Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dle mě to bude hodně těžké, protože oba dva potřebujou lásku.. čas od času to partnerovi začně vadit, že lásku od tebe nedostává i když za to nemůžeš.. ![]()
Je to možné, pokud je tam respekt, úcta tak to možné je. Pokud člověk ví, že toho druhého má rád a potřebuje ho tak proč se s ním rozcházet, ovšem asi to nepůjde pokud budeš partnerovi vykládat jak ho nemiluješ a podobné věci které asi nikdo neslyší rád.
Tak si to tady vyjasněte, když už jste se tu tak pěkně sešli.
@Anonymní píše:
Mám dilema mám skvělého přítele mám ho moc ráda němužu bez něj být, ale chybí mi k němu láska. Jsem těžce nemocná trpím schizofrenií. Uz jsem se s ním i jednou rozešla, ale strašně moc mi chyběl. Řekla jsem mu že ho nemiluju, ale že s ním chci být. Presto chce se mnou být i já s ním jen ho nemiluju a nedávám mu tolik pozornosti kolik on potrebujr.Ja asi ani kvůli nemoci milovat neumím. Dokonce jsem si všimla že tady asi i přítel psal že ho to trápí je možné udržet vztah bez lásky jednoho partnera? vztah z rozumu.
Tak mu aspoň neříkej, že ho nemiluješ. Je dost velké riziko, že bude chtít najít časem někoho, kdo ho milovat bude.
Mas ho moc rada, nemuzes bez nej byt, ale nemilujes ho a dokonce mu to reknes? Nejak nechapu… to te zivi a bez nej by jsi byla na ulici nebo co?
Občas mu to řeknu zvlášt když má horší dny.Ta nemoc je fakt hnus kdo nezažil nepochopí.Mě stačí ho vidět jednou týdně on by mě rád viděl každý den.Já se díky nemoci dost straním i kamarádky vídám jen jednou za několik dní i tydnu .Jsem momentálně hospitalizovaná donesl mi svuj vlastní mobil jezdí za mnou každých pár dní vozí mi i malého syna.Snaží se k němu chovat jako by byl jeho.Jen ta láska furt nic.Nechci o něj přijít jen kvuli tomu že ho nemiluju:( .Nikoho lepšího sem nepotkala.Jak se o mě stará utrací za mě peníze a já mu ty city dát nemužu.Jsem z toho strašne smutná.
Mám ho moc moc ráda.
@Anonymní píše:
Mám dilema mám skvělého přítele mám ho moc ráda němužu bez něj být, ale chybí mi k němu láska. Jsem těžce nemocná trpím schizofrenií. Uz jsem se s ním i jednou rozešla, ale strašně moc mi chyběl. Řekla jsem mu že ho nemiluju, ale že s ním chci být. Presto chce se mnou být i já s ním jen ho nemiluju a nedávám mu tolik pozornosti kolik on potrebujr.Ja asi ani kvůli nemoci milovat neumím. Dokonce jsem si všimla že tady asi i přítel psal že ho to trápí je možné udržet vztah bez lásky jednoho partnera? vztah z rozumu.
A čo vy si představujete po takým slovom „milovat“, Kefalín?
Máš ho ráda, vážíš si ho, nemůžeš a nechceš bez něj být a žít. Co ti to chybí k tomu, aby to byla opravdovsky opravdovská láska? Mě to zní jako dost slušná definice skutečné lásky - což s nějakým mámivým zamilováním prvních dnů a měsíců ňáko moc nesouvisí. A jak to celé pro tebe souvisí s tvým duševním stavem?
Pokud partnerovi budes vykladat nesmyly,nedas mu najevo uctu,pohlazeni,dotyk apod tak hrozi ze si najde nekoho jinehp.Zkus tvemu pritelovi trosku vic davat najevo aspon vdecnost nejakyma malickostma.A neboj urcite schyzofrenii dostanes pod kontrolu a budrs aspon castecne v pohode.Drzim palecky at vam ten vztah vyjde a vydrzi.
Podle mě ho máš ráda, jinak by jsi neměla tyhlety výčitky. Možná by to chtělo jen nejak upravit hladinu serotoninu a třeba bys zase mohla milovat.
Muzu se zeptat kdo ti hlida synka?Kolik mu je roku?A neboj urcite to zvladnes
Takze on se ti stara dokonce i o tve dite kdyz ty nemuzes? Uf…
Uprimne, jestli te miluje i pres tvoji tezkou diagnozu, stara se o cizi dite jako o vlastni a jeste snasi tvoje vylevy o tom, ze ho nemilujes, ale potrebujes ho (penize, chuva, opora) tak je bud sam slusne zoufalej, anebo svatej a mela by jsi stastna za to, ze ho mas. Jak dlouho jste spolu?
@sediza píše:
Podle mě ho máš ráda, jinak by jsi neměla tyhlety výčitky.Možná by to chtělo jen nejak upravit hladinu serotoninu a třeba bys zase mohla milovat.
Nebo se proste jednoduse boji, ze ji vezme roha.
Takoveho hodneho troubu aby jeden pohledal…
Bamulka když prijde tak drzeni za ruku a hlazení i ty pusy to problém neni,Ale problem je když mi rekne že me miluje a ja to rict nedokazu tak reknu ze mam te rada,ale nemiluju te. A to mu hodně vadí. Anonymní Rok Tatka má ho v péči díky mé nemoci musí mít opatrovníka.
@Anonymní píše:
Bamulka když prijde tak drzeni za ruku a hlazení i ty pusy to problém neni,Ale problem je když mi rekne že me miluje a ja to rict nedokazu tak reknu ze mam te rada,ale nemiluju te. A to mu hodně vadí. Anonymní Rok Tatka má ho v péči díky mé nemoci musí mít opatrovníka.
Tak to ze ho nemilujes mu nerikej. Proc to musis dodavat, kdyz se rozejit nechces? Bavi te ho trápit?