Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je super aspon ze mas zabezpeceny mimco ty jo.Bud rada ze toho chlapa mas a nerikej mu ze ho nemilujes jen proste mam te rada a ver mi bude to v pohode.Pokud to tvymu pritelovi nevadi tak bud rada aspon za to.Hlavne at to zvladnete a drz se zvladnes to mas duvod bojovat.Mas 2 uzasne chlapiky v zivote takze to zvladnes verim ti neboj dokazu se vzit do tve situace.Mela jsem kamaradku schyzofrenicku a taky byla v nemocnici a byla tehotna.Bohuzel se nase cesty rozdelilyprotoze jsem se odstehovala a nevzala si cislo na ni.Vim ze ma chlapecka a leci se proto vim jak se citis dokazi se vcitit do cloveka
Podle mě je to buďto tvou nemocí, že opravdu nejsi schopná nikoho milovat nebo je to tvou nemocí, že jsi tak mimo - promiň, ale píšeš vyloženě celkem protikladně a schizofrenicky.
Co se týče tvého přítele, tak bys ho měla opustit, pokud ho máš aspoň trochu ráda, když ho nemiluješ, tak s ním jsi jen proto, abys ho využívala a že by ti nikdo jiný ve tvé nemoci a situaci nepomohl? Na to se vykašli. Sice zůstaneš asi už sama (s takovou povahou), na druhou stranu nebudeš už nikomu aspoň ubližovat.
Anonymní dnes v 21:27 .To je moc hezký. Pokusím se. Občas v atace i lidi nenávidím tak semnou vydržet je peklo. On se mnou chce být i když to znamená vzdát se šance mít vlastní děti,protože s mojí nemocí je i jedno dítě záhul.
Já se tě zeptám jinak… To, jak přítele popisuješ totiž nezní, že bys ho neměla ráda, nebo s ním byla z,, vyčůranosti", jak tě tu obviňují. Jsi vůbec schopna, teď při své nemoci, svoje pocity popsat a dokázat je pojmenovat? Není to prostě jen nedorozumění mezi tebou a tvou psychikou? To, že potřebuješ být více sama může být dáno i tím, že se prostě nemusíš tolik ovládat a kontrolovat. ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
Nebo se proste jednoduse boji, ze ji vezme roha.Takoveho hodneho troubu aby jeden pohledal…
Ano, možná se o ně prostě stará. A proto bez něj nemůže zakladatelka být. Třeba by to bez něj nezvládla.
@Anonymní píše:
Bamulka když prijde tak drzeni za ruku a hlazení i ty pusy to problém neni,Ale problem je když mi rekne že me miluje a ja to rict nedokazu tak reknu ze mam te rada,ale nemiluju te. A to mu hodně vadí. Anonymní Rok Tatka má ho v péči díky mé nemoci musí mít opatrovníka.
Muj muz musel na moje „miluju te“ cekat mnoho mesicu, a to nam to ani nekomplikovala schizofrenie. Proste on rekl „ja te hrozne miluju“ a ja „jo aha“ a doslo mi to az za hrozne dlouhou dobu, ze ho miluju, a tak jsem mu to pak napsala esemeskou. Nekdy to s nama maj chlapi tezky, my s nima nekdy taky, to proste patri k zivotu. Me pomohlo uvedomit si, ze nemusej byt vsechny milostny vstahy v zivote stejny, ze nemusim cejtit uplne to samy jako, kdyz jsem byla zamilovana poprve v zivote, ze i kdyz je to jiny, furt to muze byt laska.
To mi říká taky.Tak jsem mu na to řekla že s ním budu ráda,ale že citů se nemusí dočkat odemě nikdy.Přála bych si to cítít,ale nejde to .Jsem defacto jeho první važnější vztah.
Víte, vy tady všichni máte kus pravdy a vidíte situaci s odstupem. Snažíte se paní povzbudit. Ale mně jde mráz po zádech ze situace zakladatelky, když si to představím…jasně, lidi mají různé osudy, i strašné. Ja nejsem nemocná, nebo ne tolik, ale vím, jaká je to úzkost když jste v situaci, kdy si nemůžete pomoct. Taky jsem zaslechla věci jako nečekej na prince na bílém koni, který přijede aby tě zachránil…musíš se postavit na vlastní nohy..vyhrabat se ze všeho sama…nespolehej se na nikoho, jen na sebe.
Ale co když to nejde?
Doufám, že přítel zakladatelky vydrží, myslím že mít moc rád je možná víc než "šíleně milovat ", myslím že existují lidé, kteří se potřebují o někoho starat a jsou za to rádi..
Přeji jim oběma, hodně štěstí a síly ![]()
Myslím, že s nemocným schizofrenikem málokdo vydrží, střídání nálad, možná podezíravost, Je otázka, jestli k tobě on něco cítí, a nebo má pouze pečovatelský komplex. Ujasněte si to.
Ja jsem s manželem 20 let. On mi to rika porad a ja to proste nahlas nerikam. Mela jsem problem říkat „miluji te“ i detem. Pro rypalky: Jsem zdrava, inteligentni, jen proste nedokazi rict nahlas tahle slova. Mam te rada zvladnu v pohode. Taky mam problemek oslovovat dospele krestnim jmenem. Ziju normalni spokojeny (vetsina lidi by mohla rict idealni) zivot a ti, co me znaji, tento „nedostatek“ respektuji. Vynutit to na me neni mozne. Ja ostatnim toleruji zase jine veci.
@Anonymní píše:
Ja jsem s manželem 20 let. On mi to rika porad a ja to proste nahlas nerikam. Mela jsem problem říkat „miluji te“ i detem. Pro rypalky: Jsem zdrava, inteligentni, jen proste nedokazi rict nahlas tahle slova. Mam te rada zvladnu v pohode. Taky mam problemek oslovovat dospele krestnim jmenem. Ziju normalni spokojeny (vetsina lidi by mohla rict idealni) zivot a ti, co me znaji, tento „nedostatek“ respektuji. Vynutit to na me neni mozne. Ja ostatnim toleruji zase jine veci.
to je trochu mimo. tady bylo jasně řečeno zakladatelkou že ho nemiluje, což mu řekla. jestli ty tak cítíš, že to nemusíš říkat, je v pohodě.
milá zakladatelko promin , ale myslim si ze chápu. Omlouvám se za anonym. ale myslím že ti k tomu pravdu mám co říct a ne se po tobě jen vozit jako někteří tady. Moje matka ma diagnostikovanou schizofrenii, nekolik mesicu po mem narozeni. Tehdy jako svobodna matka hledala partnera a našla. Sama rika ze jeji nemoc zpusobuje to ze dokaze citit pocit potřeby a nenávisti a citu k jednomu člověku najednou. Pro mě v dospivani bylo hodne tezke se s tim vyrovnat. V nektere momenty to bylo neco priserneho. Z niceho nic kricela, nenavidela nas. V druhy moment nam vycitala ze ji malo davame najevo jak ji mame radi. Jeji zivot a city byl proste jeden obrovsky zmatek.
To co bych ti ale chtela rict? existuji lidi jako muj tata. Jsou spolu 29 let, zadne dite spolu nemaji maji jen mě ( jen matka ) a i kdyz jejich situace je nekdy hodne slozita? stejne by ti muj tata rekl ze ji ma rad ( taky si nerikaji "miluju te " ale jen mam te rad a pry odjakziva ) a ze si zivot bez ni nedokaze a nechce predstavit.
Prosim uvedom si jak je tezke se svou nemoci si najit nekoho koho dokazes mit alespon rad! s kym chces byt i kdyz malo !
Nerikej mu ze ho nemilujes, ublizujes mu tim.. Boli ho to a to není správně. Moje máma vzkazuje - " Rekne ti ze te miluje? to je prece skleva zprava. Usměj se, pohlad ho a dej mu pusu. Nikdo nerika ze tohle vyzaduje odpoved !!! "
Drzim ti palce , bojuj a nevzdávej se. Doufám ze si to prectes…
6:23 Tohle je jak u nás. V září když jsem byla poprvé v našem stahu hospitalizovaná tak jsem mu řekla v pondělí že ho miluju i když jsem to necitila a další den že ho nemiluju a nebavím ho .Láska a nenávist v atace jsou u sebe tak blízko.Rekla jsem mu že ho nechci vidět .Když jsem se vrátila z léčebny začal mi strašně chybět.Co vím od jeho kamarádů tak psychicky dost strádal zhubl za měsíc 10 kilo.Ted když jsem zase hospitalizovana držím si ho odtela znovu takhle mu ublížit nechci .Ale emoce a city momentálně žádné necítím jsem pod tunamy prazku. Bludy jsou pryč ,ale nejraději bych byla poslední dobou sama.Ale on za mnou jezdí furt mi něco nosí zdraví člověk by stoho měl radost.Ja ho jen mužů ujišťovat že jsem jen jeho a že jsem věrná . Ale city projevit nedokážu.
@Anonymní píše:
milá zakladatelko promin , ale myslim si ze chápu. Omlouvám se za anonym. ale myslím že ti k tomu pravdu mám co říct a ne se po tobě jen vozit jako někteří tady. Moje matka ma diagnostikovanou schizofrenii, nekolik mesicu po mem narozeni. Tehdy jako svobodna matka hledala partnera a našla. Sama rika ze jeji nemoc zpusobuje to ze dokaze citit pocit potřeby a nenávisti a citu k jednomu člověku najednou. Pro mě v dospivani bylo hodne tezke se s tim vyrovnat. V nektere momenty to bylo neco priserneho. Z niceho nic kricela, nenavidela nas. V druhy moment nam vycitala ze ji malo davame najevo jak ji mame radi. Jeji zivot a city byl proste jeden obrovsky zmatek.To co bych ti ale chtela rict? existuji lidi jako muj tata. Jsou spolu 29 let, zadne dite spolu nemaji maji jen mě ( jen matka ) a i kdyz jejich situace je nekdy hodne slozita? stejne by ti muj tata rekl ze ji ma rad ( taky si nerikaji "miluju te " ale jen mam te rad a pry odjakziva ) a ze si zivot bez ni nedokaze a nechce predstavit.
Prosim uvedom si jak je tezke se svou nemoci si najit nekoho koho dokazes mit alespon rad! s kym chces byt i kdyz malo !
Nerikej mu ze ho nemilujes, ublizujes mu tim.. Boli ho to a to není správně. Moje máma vzkazuje - " Rekne ti ze te miluje? to je prece skleva zprava. Usměj se, pohlad ho a dej mu pusu. Nikdo nerika ze tohle vyzaduje odpoved !!! "
Drzim ti palce , bojuj a nevzdávej se. Doufám ze si to prectes…
ano. Ovšem můžu napsat zkušenost naší rodiny se schizofreníí. Myslím, že většina lidí tady na to nemá žaludek..
Naše rodina má z touto nemocí velmi tragické zkušenosti. stálo to život jedné z nás, měla tři děti a její manžel byl paranoidní schizofrenik, byla by to moje tchyně. sebevražda to nebyla. On jí zabil. Omráčil jí, a pak ji usekl hlavu sekerou.. Starý Hrozenkov 1971.
Ms.Ragdoll Půl roku on je do mě hodně zamilovanej trouba ani ne.Zoufalej je jen z toho že semnoou nemuže být každý den.Ale já potřebuju prostor jen pro sebe.