Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A je to vyloučené, že ho mít nebudeš? Nemůže se něco změnit?
Ta touha po druhém může být obrovská právě i proto, že je to nedostupné
… pokud už je ta možnost vyloučená, tak můžeš ještě uvažovat o adopci, třeba k tomu někdy dospěješ… nebo se prostě realizovat jinde…
Ono to časem hodně poleví…
Myslim si, ze mit jedno zdravy, spokojeny, k zivotu staci.taky se vam nemuselo podarit, a nemuseli jste mit zadny
Taky bych se přikláněla k adopci nebo pěstounské péči. I když je to jiné a není to bříško.
@justynkamalicka píše:
Ahoj maminky, mam 17 měs. chlapečka. už teď začínám pociťovat smutek s toho, že už nikdy nebudu mít tehotenske bříško s druhé miminkože zdravotních důvodů nemůžu. jste taty některá, která touží po druhém dítěti s nemůže ho už NIKDY! mít
Ahoj jsme na tom stejne. Nebud smutna je spousta moznosti. Me osobne nejvice nadchla docasna pestounska pece. Je to uzasne da se rict poslani. Hlavne se netrap…mas doma jednoho broucka:-D
@justynkamalicka píše:
Ahoj maminky, mam 17 měs. chlapečka. už teď začínám pociťovat smutek s toho, že už nikdy nebudu mít tehotenske bříško s druhé miminkože zdravotních důvodů nemůžu. jste taty některá, která touží po druhém dítěti s nemůže ho už NIKDY! mít
Ahoj jsme na tom stejne. Nebud smutna je spousta moznosti. Me osobne nejvice nadchla docasna pestounska pece. Je to uzasne da se rict poslani. Hlavne se netrap…mas doma jednoho broucka:-D
Ahoj,
já už taky nebudu mít druhé, ne že zdravotních důvodů, možná o to je to horší
Ale kvůli tomu, že mám manžela který už druhé nechce
A nepomáhá nic, po dobrém, brečet, výhrůžky, prostě níc:-(
už mě napadla i myšlenka, žekdyž ne s ním, tak s jiným, ale tohle bych neudělala ![]()
@veverik mám to stejně, manžel říká, že druhé určitě ne s ním
já bych se třeba za rok chtěla pokusit o druhé on nechce a taky mě to hrozně rozčiluje a mrz02,3656589í65, nechci se taky cítit nenaplněná, ale jinýho chlapa taky nechci
tak mi nezbývá než doufat, že názor časem změní. Naši princeznu moc miluje, nevím proč je tak rezolutně proti druhýmu ![]()
@justynkamalicka ahojky, úplně Tě chápu, ač to je už dávno za mnou. Nejstarší dceři byly čtyři, když jsme se dověděli definitivu, mám genetickou vadu a spoustu problémů k tomu, prý to že ji máme je vůbec zázrak… rozhodli jsme se pro osvojení dítka - nakonec jsme si osvojili dětičky tři a další dvě se nám narodily. Ale ty pocity, že už nikdy, brečela jsem jako želva, bylo mi to líto, že už nikdy nebudu mít to své miminečko, že nikdy už nepůjdu z porodnice jako hrdá žena, bylo to hrozně těžké, i po osvojení, měla jsem už dvě děti, ale ta lítost zůstala… Mám pocit, že úplně se s tím smířit nejde nikdy. Teď jsem po porodu - máme dětí šest a já u porodu dala svému tělu definitivu, už opravdu děti mít nemůžu - a i toho je mi líto - snad více než tehdy, když byla před lety potvrzená sterilita ![]()
@justynkamalicka a mmch - kecy typu „buď ráda, že máš to jedno a zdravé“ nesnáším dodnes. Není to podle mě rouhání, ale nenaplněná touha je náročná ač se jedná o první dítko nebo třetí
@justynkamalicka
Já už taky druhé mít nebudu. Taky ze zdravotních důvodů. Vím, že kdybych chtěla, tak stačí vysadit prášky a bude i druhé, ale nesmím. Při tom prvním jsem měla veliké štěstí a nestalo se skoro vůbec nic. Ale riskovat podruhé? A kdo by se mi pak o dětičky staral? Je mi to líto, ale je to tak. Až mi bude nejhůř, tak si pořídím kotě.
Nevím já osobně si o sobě myslím že kdybych nemohla mít ani první dítě. tak nepoznam jaké to je.tak bych se necítila tak nenaplnena jako když už už znám jako to je mít bříško, jaký je pocit si ho nést z porodnice jaké je to se o něj starat když je novorozenatko.tak se cítím víc nenaplnena, protože už ty pocity jsem zažila:( nechci ublížit nebo naštvat snad maminky co mít nemůžou vubec
já jen píší o jiné situaci, co mají i jiné z vás a chápete mě ![]()
@justynkamalicka : Je mi to líto
Vím že to neni uplně stejné ale nepřemýšleli jste o adopci nebo pěstounské péči?
Naprosto te chapu. On totiz kazdy behem snahy o prvni tvrdi, ze ta touha uz nemuze byt takova, kdyz uz nejake dite mas. Neni to pravda. Pri prvnim touzis po tom zakladnim, zenskem naplneni, pri dalsich uz presne vis, oc prichazis, kdyz se nedari/nelze. Ja zazila nesnesitelnou touhu po prvnim a tretim diteti. Obe doby byly silene. Ta druha silenejsi o blbe kecy okoli, ze co bych jako jeste chtela. Deti maji prichazet tam, kde jsou s laskou chtene a ocekavane, at uz jako prvni nebo seste v rodine.
@justynkamalicka Také nebudu mít druhé dítě. Moc dobře ti rozumím. Je to těžké, zvlášť pokud jsi chtěla velkou rodinu. Jsem nesmírně šťastná, že nám byl dopřán ten dar, přesto to bolí. Nedá se srovnávat nesrovnatelné, útěcha od vícematek je fajn, ale… Holky, vaši manželé si to třeba rozmyslí, my ale nemáme co.
A to nemluvím o pocitu vlastní neschopnosti dát dítěti sourozence, pocitu, že ho připravuji o něco báječného a že jednou tady bude samo…
No jo, někdy je líp, někdy hůř. Musíme to zvládnout.