Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Capretta ja neviem ani kde sa aké trestanie v tejto téme spomínalo, takže na to som nereagovala
2-3h po obede snáď býva svacinka a tu je blbosť vynechať zato, že dieťa nezjedlo obed.
na to máme své metody-nesníš oběd? fajn, nebude svačinka a budeš čekat až na večeři, hodně štěstí
Jen mě to zaujalo.
Moje nemluví, tak mu nachystám něco něco něco jako se mi chce… Když nechce, tak to sním nebo pak vyhodím, mám se rozčilovat?!
a za 2 3 hodiny znovu a znovu…
Jistě by bylo jednodušší mu dát na stůl a žer nebo budeš hladem!
A jestli se bavíte o dětech, co mluví, tak to se už s nimi snad umíte domluvit ne, aby to bylo bez trestu…
Pro něho je to trest jako trest. Nemáš hlad, budeš jíst! Máš hlad, nebudeš jíst! V tom je mnoho logiky. ![]()
Mimochodem já jim, když mám hlad.
Jako že mi žena řekne, že je uvařeno, já že ještě nemám hlad, že budu jíst později, tak mi řekne, že jestli ho okamžitě nesnim, že budu hladem do večeře? Ha ha ha ![]()
@Tomatam to som prehliadla, s takým nesúhlasím.
Ale napríklad na vcerajšie “nebudem jesť večeru, idem sa hrať s plastelinou” vážne nebola iná možnosť reakcie než “Ok, ale najbližšie jedlo je potom až ráno”.
Inak teda manželovi by som tiež frflala, keby mi pravidelne sabotoval rodinne obedy, lebo on sa vždy tesne pred ním nacpe nejakou blbostou a potom neni hladný
rozhodne by som mu potom nevarila separé čerstvé o 2h neskôr.