Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@missah píše:
@Zabatko
No moje dcera 4 roky se už navštěvuje vzájemně s kamarády u nás nebo u nich doma. Sama je iniciátorka. Už si naplánovala i kamaráda na přespání… Takže jsem to myslela i tak. Jinkak taky jsem raději když si holky na hřišti s dětma hrajou beze mne. Ale skor vždy přijdě nějaká maminka co chce něco probrat, nebo se seznámit. Mně se i stalo, že se mi cizí holčička začala sedat na klín a objímat mě (maminka nikd, jen starší bratr) a to bylo dost nepříjemné i mně.
Jojo, u nás taky furt někdo je, máme 4 děti, takže kamarádů k nám chodí dost. Já to mám třeba tak, že nemám ráda tělesný kontakt s cizíma lidma, tím myslím i děti. Nejsem nějak extra kontaktní, takže se ráda mazlím jen se svýma a svým chlapem, všechno ostatní je mi fakt nepříjemný, takže kdyby mě chtělo macat nějaký cizí dítě, tak bych z toho odvařená nebyla. ![]()
@Anonymní píše:
A jeste jsem zapomnela dodat, ze ty holky jaou extremne rozmazleny a privlastnuji si hracky, ktere jsou syna, on je samozrejme chce a oni do nej treba strci, minule mu skriply prsty mezi dvere…no to uz pak kvetu uplne a nejradsi bych je poslala na mars..
Taky jsem nikdy nemela rada cizi deti. nejhorsi bylo, když nekde pribylo nove mimino a ode me bylo ocekavano, jak z nej budu desne paf
anebo když jsem se mela setkat s nejakou ‚detnou‘ kamarádkou, nedejboze když prisla s deckem k nam domu, to jsem se nemohla dočkat, kdy uz budou pryc a ja uvedu vse do původního stavu ![]()
ted mam dvouletaka a ctyrmesicniho, jsou samozrejme bajecni a ja je zboznuji. ostatní deti stale ne
když k nam prijde navsteva s detmi, jsem cela napjta, pac je všude chaos a bordel. svoje deti ukociruju, ty ostatní me drasaji nervy a proste me celkove nebavi
![]()
takze v tom rozhodne nejsi sama ![]()
Ahoj, až do porodu jsem to měla stejně jako ty. Od tý doby jsem se to s dětma nějak naučila, ale bavím se s nima jak s dospělýma, i s dcerou, to dětský žvatlání mi nikdy nešlo. Její kamarádi k nám můžou, dokonce je zvu, i kamarádky s dětma. Mám odstrašující příklad v mojí mamce. K nám nikdo nesměl, my s bratrem nesměli nikam. Neměli jsme kvůli tomu moc kamarádů a dcera je ke všemu jedináček. Naučila jsem se s tím žít. Je zajímavý, že jsem u dětí oblíbená. Všechno si to musím rozumově zdůvodnit. Vadí mi rozcapený děti, ty snáším fakt těžko, ale nikdo to na mně nepozná.
Taky nemám ostatní děti v lásce. V okolí mám jenom další 2 děti, které v pohodě snesu. Jinak jsou to jen další človíčci brnkající na moje nervy. A taky bych to asi viděla podobně jako @Klementyna
Pro Zabatko:
Tak ale je rozdíl, když ti nesedne vtíravé dítě a mít osypky byť je v blízkosti dítěte..Ale každý jsme jiní..
@Anonymní píše:
@missah rok a pul
Tak to se časem trochu zlepší. Teď je to ještě neviňátko samo. Taky jsem vždy byla hrozně naštvaná na synovce, který je o 2,5 roku starší než moje dcera, když jí ublížil. A musím říct, že začala taky ubližovat ostatním, tak kolem 2,5 let. stejně jako mladší dcera. Takže je to jednou ten, podruhé ten. Mezi sourozenci ani nemluvě:)
Ale asi bych si promluvila s mužem, že ti ty návštevy neteří moc dobře nedělají(ale moc mu je nepomlouvej), jestli by je nemohl omezit na kratší dobu a nebo ty se někam vypařit a užit si volno. Ony holky synovi nic závažného neudělají, a alespoň se otrká v kolektivu.
Taky nejsem odvařená z cizích dětí, to si nikdo, kromě vyloženě maminkovských typů ![]()
Na druhou stranu je lepší trochu se odpoprdět, protože hysterka, která se tváří, že její mládě je střed vesmíru a ostatní se k němu nesmí přiblížit, je a) pro smích, b) škodí i tomu svému, tím, že ho izoluje. Neříkám, že jsi taková, ale je lepší k tomu ani nekráčet.
@Bábrdl píše:
Taky nejsem odvařená z cizích dětí, to si nikdo, kromě vyloženě maminkovských typůNa druhou stranu je lepší trochu se odpoprdět, protože hysterka, která se tváří, že její mládě je střed vesmíru a ostatní se k němu nesmí přiblížit, je a) pro smích, b) škodí i tomu svému, tím, že ho izoluje. Neříkám, že jsi taková, ale je lepší k tomu ani nekráčet.
To je svatá pravda. Teď jsem nedávno takové 2 mamky potkala v dětském koutku. Syn jedné z nich cca 2 roky tak moc chtěl za ostaníma dětma. Místo toho směl maximálně metr od ní, jinak mu byla furt za zadkem. a jakékoliv dítě co se k němu jen přiblížilo, napomínala. Nstrč ho, nepíchni ho…
@missah píše:
To je svatá pravda. Teď jsem nedávno takové 2 mamky potkala v dětském koutku. Syn jedné z nich cca 2 roky tak moc chtěl za ostaníma dětma. Místo toho směl maximálně metr od ní, jinak mu byla furt za zadkem. a jakékoliv dítě co se k němu jen přiblížilo, napomínala. Nstrč ho, nepíchni ho…
No tak to zase je extrém, že sama nemusím cizí děti neznamená, že budu bránit styku s nima svým vlastním.
@Zabatko píše:
No tak to zase je extrém, že sama nemusím cizí děti neznamená, že budu bránit styku s nima svým vlastním.
Já nepíšu, že je to případ zakladatelky. Reaguji na příspěvek Bábrdl. Ale i zkladatelka napsala, že jí vadí když neteře berou jehímu synovi hračky, nebo mu něco vyvedou. Co si budeme povídat děti to dělají. Ale třeba jsou její neteře opravu težký kalibr nevychovanosti:) Ale nejspíš i její syn začně jednou brát hračky nebo někoho uhodí, kousne…
@missah Me osobne je a bude jedno jestli syn bude v kontaltu a detma, on ma deti rad. Pokzd mu nebudou ublizovat, tak o me nebudou vedet. Jde ciste o me…proste mi vadi ![]()
@Zabatko
Jen pro upřesnění. Ta maminka co jsem psla, očividně nechtěla aby si její syn hrál s těma klukama, protože ti řádili, běhali, strkali se. Nechtěla aby ho třeba štouchly. Bylo to fakt až moc ochranitelské.
@Anonymní píše:
@missah Me osobne je a bude jedno jestli syn bude v kontaltu a detma, on ma deti rad. Pokzd mu nebudou ublizovat, tak o me nebudou vedet. Jde ciste o me…proste mi vadi
Vždyť jo. nikdo tě nesoudí. Jen, že to budeš mit těžké, když se s nima budeš muset vídat:). já třeba opravdu nemám ráda pavouky, hrozně moc mi vadí jejich přítomnot. A kdyby jsem se nima musela vídat. No dobře by mi nebylo:)
Přeju, aby se to časem obrousilo a bylo by ti v přítomností cizích dětí alespoň neutrálně.