a na zadek dostane. Nedopustím, aby mi (nám) přerostla přes hlavu. Až vztek poleví, obejmu ji a snažím se to v klidu probrat…
Výchova je věc složitá a každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.6.15 13:58
@Moise píše:
S tím cukrem je to pravda, tenkrát jsem se to taky někde dočetla. Ale to zas nemůžeme dedukovat, zakladatelka mluví o jednom bonbonu. Ale bylo by to první, co bych vysadila a zrušila a dávala max nějakou drobnost za odměnu

jo, já si právě říkám, že bych z toh udelal nějaký rizuál: ráno vstaneš, pojd do kuchyně, čeká tam na tebe snídaně apod talířkem překvapení..a dát jí něco mnam, ale ve zdravé verzi.
se jí vubec nedivím, že chytne amok: jen otevře oči, těší se celou noc, že si smlsne a ono nic :D :D :D :D :D :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.06.15 v 14:00

• Citovat
  • Upravit
11.6.15 13:59
@Janina81 píše:
@Boudová
Jinak dávat přes ruku moc nepomáhá, včera jsem mu plácla a on se na mě obrátil a říká: děti se nebijou, omluv se mi. :zed:

No a jak jsi to řešila? Nedávno jsem někde četla, že by jsi se za svá rozhodnutí neměla dítěti omlouvat :think:
Vrtá mi to hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
11.6.15 14:02
@Janina81 píše:
@Boudová
Dítě se u „cizích“ lidí vždycky chová jinak a líp než u vlastních rodičů. Naše dítě je taky super, dokud je jen s babičkou. Nechá si domluvit, nevzteká se, nebo jen minimálně.
Já dokud neměla děti, tak jsem říkala, že já nikdy takový nevychovaný fakany mít doma nebudu… A pár let se s léty sešlo… :dance:

Zakladatelko, je to těžký, neustále být v pozoru a nastavovat hranice, sama jsem přesně nechápala, co dělám špatně. Přišlo mi, že jsem docela přísná. Až jednou mi moje máma říkala, a teď jsi měla udělat tohle a ne tohle. On si to vyloží takhle… Občas na zadek dostane (teď mi v obchodě vyběhl na ulici).

Hřiště, dodneška mu stojím za zadkem, nepřišla jsem si na hřiště popovídat, ale nechat vydovádět dítě. Takže jsem u něj a předcházím strkanicím, shazování atd.

Jinak dávat přes ruku moc nepomáhá, včera jsem mu plácla a on se na mě obrátil a říká: děti se nebijou, omluv se mi. :zed:

No já nevim, starala sem se nějakou dobu i o mladší sourozence, když byla mamka nemocná a je fakt že jednou mi ruka ulítla na toho semiletého, když nechtěl z vany a hodil po mě asi šampon nebo co. Ale stejně prostě, já bych neřekla, že všechny děti, které jsou třeba temperamentnější atd.. Jsou automaticky nevychovaní spratci. Vidím to i na nás všichni jsme byli vedeni plus mínus stejně, a já třeba byla mírumilovné hodné dítě. A ségra věčně někde v „bitce“. Já teda svoje děti bít nechci. A doufám, že se i v krizích udržím. Podle mě lze být přísný i bez bití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.6.15 14:02

Taky nejsem zastancem biti, ale kdyz vidim svagrovou, podotykam ze pedagosku, jeji 4 lety kluk, ktery kdyz jeli vlakem a sednul si do kupe pan, zjevne po mozk. mrtvici, ktery spatne mluvil a tento kloucek zacal rvat to je debil, to je debil… a ona mu vysvetlovala jak se to nerika to bych nebydrzela a jednu mu placla, jelikoz domluva nepomohla. Maminku kouse, mlati, kdyz ji to opravdu zaboli tak mu oplati stejnou minci, kluk se urazi tak se mu ve stejne chvili omluvi a jdou si vesele hrat Pro me nepochopitelne mam skoro 3leteho, ale dovolit si pulku tak pretrhnu vejpul :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.6.15 14:03

Mě teda připadá houbička na nádobí vražená do pusy jako trest za vyplazování jazyku jako týrání 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
11.6.15 14:06

Škoda kazde rány, ktera padne vedle. Mam 16M dite a když se vzteka nebo Mé snaží byt dostane na plenu nebo přes ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.6.15 14:07

Jak tak pročítám ty rady… Řekněte mi, jak 3-leté dítě pochopí, že mlácení od rodičů je správný postup vedoucí k nápravě nežádoucího chování, ale ona sama plácat nikoho nesmí, když má pocit, že by měla někomu srovnat chování… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
11.6.15 14:08
@J_Doe píše:
Jak tak pročítám ty rady… Řekněte mi, jak 3-leté dítě pochopí, že mlácení od rodičů je správný postup vedoucí k nápravě nežádoucího chování, ale ona sama plácat nikoho nesmí, když má pocit, že by měla někomu srovnat chování… :think:

nepochopí. Bude mláceno a bude dál mlátit i ty děti na hřišti a pořád dokola :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
11.6.15 14:09
@Black Cat píše:
Teď si dovolím jenom trochu odbočit a použít jen tuhle jednu větu z odstavce.
My učíme děti stát v řadách a poslouchat jako ovečeky a teď situace z reálu. Děti na dni dětí se kloužou po nafukovací skluzavce, stojí v řadě… Načež se sklouzne chlapeček a tatínek mu s klidem říká: Ty jsi king, ty můžeš klidně ještě jednou!!!No vcelku mě donutilo k zamyšlení, kdo z těch dětí na té skluzavce bude sebevědomější a drzejší a průbojnější v životě. :think:

Zajímavá úvaha, samozřejmě. Já osobně ale chci mít v prvé řadě slušně vychované dítě, které ví, co se ve společnosti kohokoliv sluší a patří. Na soutěživost a zdravou drzost dojde časem. Synovi jsou 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
11.6.15 14:09

@Vorvaň obrovský
Taky jsem váhala, ale neomluvila jsem se. Řekla jsem mu, že jsem ho neplácla přes ruku jen tak, že nejdřív tomu předcházelo to a to (řekla jsem mu, že něco nemá dělat a on v tom hezky a plynule pokračovat), takže se mu nemám za co omlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.6.15 14:11
@Jana206 píše:

Tím netvrdím, že všechny první děti jsou takové, znám i dobře vedené, ale to jsou většinou děti pedagogických pracovníkůnebo třeba školnic ze školky a školy, které viděly stovky různých dětí a různých povah a vědí, co taková volná výchova může nadělat.

Ježiši, tohle mě pobavilo!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect