Nemám neschopenku a došla kontrola

123
21.1.18 19:38

nemam neschopenku a dosla kontrola

Zdravim, stala se mi zvlastni vec, nasla jsem listek ve schrance, ze u mne byla provedena kontrola OSSZ kvuli prac. neschopnosti, ja neschopenku nemam a normalne chodim do prace.Pred vanocemi mi vypsana byla, ale neodevzdavala jsem ji, protoze jsem se se zamestnavatelem domluvila na dovolene. Doktorce jsem to pri kontrole taktez sdelila.
Stalo se vam to nekomu a jaky byl postup, samo, ze tam zajdu, ale jen me zajima postup uradu. Bud nekdo (mozna i ja) neco opomenul nebo je v tom neporadek? naposledy jsem byla na neschopence pred ctyrmi lety jako tehotna :)
Dik moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
21.1.18 19:41

Lékař vystavil neschopenku a dal ti jí… pak to odeslal i na OSSZ.. Neměla sis ji nechat vystavit, když si na ní nenastoupila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.1.18 19:46

Dekuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.18 19:49

Nebylo jim doruceno ukonceni neschopenky, takze to stale vedou jako bezici pracovni neschopnost. Doporucuji tam zavolat a domluvit se s nimi. Ja byla na neschopence a laker zapomnel odeslat ukonceni. Prislo se na to po roce, kdy jsem nastupovala na materskou a oni, ze nemam narok, kdyz jsem na neschopence a ja pri tom celou dobu pracovala. Trvalo to 4 mesice, nez se vse prosetrilo! Nebyt manzelova prijmu, tak nevim, z ceho bych ty 4 mesice s miminkem zila :zed:

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
21.1.18 19:51

@Susenkaa proč si ji neukončila? Berou tě jako nemocnou a proto ta kontrola…
Takže neschopenku máš, bohužel :nevim:

• Citovat
  • Upravit
123
21.1.18 19:54

Aha, jo dik, no tak to muselo byt brutalni, vubec nezavidim. Ale taky jsem na vyplatu listku na penize cekala dva mesice…ja jim zavola, ale proste me to prekvapilo, myslela jsem, ze to vyridila doktorka, no jsem poucena :)Snad to presetreni nebude trvat pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.1.18 19:56

@ivik21 no me to ani nedoslo a doktorka ten listek po me ani nechtela zpet, kdyz si pry beru dovolenou, tak jsem to brala tak, ze pokud to nedam zamestnavateli, tak se nic extra nedeje, protoze to neni sparovane.
Ale jo, chapu, neznalost neomlouva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
21.1.18 20:00

Podle mě to měla hned lékařka stornovat, když si jí řekla, že jsi na neschopenku nenastoupila.. ale taky moc těm procesům nerozumím.. jestli to vůbec jde, když to bylo odeslané na OSSZ.. no uvidíš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.1.18 20:02

Ja byla presvedcena, ze to muje obvodni stornovala, ale teda evidentne ne :) ja se spis prave ptam na postup SSZ v techto pripadech. Do prace samo normalne chodim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
21.1.18 20:11
@Susenkaa píše:
Ja byla presvedcena, ze to muje obvodni stornovala, ale teda evidentne ne :) ja se spis prave ptam na postup SSZ v techto pripadech. Do prace samo normalne chodim.

Opravdu nejspis doslo k chybe ve stornu tve PL. Tim. padem te na ossz vedou jako prace neschopnou. Radim prvni cesta k PL a ta by si to.mela s OSSZ vyridit. O nekolik dni pozdeji bych zavolala na OSSZ a tam sw ujistila ze je vse jak ma byt. Ona OSSZ vetsinou pri neuspesne kontrole tem praktikum vola a overuje zda PN trva (mohlo dojit k ukonceni ktere jeste nebylo na spravu nahlaseno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.1.18 20:18

@zumzum aha :) no tak uz mi to dava smysl. Dik za radu jak postupovat. No nakonec jsem rada, ze se na to prislo ted a ne az treba za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
21.1.18 20:24
@ivik21 píše:
@Susenkaa proč si ji neukončila? Berou tě jako nemocnou a proto ta kontrola…
Takže neschopenku máš, bohužel :nevim:

Tak to by ten stát byl hodně špatný hospodář, kdyby vnucoval dávky někomu, kdo o ně nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
21.1.18 21:30
@Susenkaa píše:
@zumzum aha :) no tak uz mi to dava smysl. Dik za radu jak postupovat. No nakonec jsem rada, ze se na to prislo ted a ne az treba za rok…

No ono by ae na to nejspis. prislo i driv ponevadz bys nedodavala.listek.na penize takze by socialka nejspis zacala patrat po tom co a jak. Pro ne jsou ty listky nejen podkladem k vyplate ale jasnym znamenim ze ta neschopnost stale bezi a nekdo se o ni stara…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
21.1.18 21:34
@blobfish píše:
Tak to by ten stát byl hodně špatný hospodář, kdyby vnucoval dávky někomu, kdo o ně nestojí.

Ono je taky potreba k vyplate penez vice nalezitosti nez to ze je PN vystavena. 14 dni je to ciste vec zamestnavatele a pak je potreba dodat IV dil, listek na penize a koncem mesice vzdy dalsi listek na penize… To neni tak ze se vystavi PN a socialka zacne solit penize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
21.1.18 22:00
@zumzum píše:
Ono je taky potreba k vyplate penez vice nalezitosti nez to ze je PN vystavena. 14 dni je to ciste vec zamestnavatele a pak je potreba dodat IV dil, listek na penize a koncem mesice vzdy dalsi listek na penize… To neni tak ze se vystavi PN a socialka zacne solit penize…

Přesně tak :potlesk: @blobfish ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová