Nerespektující babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
351
20.7.23 15:36

@ibis za mna to teda cicovina nie je. Je to pekne otravne a preco si kazit vztahy tym, ze niekto DOSPELY nerozumie slovam „nie, dost a staci“. Ucim ich mojho 3rocneho a ide mu to podstatne lepsie ako vyzrelym dospelym osobam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
20.7.23 15:39
@Keyllah píše:
no jo no, tak jsi ji upozornila na riziko pádu, tak jí víc stiskla, aby nespadla…jak dlouho to trvalo? vteřiny? no, to mi fakt tak hrozný nepřijde a jestli toto je nejvážnější ukázka nerespektu, tak bych se příště zasmála „babičko, netiskněte ji, ať nám ji neudusíte“ a dceru vymanila…pokud ty z toho uděláš drama, dcera to tak taky udělá, vycítí to a zaděláváte si na problém…

Takyto pristup riesit veci s lahkostou by som sa chcela naucit :palec: a mozno je to ta spravna cesta pre zakladatelku

Nemyslim si ale, ze to bude o tomto jednom pripade, ci bude tento jeden ten najzavaznejsi. Ked sa podobne „malickosti“ opakuju stale dokola a niekolkokrat za den, je to umorne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
20.7.23 15:40

Dítě bude mít doživotní trauma, protože ho babička obejmula..
Podle me naopak dcera takoveho cloveka potrebuje v zivote - uz kvuli tomu, aby se naucila vymezit a jednat s takovymi lidmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 16:13

@jaia00 právě, několikrát během každé návštěvy a je to opravdu vysilující furt něco vysvětlovat proč apod. Jsem asi i teď za kozu rozu, když jsem odmítla během prázdnin jejich návštěvu, fakt 1×za měsíc během léta mi to stačí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.23 16:17

@ibis jo je to pro někoho kočičina, ale když obdobné situace máš x krát denně během každé návštěvy a navíc děcku samotnému se to nelíbí a pak utíká od babi? Nelíbí se mi nerespektování těch hranic, prostě ne znamená ne…fakt mi příjde jako predátor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.23 16:20
@Králičice píše:
Dítě bude mít doživotní trauma, protože ho babička obejmula..
Podle me naopak dcera takoveho cloveka potrebuje v zivote - uz kvuli tomu, aby se naucila vymezit a jednat s takovymi lidmi

@Králičice to je zase pravda, že aspoň se naučí, jak to řešit, prozatím tedy útěkem. Ale když to vezmu k dešním problémům společnosti, možná nepošle žádnému úchylovi pod jakoukoli záminkou své nahé fotky a pošle ho do patřičných míst.

• Citovat
  • Upravit
17045
20.7.23 16:37
@Anonymní píše:
@Králičice to je zase pravda, že aspoň se naučí, jak to řešit, prozatím tedy útěkem. Ale když to vezmu k dešním problémům společnosti, možná nepošle žádnému úchylovi pod jakoukoli záminkou své nahé fotky a pošle ho do patřičných míst.

Kde ja jsem to slysela :lol: presne tenhle priklad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13817
20.7.23 16:40

Zakladatelko, musíš se smířit s tím, že babičku prostě nepředěláš. Takže nezbývá než prostě být u dcerky a babičku korigovat a případně směrem k dceři „vysvětlovat“ babiččiny řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 16:45

@Králičice právě jsem i viděla na fb něco o výchově dětí a jedna ženská tam měla přímo ukázkové video i s pozdějším vysvětlením…scénka kdy babi chtěla po vnoučeti pusu, to nechtělo, psychický nátlak atd, potom tam paní začala pravě o těch hranicích a herecká babi to pochopila. Ta naše skutečná bohužel ne.

• Citovat
  • Upravit
5192
20.7.23 16:47
@Anonymní píše:
@ibis jo je to pro někoho kočičina, ale když obdobné situace máš x krát denně během každé návštěvy a navíc děcku samotnému se to nelíbí a pak utíká od babi? Nelíbí se mi nerespektování těch hranic, prostě ne znamená ne…fakt mi příjde jako predátor.

Takže holka to má z tebe… Proč nikdy nebyly spolu sami (víkend, prázdniny)? Tím se ten vztah a vše kolem upevňuje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 16:48
@AnastazieB píše:
Zakladatelko, musíš se smířit s tím, že babičku prostě nepředěláš. Takže nezbývá než prostě být u dcerky a babičku korigovat a případně směrem k dceři „vysvětlovat“ babiččiny řeči.

Jj, děkuji, ale fakt nás štve, že prostě nechápe takové elementární věci. Korigovat budeme muset nadále, sice to bude jedním uchem tam a druhým ven, ale tak co už.

• Citovat
  • Upravit
17045
20.7.23 17:19
@Anonymní píše:
Jj, děkuji, ale fakt nás štve, že prostě nechápe takové elementární věci. Korigovat budeme muset nadále, sice to bude jedním uchem tam a druhým ven, ale tak co už.

Tak doufej, ze nekdy nekdo nebude takhle „vychovavat“ tebe.. Treba tva snacha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
20.7.23 17:20
@Anonymní píše:

Ten predator vychoval tveho manzela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.23 18:27

@ibis no vlastně na víkend byla jednou a pak už nechtěla (ani na prázdniny), když jsme se tehdy dcerky při vyzvedávání ptali, jak bylo, tchýně odpověděla místo ní, že super, byli tam a tam a dělaly to a ono…vůbec jí nedala prostor k mluvení, šlo vidět, že je naštvaná, že jí babi nedala prostor a odpovídá místo ní, no pak nám v autě popovídala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.23 18:28

@Králičice mám dcery, tak to spíš zeťové. Ale abych se chovala jako babi, to fakt ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová