Nejraději bych ji naplácala :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
11.6.15 16:36
@Black Cat píše:
Teď si dovolím jenom trochu odbočit a použít jen tuhle jednu větu z odstavce.
My učíme děti stát v řadách a poslouchat jako ovečeky a teď situace z reálu. Děti na dni dětí se kloužou po nafukovací skluzavce, stojí v řadě… Načež se sklouzne chlapeček a tatínek mu s klidem říká: Ty jsi king, ty můžeš klidně ještě jednou!!!No vcelku mě donutilo k zamyšlení, kdo z těch dětí na té skluzavce bude sebevědomější a drzejší a průbojnější v životě. :think:

Jako že za asistence tatínka předbíhá, ostatní rodiče na to koukaj a nic? 8o
Jako jasně, že může ještě jednou, ale když si vystojí znova frontu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.6.15 16:39
@Black Cat píše:
Mě teda připadá houbička na nádobí vražená do pusy jako trest za vyplazování jazyku jako týrání 8o 8o 8o

Mně ne, ale zajímalo by mě to technické provedení, obávám se, že u nás bych riskovala, že dítěti zlomím sanici nebo tak něco.
Předpokládám, že houbička byla čistá - nepoužitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
11.6.15 16:43

@Janina81 Jasně, však je dobře, že nenecháváš bít druhé děti.. Ale přijde mi, že zakladatelka neví co s tím.. A když její dcera někoho drží pod krkem, tak asi nestačí její výchovné metody, které používá… :nevim:
Jako vím, že když je dítě takové, že sebou plácne v obchodnáku a hysterčí, je lepší ho nechat, nevšímat si, než ho tam mlátit a vysvětlovat, i za cenu pohoršených pohledů…

Ale spíš myslím, že když dítě bije druhého, nebo co jsem viděla, kope prodavačku, tak bych ho prostě chytla a po zadku by dostal..Nejsem zastánce dostávat po čuni, to fakt ne..
Ale nejde po tomto dojít k dítěti a udělat jen " ty ty ty, to nesmí" a tím to brát za vyřešené.
To mi může říkat každý kdo chce, ale tohle bych fakt nepřipustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.6.15 16:47
@Knihomyš píše:
Jako že za asistence tatínka předbíhá, ostatní rodiče na to koukaj a nic? 8o
Jako jasně, že může ještě jednou, ale když si vystojí znova frontu.

Ostatní rodiče na to nekoukali. To zažila moje desetiletá dcera. Byla tam sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
11.6.15 16:49
@Knihomyš píše:
Mně ne, ale zajímalo by mě to technické provedení, obávám se, že u nás bych riskovala, že dítěti zlomím sanici nebo tak něco.
Předpokládám, že houbička byla čistá - nepoužitá.

To bych nikdy neudělala, ani s čistou.. natož s použitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.6.15 16:50
@Black Cat píše:
Mě by docela zajímalo, proč mají teda Češi takový bujný a nezvladatelný děti a pak z nich vyrůstají nesebevědomí a neschopní dospělí… Jestli to náhodou není tou výchovou, která se táhne… napříč generacemi.
Něco evidentně děláme špatně.

Ono to podle mě souvisí - pokud je nezvladatelnost projev nejistoty z toho, že dítě nemá hranice, tak z nejistého dítěte nejspíš vyroste nejistý dospělý, šokovaný pokaždé, když na nějaké hranice narazí :think: Nebo tak nějak.

Jinak z toho tvého příkladu „jsi king, můžeš ještě jednou“ by nejsebevědomější dítě asi vyrostlo z toho, jehož rodič by za tatínkem došel a sdělil mu, že takto ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
11.6.15 16:52

@Lasislava1 věř nebo ne, až budeš mít své v tomto věku bude to jiné než teď…
Proti kopání prodavaček, bití dětí a vůbec všeobecné agresi je skutečně třeba rázně zakročit- minimálně dítěti zabránit v pokračování. Ale taky jde o to, že to dítě může mít ke svému chování různé důvody.. ječí v krámě, protože je hladové, protože je nedospalé, protože ho bolí hlava proto a proto a proto.. kdyby za všechno tohle měla přistát jedna po zadku tak jsou děti z celého světa fialové jak borůvky. Je dobré si uvědomit, dřív než se začnou odsuzovat nevychovaní spratci, že něco té situaci asi předchází. Někdy je lepší být benevolentní a někdy je nutno zakročit hodně rázně. Situace od situace, dítě od dítěte. Už jen tím, že se tu zakladatelka ptá je jasné, že situaci chce řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
11.6.15 16:54

@evick2 To fakt? Jakože je hladné, tak kopne do prodavačky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.6.15 16:54
@Black Cat píše:
Ostatní rodiče na to nekoukali. To zažila moje desetiletá dcera. Byla tam sama.

Aha. Takže tatínek předbíhal děti do 10 let (cca)? Smutné.
Stále si nemyslím, že by tím v dítěti budoval zdravé sebevědomí. Maximálně ho utvrdí v tom, že „může všechno, protože tatínek to zařídí“ a mimo rodičovský dohled bude mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
11.6.15 16:55

@Lasislava1 ne je hladové a z toho protivné a pak se může uchýlit i ke kopání ale mě se to teda ještě nestalo, nevím proč to dítě kopalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.6.15 16:58
@Knihomyš píše:
Ono to podle mě souvisí - pokud je nezvladatelnost projev nejistoty z toho, že dítě nemá hranice, tak z nejistého dítěte nejspíš vyroste nejistý dospělý, šokovaný pokaždé, když na nějaké hranice narazí :think: Nebo tak nějak.Jinak z toho tvého příkladu „jsi king, můžeš ještě jednou“ by nejsebevědomější dítě asi vyrostlo z toho, jehož rodič by za tatínkem došel a sdělil mu, že takto ne.

Píšu, že tam dcera byla sama, takže žádný jiný dospělý, kromě toho zmiňovaného tatíka, tam nebyl…

Co se týká toho navrchu, tak si myslím, že naši rodiče byli poměrně přísní, většina z nich vychovávala právě metodou bitky, vařečky nebo facky. Takže já bych se opravdu ráda ubírala jinou cestou a výchovné metody tady zmiňované jsou mi k prdu. Protože si opravdu myslím, že tudy cesta nevede. Sama se snažím svému dítěti hranice stanovit, ale když mu něco říkám po tísící a on si to stejně udělá po svém, tak nevím, jak na něj. Podotýkám, že moje dítě nikomu neubližuje na hřištích, nekope do prodavaček ani do mě. Neposlouchá ve smyslu, že utíká, hazarduje, nechce se oblékat apod. S oblékáním nevidím smysl v radách typu, vyšoupni ho ven nahýho apod. To by na mě taky mohl někdo brzo zavolat sociálku…
Opravdu čekám, kdo tu sem dá nějaké opravdu smysluplné rady… zatím jich tu moc není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
11.6.15 16:59

@evick2 No a myslíš, když maminka mu na to řekne vlídným hlasem " to nesmíš" a on plácne i ji a uteče s úsměvem lítat po obchodě, že tato výchovná metoda je správná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
11.6.15 17:06

@Lasislava1 vždyť píšu že ne, je třeba zakročit. Ale taky vím že děti když jsou třeba přetažené, hladové nebo mají jinou nepohodu se chovají mnohem hůř, než normálně, umí se taky předvádět. :nevim: Chci tím říct že z jedné situace těžko posoudit jestli to dítě dělá pořád a maminka je opravdu pořád tak benevolentní nebo mají za sebou těžký den a jediná síla už je jen na to dostat se domů. Když vím že kluci jsou přetažení tak bych si plácáním fakt nepomohla, ani sobě ani jim. Já třeba trvám na omluvě a to můžou být třeba vyhladovělí (nadsázka) omluvit se musí, když se k někomu chovají nepatřičně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
11.6.15 17:15

@evick2 No a s tím co píšeš, souhlasím… Omluva je podle mě správná.. A až když je dítě klidné, mu vysvětlit, že do lidí kopat nesmí..
No tu paní i dítě jsme znala, ze stejného města, ten malý takový prostě je.. Už hodil i šutr do výlohy, schválně v Delicaně ťapě na skla, i když mu i prodavačky i mamince říkaly, at to nedělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
11.6.15 17:18

@Lasislava1 tyjova tak to by zasloužila maminka :? hodit jen tak z plezíru kámen do výlohy, tak dostanou hodně velkej céres a asi by došlo i na ty zmíněné plácance, ale v tomhle případě je to fakt spíš na plácanec pro mámu než dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí