Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj manžel se při nemoci takhle nechová, není malé dítě.. Kdyby jsi nebyla doma, ale třeba v práci, tak se taky snad o sebe postará, nebo by žil sám, nevím jakou zvláštní péči potrebuje ![]()
Mužská rýmička. nenaděláš nic. Buď na něj hodná a vyber si to při nejbližším PMS, kdy by na tebe zase měl bejt hodnej von.
Ahoj, chtěla jsem se jen vyzpovídat a poprosit o uklidnění. Přítel je mladý nebylo mu ještě 30 a momentálně je nemocný. Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového. Máte někdo zkušenosti? Díky předem ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se jen vyzpovídat a poprosit o uklidnění. Přítel je mladý nebylo mu ještě 30 a momentálně je nemocný. Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového. Máte někdo zkušenosti? Díky předem
Minulý rok touto dobou jsem měla něco podobného… Teploty 38-39 °C. Ty teploty mi trvaly asi 10 dnů, byl to hukot.. Bolelo mě celé tělo, pomalu jsem ani nedošla na záchod jak jsem byla slabá. Zabraly mi asi až 3. antibiotika a nakonec to byl oboustranný zápal plic.. Dostávala jsem se z toho snad 2 měsíce
.
@momo203 toho se právě bojím. Měl u vás ten zápal plic nějaké spěšl příznaky? Dušnost, kašel? Přítel má totiž jen tu teplotu, bolest hlavy, bolest těla - hlavně kloubů (lokty) a to je vše. Jo a zabírala vám antipyretika? Jemu za tu dobu nikdy nespadla teplota pod 37°C, ani po paralenu/ibalginu, pořád se to drží mezi 37-38,6.
Mela jsem covidovy zapal plic a 2× negativni pcr covid test. Potvrzeno az odberem protilatek po nemoci (rodinný příslušníci byli covid pozitivní, tak jsem to chtela mit potvrzené). Může mit jak covid tak i neco jineho. Chápu to správně že jej doktorka videla a delala odběry?
@Anonymní píše:
@momo203 toho se právě bojím. Měl u vás ten zápal plic nějaké spěšl příznaky? Dušnost, kašel? Přítel má totiž jen tu teplotu, bolest hlavy, bolest těla - hlavně kloubů (lokty) a to je vše. Jo a zabírala vám antipyretika? Jemu za tu dobu nikdy nespadla teplota pod 37°C, ani po paralenu/ibalginu, pořád se to drží mezi 37-38,6.
No právě ani neměl. Kašel jsem měla, ale takový obyčejný, jako mívám každou zimu. Zjistilo se to až tím, že se to Dr. pořád nějak nezdálo a poslala mě na rentgen.
Paralen mi taky moc nezabíral, srazil teplotu taky tak na těch 37 °C. Opravdu až po těch 3. antibiotikach se mi udělalo líp, ale říkám než jsem byla úplně fit tak to opravdu trvalo snad 2 měsíce.
@Anonymní píše:
Mela jsem covidovy zapal plic a 2× negativni pcr covid test. Potvrzeno az odberem protilatek po nemoci (rodinný příslušníci byli covid pozitivní, tak jsem to chtela mit potvrzené). Může mit jak covid tak i neco jineho. Chápu to správně že jej doktorka videla a delala odběry?
Ano, viděla, dělala odběry už několikrát. Byl 2× na PCR a 1× na antigenech, oboje negativní. Dále byl na testech na krvi - sedimentace, diferenciál, CRP. Podle krve je o virové - nízké crp a leukocyty.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se jen vyzpovídat a poprosit o uklidnění. Přítel je mladý nebylo mu ještě 30 a momentálně je nemocný. Už má za sebou 3 negativní testy na covid, ale už 6. den má telploty kolem 38°C, bolesti hlavy, schvácenost, bolest kloubů. Mám o něj obrovský strach, vím, že je mladý a jinak zdravý, s ničím se neléčí, ale pořád má ty horečky a říká mi, jak už to nezvládá a že už nemůže dál a momentálně už je tak slabý, že se ani moc neposadí na posteli atd a mě to prostě strašně děsí, mám o něj opravdu strach. Podle krve to vypadá na něco virového. Máte někdo zkušenosti? Díky předem
A co třeby borelióza? Nemůže být?
Ještě mě napadly plicní chlamydie nebo mykoplasmata, ale tam bývá většinou i kašel. ![]()
@Anonymní píše:
Ano, viděla, dělala odběry už několikrát. Byl 2× na PCR a 1× na antigenech, oboje negativní. Dále byl na testech na krvi - sedimentace, diferenciál, CRP. Podle krve je o virové - nízké crp a leukocyty.
CRP jsem mela u covidu 1,9
(taky v normě). Prvni tyden jsem mela jen bolesti kloubu, svalu, hlavy a unavu. Dušnost přišla 8. den a to jsem i na wc šla na kyslikovy dluh. 11. den se to zlepšilo tak o 50%, ale na rtg byl ještě infiltrat na plici. Tyden poté už nic. Tak ať mu je brzo lépe. Ty si na stery šla? PL se vyjádřila co dal, resp co bude pokud se to nezlepší v dohledné době? Mate poblíž nemocnici? Mne doresili v nemocnici na covidove ambulanci přestože jsem mela test negativní. Mrkni na stranky nejbližší nemocnice a zavolej tam…
@Královna Kosmíru píše:
Chřipajzna?[/ asi tak nějak, prostě obyčejná chřipka
@Anonymní píše:
CRP jsem mela u covidu 1,9(taky v normě). Prvni tyden jsem mela jen bolesti kloubu, svalu, hlavy a unavu. Dušnost přišla 8. den a to jsem i na wc šla na kyslikovy dluh. 11. den se to zlepšilo tak o 50%, ale na rtg byl ještě infiltrat na plici. Tyden poté už nic. Tak ať mu je brzo lépe. Ty si na stery šla? PL se vyjádřila co dal, resp co bude pokud se to nezlepší v dohledné době? Mate poblíž nemocnici? Mne doresili v nemocnici na covidove ambulanci přestože jsem mela test negativní. Mrkni na stranky nejbližší nemocnice a zavolej tam…
on má CRP 8 (norma do 5), já jsem na stěrech zatím nebyla, ale přemýšlím o om, ačkoliv žádné symptomy nemám. Dále budeme dělat RTG plic a pak případně dostne speciální antivirotika. Nemocnici máme ve městě, ale v případě pohoovosi by se asi jelo do Prahy. Proč volat do nemocnice prosím, nechápu?
@Anonymní píše:
Můj tatínek prodělal „covid"
Měl 14 dní 40 °C. Celková slabost organismu… po 3 negativních testech měl pozitivní nález na plicích… Lékař říkal, že se občas stává, že i když jsou testy negativní stejnak ho může mít…
@Anonymní píše:
Sleduj ho a kdyby se ti cokoli nezdalo, volej rychlou. 6 dnu horecky, to uz organismus vycerpa
To, ze mel testy negativni, neznamena, ze to nemuze byt vazne ![]()