Nemohu po nemoci chodit

Anonymní
20.8.20 13:57

Nemohu po nemoci chodit

Hezký den všem :kytka: po dnešní „procházce“ už jsem bezradná. A potřebovala bych poradit, či měl nekdou stejně potíže. V březnu jsem prodělala hlubokou trombózu levé nohy, následně zjištěn leiden. 3 měsíce jsem měla velké bolesti a nechodila jsem, pouze na druhé noze. Ovšem na té se mi zase rozjela artróza kolene ve 3 stupni, takže jsem byla neschopná se postavit na obě nohy. Vše řešení s lékaři, ale nic než léky na bolest jsem nedostala. Nyní jsem ve fázi, že doma fungují, občas si Sednu. Ale jakmile jdu na větší vzdálenost, trombozova noha mě začne podlomovat a já ji za sebou vlecu. Jsem bezradná, už je to dlouhá doba, stále jsem v „léčbě“, ale zdá se mi, že se to nějak nelepší…nevím už kam se obrátit, v lednu mám nastoupit do práce (na nohou) a bojím se, že to prostě zdravotně nezvládnu. Máte prosím někdo stejnou zkušenost? Rehabilitace prý nepomáhají, tak mi je doktorka nedala. Je mi 33, 3 děti…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
20.8.20 14:02

Fyzioterapeut

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.20 14:12
@mackA159 píše:
Fyzioterapeut

Byla jsem na neurologii u primárky a ta mi řekla, že nic jiného než klidový režim nepomůže. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7257
20.8.20 14:26

Uzivas nejake doplnky stravy na klouby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.8.20 14:36

Artroza 3.stupeň se nemohla udělat za tu chvíli, co si zatěžovala jen tu jednu nohu.Ta už tam musela být, je to záležitost delší doby.Jen se projevily bolesti.
Nemáte artrozu v rodině-myslím tím v mladším věku, náhrady kloubů? V tomto všku bych čekala 1.stupeň. Nemáš vyšší váhu?
Určitě bych zkusila ještě jiného lékaře. Zda nevymyslí nějakou rehabilitaci, která by pomohla. Potom doplňky stravy. A výživné injekce do kloubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.8.20 14:39

Kolik je ti roku? Ta noha boli, nebo se jen podlomi? Cvicit se noha musi, pro klidovem rezimu atrofuje svalstvo a bez toho choditi nelze. tez je treba udrzovat rozsah pohybu kloubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
20.8.20 15:20
@Anonymní píše:
Byla jsem na neurologii u primárky a ta mi řekla, že nic jiného než klidový režim nepomůže. :nevim:

Ale hovno, musíš stím cvičit, máš ochable svaly. Najdi si dobrého fyzioterapeuta, není to jen o cvičení, ale i o masazich, svícení, vodní lázně apod. Jinak artozu už musíš mít sakra dlouho, aby se to vyšplhalo na 3 stupeň. Jinak ta léčit nejde, máma na ni bere kortikoidy, léky na bolest.. To samé sousedka, jen to udržují ve stavu k tomu aby mohli fungovat. K tomu všemu změn životosprávu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.20 17:28

No artrozu už jsem nejspíš měla, občas mě koleno zabolelo, ale nic hrozného. Ta velká bolest se rozjela až během léčby s trombózou, kdy jsem levou nohu extrémně zatěžovala. Beru jen Alavis a mazu voltarenen. Mám nějaké cviky od jogínky, na úlevu. Musím se objednat tedy k fyzio :think: Artrozu i trombózu máme v rodině, ale vše 70+. Mně je 33,

• Citovat
  • Upravit
6928
20.8.20 18:09

Kamarádce se nějaký čas po 2.porodu přidaly k migrénám obrovské bolesti kolene. Diagnostikována taky artróza 3.stupne, pomohly významně nějaké injekce a rehabilitace. Navíc našli souvislost s celiakií, takže určitě jde něco dělat. Teď se cítí o mnoho lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
20.8.20 20:02

Hluboká žilní trombóza se kompletně „hojí“ až rok. Měj trpělivost. Zátěž zvyšuj postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová