Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KPKristy píše:
@admin, neřekla bych, že to tady je o rasové nesnášenlivosti. Píše se pouze o rozdílech, které jsou bohužel tak markantní, že to jinak napsat nejde…
Souhlasím, já pouze prezentují svůj názor a své poznatky ( zážitky )… Já bych to napsala i kdyby se to týkalo třeba Mařenky Vomáčkové… ![]()
Já sem romka ale u nás se to řádí mezi romy normální což znamena pracující, čistotný, slušný, studující a vřte že takových nás je dost a potom se to rozlišuje na romy takzvaný degeši a to jsou hnusný špinavý, zlý, nevzdělaný, pobírající celej život sociální dávky v práci nebyli nikdy v životě a takový mi ti slušní taky nemáme rádi a akdyž je vidíme třeba jen zdálky tak radši měníme směr a utíkáme od nich pryč tak jen aby tady bylo jasno dámy
@milla87 taky znám jedny co se vymykají je to rodina máma, táta a 2 děti, žijí v paneláku ona pracuje děti do školy, otec vlastní úklidovou firmu a jsou v pohodě, a u nich nevidíš že by jich v bytě bylo 150 a dělali nepořádek, všichni nejsou stejní
jen mě překvapuje že když si nějakej rom mačetama dovolí na občana se světlou pletí tak je to v pohodě a nebere se to jako rasový útok, ale když je to obráceně tak vždy
@milla87 fajn, jak jsem psala jsou možna i pracující, vzdělaný a bez toho jejich způsobu zivota ( bordel, rvačky, automaty, sociální dávky atd ) ale neznám takove, možna že je to tím že je nevyhledávám, nesousedím s nimi. Nezlob se na mě, ale kdyz budes mít špatně zkušenosti s někým ( rasou, etnickou skupinou - nebo nevím jak správně pojmenovat ), tak si je zařadiš do škatulky a málo co tě přesvědčí…, že je to jinak. To je můj názor, můžeš říct, že jsem zaujatá… Ale já to tak cítím po tom všem co se tady děje. Moje zkušenosti jsou jen a jen špatné.
To že se 5 % vymyká " normálu " je celkem málo.
S prominutím kdyby mi cigánka šáhla do kočárku tak ji dám pěstí… a bylo by mi jedno jaké by to mělo následky.. je to moje dítě a ona tam nemá co strkat pracky!
Já radši nenapíšu nic, napadají mě jen samé projevy rasové nesnášenlivosti:) je teda fakt že z těchto příběhů mě mrazí jenom když je slyším, mám na mysli to co by se mi všechno mohlo stát s dítětem. to kdyby se mi to fakt stalo, tak se budu klepat ješte týden!
@smutnalucy To mě boužel taky. Obvzlášť když vidím nějakého který je drzý jako opice
Jaká rasová nesnášenlivost?
mě je úplně fuk jestli je někdo bílej, černej, žlutej, nebo puntíkatej, mě vadí jak se chovaj, pokud by se takhle chovaly velké skupiny lidí bílé či jiné barvy kůže vadily by mi taky, to není o rasové nesnášenlivosti..nemůžeme přece za to že jsou snědší