Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sestra pronesla památnou větu a řekla bych, že celkem plati
" Na tvoje děti ti každej s. e.r. e. jsou tvoje a manžela, maximálně občas babička a děda si vzpomene". Mně taky cizí děti vytáčí ale určo je to hodně tím, že moje malá je opravdu hodné dítě. Vím, že se to může každým dnem změnit tudíž mlčím a stýkám se dál s dětma, které „moc nemusím“ jelikož jsou to smradi ale malá je má rada. Taky nechovám miminka jen sestry protože mi ho vždy vrazí chce mít taky klid
Někdo je holt větší miminkoholik někdo menší ![]()
@Míša2014 píše:
Sestra pronesla památnou větu a řekla bych, že celkem plati" Na tvoje děti ti každej s. e.r. e. jsou tvoje a manžela, maximálně občas babička a děda si vzpomene". Mně taky cizí děti vytáčí ale určo je to hodně tím, že moje malá je opravdu hodné dítě. Vím, že se to může každým dnem změnit tudíž mlčím a stýkám se dál s dětma, které „moc nemusím“ jelikož jsou to smradi ale malá je má rada. Taky nechovám miminka jen sestry protože mi ho vždy vrazí chce mít taky klid
Někdo je holt větší miminkoholik někdo menší
S tím tak úplně nesouhlasím, babičky a dědové bývají kolikrát poprděnější než rodiče
A někteří sourozenci mívají o děti toho druhého taky určitý vlažný, ale upřímný, zájem. Ale jinak přesně ![]()
@Bábrdl tak samozřejmě je to myšleno v nadsázce. Jen prostě své dítě miluješ a vidíš ho líp než ty ostatní.
@Míša2014 píše:
@Bábrdl tak samozřejmě je to myšleno v nadsázce. Jen prostě své dítě miluješ a vidíš ho líp než ty ostatní.
Jasně, souhlasím. Jen jsem chtěla napsat, že někteří dědečkové a babičky mají ještě sytější růžové brýle. A strýčkové a tetičky mírně zabarvené.
@Bábrdl u nás tedy mají dost no. Ale myslím, že je to tím jediná vnučka široko daleko (máme v rodině jen kluky) a ještě fakt hodná. Kluci jsou rošťáci a ona holt ta sladká babičky prdelka. Nedělám si iluze až vystrčí růžky naše prdelka
to bude zase rad jak se to dělá-nedělá ![]()
@Anonymní píše:
A kupujete rady ostatnim detem darky?
Jo, to zase jo, na dárky jsem maniak.
I pro neteř. Většinou mám dárek vymyšlený a vybraný půl roku dopředu. ![]()
@Anonymní píše:
@Anna766 no prijde mi ze jo, uz ted jsem za divnou, ze nechodim do detskych koutku a nevyhledavam maminky na pokec
Dětský koutky taky nevyhledávám. Jsme na vsi a tady se vyřádíme víc, jak někde ve městě. Ale maminky na pokec potřebuju. Jsem celý den s dětma a potřebuju pokec s dospělou osobou. Děti si hrají a my máme klid (relativní) na to si popovídat.
@Anonymní píše:
Já jo. Baví mě vybírat hračky, oblečení, ňamky. A třeba sestry děti jsou děsně šťastný za jakoukoli ptákovinu.
@Anonymní píše:
Já ano, a to nijak zvlášť cizí děti nemusím. Ale ráda kupuju dárky obecně. ![]()
Ale u tebe mi přijde, že máš problém hlavně s tím, že tvůj přítel má rád svoje neteře…
@Anonymní píše:
Nemám důvod, s nikým jsme si to tak nenastavily. Jestli jednou budu, tak bráchovým dětem, jestli je bude mít a to se domluvíme dopředu, co by chtěli. Stejně, jak to dělá brácha teĎ se mnou.
@Bábrdl taky bych řekla, že to pramení od neteří, že je má přítel rád. Možná i si s nima víc hraje než se synkem a plus ty skříplé prsty a je hned zle ![]()
Já si myslím, že toneni nic divného. Jsou lidi, co prostě nemají rádi cizí hluk, povyk..
Třeba mě nikdy nevadily cizí děti, ale vadil mi hluk a povyk, i když mám taky ukřičené děti.. Prostě jiný hluk než co dělají moje děti..
Myslím si, že málokdo narovinu nahlas přizná, že nemusí děti švagrové kamarádky atd. a třeba se přetvařuje.. Myslím, že nejde o nenávist, ale prostě - jsou to jenom děti někoho jiného…
Já jsem si taky říkala, že je někde chyba, protože jsem nesnášela, jako bezdětná, ale i teď, dkyž mám dvě děti, když mi někdo vnutil nějaké dítě.. Pomazlila jsem se snima, něco řekla a tečka.. ne nějaké dlouhé něco.. Děti od švagrové mě jako malé hrozně lezly na nervy, ale nikdy jsme to nějak neventilovala.
A když to napíšu narovinu, tak se mi ulevilo, že něco neni ok, když jsem začala chodit na hřiště a slyšela nějaké aženské, co dokáží vypustit z pusy o jiných dětech.. Já aspoň jsem měla pocity uvnitř a děti jsem nepomlouvala…
Mně třeba mrzí, že švagrová se neumí na naše děti ani přetvařovat. Hlavně na syna. Její holka je hodná, a jiné dítě nezná. Náš syn je oproti neteři kolikrát jak neřízená střela. Ale jdu, pokecám s ní, hraju si s nima. Švagrová syna skoro ani nepozdraví, v životě s ním nepromluvila. Ona je tak celkově líná, má 150kg, takže že by šla s dětma něco hrát, nepřipadá v úvahu. Celý den se tváří jak kakabus, a to je podle mě špatně.
@Bábrdl to urcite ne, zas tak casto tady nejsou, bydli celkem daleko od naseho mesta. O ne tak nejde, mluvila jsem o vsech detech. Ale spojene to mam i s nima. Kdyz jsou u nas, tak mi to proste vadi, stejne tak nerada jezdim k nim.