Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moc obvyklé to asi není, sama cítíš, že je to zvláštní. Myslím, že každému vadí rozmazlenci, ale mít osypky, protože se přítel usměje na cizí dítě
![]()
Taky nemusím cizí děti, ale když se na mě nějaké usměje, oplatím mu to.Ale jinak jsou pro mě cizí děti vesměs rozmazlení fakani ![]()
@Bábrdl píše:
Já ti nevím, ale tohle mi přijde jako typická mateřská zaslepenost. Děti od sousedů jsou hrozné, hlučné, piští na celou ulici a ještě jsou strašně nešikovné. zatímco moje dítě je super, rychle se naučilo jezdit na kole…Vsadím se, že kdyby někdo viděl ty tři děti (hrozné od sousedů a tvoje úžasné), tak by je viděl podobně, podle své povahy, ale neřekl by si, ty dvě jsou hrozné a to malé úžasné.
Takhle jsem to ale nemyslela, že jsou nešikovné, to rozhodně ne, ale že se všemu diví. Že už tak malá jede na kole? Já se taky ve 4 letech naučila jezdit, toť vše. A děti jsou děti, mají si hrát, ale kvůli tomu je nemusí slyšet celá ulice, ne? ![]()
Edit: My si jako děti taky hráli tiše, v pohodě. Nemám nic proti tomu, že jezdí na kole, kreslí si křídama venku a já nevím co, přece nebudou zalezlí doma, ale poslouchat celodenně jejich pištění? Člověk se rád natáhne, manžel spává přes den po noční a když do toho věčně piští děcka, je to nic moc
Stačilo by se ztišit a hned je to o něčem jiným. A rozhdoně neříkám, že moje dítě je nejúžasnější na světě, ale má aspoň základy slušného chování. Pozdraví, poprosí, poděkuje. Když pozve jejich děcka naše na zahradu, ožerou nám třeba ostružiny. Budiž, jsou to vitamíny, ale aby to plivyly po zahradě, že je to fuj? To se nestydí.
Příspěvek upraven 15.02.16 v 09:15
Nekdo to tady zase prekrucuje uplne jinak
ja nemam osypky, kdyz se pritel usmeje na cizi deti. At si dela co chce, to mi je jedno, stejne tak at si syn hraje s detmi jak chce. Tady jde ciste o me, vadi mi byt v kontaktu a blizkoati cizich deti. Nemam potrebu delat tutu nunu na miminka nebo se usmivat na deti treba v autobuse, proste mi to je neprijemne.
@Anonymní píše:
Nekdo to tady zase prekrucuje uplne jinakja nemam osypky, kdyz se pritel usmeje na cizi deti. At si dela co chce, to mi je jedno, stejne tak at si syn hraje s detmi jak chce. Tady jde ciste o me, vadi mi byt v kontaktu a blizkoati cizich deti. Nemam potrebu delat tutu nunu na miminka nebo se usmivat na deti treba v autobuse, proste mi to je neprijemne.
Však do toho tě snad nikdo nenutí
a pokud nejsi učitelka, tak je to naprosto v pořádku.
@Gina108 To ja vim, ze me nikdo nenuti, tady slo o neco jineho, jen me zajimalp, zda jsem tak divna, nebo to ma nektera taky tak.
@Anonymní píše:
@Gina108 To ja vim, ze me nikdo nenuti, tady slo o neco jineho, jen me zajimalp, zda jsem tak divna, nebo to ma nektera taky tak.
Podle mě jsi divná, jestli jde o toto. Mimochodem dospělí lidé ti nevadí? A co pak senioři?
@Anonymní píše:
Nekdo to tady zase prekrucuje uplne jinakja nemam osypky, kdyz se pritel usmeje na cizi deti. At si dela co chce, to mi je jedno, stejne tak at si syn hraje s detmi jak chce. Tady jde ciste o me, vadi mi byt v kontaktu a blizkoati cizich deti. Nemam potrebu delat tutu nunu na miminka nebo se usmivat na deti treba v autobuse, proste mi to je neprijemne.
Hele já to mám stejně. Dítě jsem nechovala žádné nikdy, až ty svoje. Když se pak narodilo sousedce mimino, máma hned, ať si ho pochovám, že už jsem mimino dva roky nechovala.
Vůbec jsem necítila potřebu, vím, že miminu je nejlíp u mámy. ![]()
Vadí mi na hřišti si povídat s malejma holkama, a předstírat, že chci strašně ochutnat, co zrovna upekly z písku.
![]()
Vadí mi, když s dětma přijedeme k babičce, kde je neteř (5 let) na prázdninách, a od vrat už hlásí, že si chce hrát jenom se mnou. Ale mám jí ráda, tak se opravdu překonávám.
Ale čím víc si s ní hraju, tím mě vyžaduje víc a víc, protože mě má fakt ráda.
![]()
Nikdy by mě nenapadlo se usmívat na cizí děti v autobuse.
Ani nezdravím na celou ulici děti kamarádek.
Jo, uznávám, jsem divná. A je mi to fuk. Každý je nějaký. Abych cokoli z toho dělala, musela bych se přetvařovat, a na to dlabu. ![]()
Když se mi nějaké dítě líbí, vykouzlí úsměv na mé tváři, to ano. Ale není to každé dítě na každém rohu. ![]()
@Anonymní píše:
@Ver-Ab predstav si, ze nevadi. Se seniorama pracuju
Aspoň že tak… Ale to, že ti vadí být v kontaktu a blízkosti cizích dětí, je opravdu hodně zvláštní ![]()
@Anonymní píše:
Myslím, že na jedné straně spektra jsou takové ty laskavé děckomilné typy, co milují všechny děti, těch je pár, nejvíc bude takových těch „normálních“, co jsou jim cizí děcka lhostejná, nepoprdí se z nich, ale v pohodě zvládají jim zamávat nebo říct „ty jsi ale vyrostl“, no a kakabusů jako ty, co se hroutí, když se na ně usměje mimino, bude tak zhruba tolik jako těch laskavých děckomilek ![]()
@WaIl píše:
Hele já to mám stejně. Dítě jsem nechovala žádné nikdy, až ty svoje. Když se pak narodilo sousedce mimino, máma hned, ať si ho pochovám, že už jsem mimino dva roky nechovala.Vůbec jsem necítila potřebu, vím, že miminu je nejlíp u mámy.
Vadí mi na hřišti si povídat s malejma holkama, a předstírat, že chci strašně ochutnat, co zrovna upekly z písku.![]()
Vadí mi, když s dětma přijedeme k babičce, kde je neteř (5 let) na prázdninách, a od vrat už hlásí, že si chce hrát jenom se mnou. Ale mám jí ráda, tak se opravdu překonávám.Ale čím víc si s ní hraju, tím mě vyžaduje víc a víc, protože mě má fakt ráda.
![]()
![]()
Nikdy by mě nenapadlo se usmívat na cizí děti v autobuse.
Ani nezdravím na celou ulici děti kamarádek.
Jo, uznávám, jsem divná. A je mi to fuk. Každý je nějaký. Abych cokoli z toho dělala, musela bych se přetvařovat, a na to dlabu.
Když se mi nějaké dítě líbí, vykouzlí úsměv na mé tváři, to ano. Ale není to každé dítě na každém rohu.
Takhle si myslím, že to má 90% ženských
![]()
@Anonymní píše:
klid, ja si fakt nemyslim, ze jsi divna. rekla bych, ze ti rozumim, proste to mam podobne. tez mi nevadi když si syn s dětmi hraje, klidne jdu do hr. koutku, centra… neresim rozmazlenost a rozcapenost deti, každý vychovava jak muze, kazde dite je jiné, ja to svoje nevidim a nehlasim jako nejdokonalejsi. proste mi deti jakoby vadi celkove
nerada se s nimi bavim, nechci si s nimi hrat, nepitvorim se na miminka
tot vse.
@Bábrdl píše:
Takhle si myslím, že to má 90% ženských![]()
To bych byla ráda.
Ale není těch 10% málo na učitelky, doktorky, apod.? ![]()