Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A to ti neni divný, že jde do zadaný holky?
Pro něj asi věrnost nebude moc důležitá, tak bacha na to, pokud ty to máš jinak.
Kolega je zadaný?
@Karamba2020 píše: Více
Co ti na to mám říct, někdy se to prostě sejde že si lidi spolu sednou a pak už se to veze
je to špatně neříkám že ne ale je to prostě tak. Kolega je zadaný ale má doma stejný případ
Tak teď záleží, jak to rozsekne on. Někteří to třeba nedokážou, vyhovuje jim domácí pohoda a povyražení s milenkou. ![]()
@Paní Kudrnatá píše: Více
To už ukáže jen čas
nejsem proti ani jednomu případu rozumím si s ním a je mi s ním dobře
Jo aha, to je ale dost podstatná informace, že on je taky zadaný a bydlí spolu? Takže on nebyl tvůj milenec, ale ty jsi jeho milenka. Ten tvůj s tebou stejně zas tak moc nechodil evidentně ![]()
Tohle se ti nebude líbit, ale kolega vytušil citově vyprahlou holku, které stačí pár lichotek a ty ses nejen chytila, ale už po krátké chvilce jsi dovolila intimnosti.
Nesoudím, taky jsem na to v minulosti skočila. Ale zadaným pánům, co nemají problém oblbovat rovněž zadanou ženu, jde hlavně o to si trochu zalaškovat, případně zasunout a pak se ukáže, že ta, co mají doma, zase tak hrozná není.
I kdyby to tak bylo, tak aspoň slečna v této situaci pochopila, že je současný vztah úplně na nic a pomohlo ji to v rozchodu, než aby byla s někým, komu je lhostejná a radši chce zkoušet drogy. Takový člověk není do života.
Ať slečna zjistí, jak to má ten kolega a narazit na jiného chlapa může kdykoliv.
Dokud slečna nenajde vlastní sebehodnotu a bude brát každého, kdo projeví zájem, tak to bude pořád paběrkování a pořádný vztah mít nebude.
Máte nějaký návod na to, jak najít vlastní sebehodnotu?
Když to vezmu podle sebe, tak má sebehodnota neni nijak extra velká, bojuju sama se sebou už několik let.
Jen jsem si srovnala priority co od vztahu potřebuju, jaký by partner měl být - ne jak má vypadat, ale jak by se měl ke mě chovat a že to má být chlap do života.
A heleme se, mám naprosto skvělého manžela, na kterého nedám dopustit.
Takové to, jak se říká, že pokud se někdo nemá sám rád, tak jak ho můžou mít rádi ostatní, tak to teda je kec.
Mám kamarádky, které mě rády mají, mám manžela a já pracuju na tom, abych se taky měla ráda, jen je to cesta na dlouhou trať.
Kec to v žádném případě není ![]()
Navíc podle toho co píšeš, nízkou sebehodnotu opravdu nemáš. Máš srovnané priority, víš co očekáváš od partnera i od kamarádek a celkově víš, co od života chceš. To je slušná sebehodnota.
Nevím, proč se nemáš ráda nebo proč máš ten pocit, možná jsi na sebe zbytečně přísná, ale svoji hodnotu rozhodně znáš.
Opravdu beru sebehodnotu a životní priority jako rozdílnou věc.
Podle mého názoru to není to stejné.
Jistěže to není stejné, ale velmi úzce to spolu souvisí. Kdybys měla opravdu nízkou sebehodnotu, nepočkáš si na muže, který splňuje tvé požadavky, ale vezmeš prvního, který projeví zájem.
Nemusíš mít velké sebevědomí, abys dostala, to co chceš, ale bez určité vlastní sebehodnoty to nepůjde.
Může to tak být. Ale může to být i tak, že nemáš žádnou velkou sebehodnotu ani sebevědomí, a přesto se můžeš rozhodnout, že být sama není tak špatná volba, když nenacházíš toho, s kým ti bude líp než samotné. ![]()
@KKubula píše: Více
Za takové situace to většinou není volba, ale spíš smíření se se situací ![]()
Já reaguji na to, jak píšeš, že takový člověk vezme kohokoli, kdo projeví zájem. To je to, s čím nesouhlasím.