Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky:)
Dneska jsme jely s holčičkama navštívit kamarádku a její holčiny - má roční Adélku, která nejenže neleze, ale dokonce se ani neudrží na nožkách, cvičí vojtovku - ale podle fyzioterapeutek na tom nejsou vůbec špatně.
No, a dnes k večeru se Aňa začala konečně plazit!!! Normálně jsem skoro bulela, strašně mě to dojalo a byla jsem šťastná jako blecha, hned jsem to i natočila na kameru (corpus delicti pro tu důru nesympatickou:)))) Ba ne, památka pro nás:)
Styl teda zvláštní, zezačátku normálně házela rybičky jako ve volejbale, potom přešla k míň náročnému stylu „raněný Maresjev“, odstrkuje se jedním kolínkem. Rychlost ani vzdálenost nikterak závratná - ale: JE TO TAM!!! ![]()
Doufám, že když konečně přišla na to, že se dokáže vlastním přičiněním někam posouvat, tak to už bude jen a jen lepší:) Hurá, sláva:) kdybych nekojila, jdu se ožrat:)))))))))))
baghira - tak to moc gratulujeme k lezení ![]()
Nám se Anďa pěkně rozpohybovala … leze - plazí se - vytahuju ji z květináčů a od zásuvek a dnes se začala stavět - vlezla si do lehátka - je to pěknej fofr … mimoušci jak přijdou na to že se dá někam dopravit po vlastní ose tak jsou pak akční a jde to jedno za druhým ![]()
hezký den, pa
Fish:) Supeeeer, Áčka se daly do pohybu
Hip hip hurá ![]()
Naše Any je teda lemra, dneska zase dělala na zemi letadlo a chtěla, abych ji tahala - ale má smůlu, včera se proflákla, že to ZVLÁDNE, jenom je líná:)
Moc a moc vám holky k úspěchům gratuluju
. Naše Áňa toho pohybu taky moc nenadělá ani teď, když ví, že se může přemisťovat.
U nás se rozhodně nemůžeme bavit o lezení, ale o prazvláštním způsobu plazení. Dneska má za sebou asi 3 metry. Přitahuje se ručičkama a sem tam se odrazí jedním kolínkem. Ale je fakt, že ji to moc netankuje - chce se jen a jen nosit, a když není po jejím, tak řve. No co, budu se muset trochu víc obrnět.
Je totiž trochu „plačtivé mimi“. Jinak co se týká jejích nožiček, tak to dělá, že je asi nemá nebo co. Vůbec nemá potřebu se o ně ani opřít, když ji zvednu. No nic, tak snad to vše bude ok. Mějte se krásně.
Teda, Áčka, já zírám!!! To jsou pokroky!!! My jsme se dneska posunuly asi o metr vzad. Toť vše. Ale to půjde - už se těším, až ji budu vytahovat z květináče jako Fish Aničku
Tak nelezců, skoro lezcům a hlavně lenochům zdar!!!
Vichad - máme stejný styl. Ladná laňka to rozhodně není, leda tak laňka s těžkou formou obrny, laňka paraplegička:( Přitahuje se ručkama, semtam se odrazí kolínkem, jako by ty nožky byly na obtíž. Včera to teda vypadalo líp… No nic, hlavně neztrácet optimismus!!!!!
baghira - u těch tvých popisů se krásně nasměju ![]()
Ale to lezení a tak vůbec přijde a pak nebudete stíhat lovit ty laňky ![]()
![]()
luljíku - no ještě že si vybrala květináč s palmou a že ho na sebe nepřevrhla … stačila ta hlína co mířila do papulky
![]()
No, Fish, přišla jsem na to, jak ten zvláštní styl Áček zúročíme!!
My je u nás (teda u tchánů, ta chalupa je jejich a naše vzájemné vztahy jsou - nevřelé
) na tom srazu chromajzlů na:,–(íme na kraj políčka, samy se postavíme na druhou stranu, vy je budete motivačně lákat na Sunárky a Hippíky, já na odhalenou hruď … a oni nám tím odstrkovacím kolínkem pěkně zryjí půdičku:))))))))
Pak vyhodnotíme nejenom rychlost, ale i kvalitu a hloubku brázdy:)))
Tchán bude moci projednou odhodit rotavátor:)))))))
baghira - ty jsi teda éro
![]()
to ti vypadá jak novodobé otrokářství
![]()
Tak naše Áčko se dnes baví u snídaně tím že krmí psa piškotama a má z toho děsnou srandu - ale že by jedla to ne
![]()
Hezký den
Teda, Fishíku, starat se kromě dítěte ještě o psa, tak mi z toho hrábne
![]()
Lulje - tak u nás by ses zbláznila
My máme v našem 3+1 krom mě, manžela a dvou cácorek ještě labradora:))) A pěkně divokýho, i když už mu bude 6, je jak přerostlý štěně (nebo ještě spíš jako malej kůň:))))
Ahoj holky, to s tím oráním - taky fajn nápad. Naše Áčko se sice někam přemístí, lapne to, co chce (a to to nesmí být moc daleko, jinak řve), hned se otočí na zádíčka a hraje si. Takže toho pohybu navíc fakt moc neudělá.
Fishíku a Baghirko, smekám!!! Mně stačil manžel. Bohatě. Natož ještě psi a kočky! Ale ta zvířátka jsou zase na druhou stranu vděčná a přítulná, což se o našem tatínkovi říct nedalo. Už se tulí, ale někde v útulku a vůbec mě nezajímá, ke které fenečce. Utratit málo!
Jinak zpět k tématu - naše Hančí se posunula vzad a tím zase asi na dlouhou dobu skončila. Zkrátka dělá na břiše letadlo a ne a ne vzlítnout ![]()
jo jo Luljíku … s chlapama je hold někdy potíž.
Jinak kočky jsou v pohodě … Anďa je miluje … nevím jak kočky ji ale zatím se tváří jako že jo - ona je totiž tahá za hlavy a tak vůbec
a zatím si to nechávají líbit.
To se psíkem to je jiná - je to žárlivec žárlivá - ale neublíží.
A jak se mají všechny Áčka ? ![]()
Hezký zachumelený (aspoň u nás) den, pa