Neroďte doma - Reflex.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
17.7.10 11:27

podotykam ze teda nevim, jestli je to TEN clanek, ale cisla jsou stejna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.10 11:27

Ahoj! já zásadně trvám na tom, že každá matka má právo rodit kde chce. Pokud je jív tom bráněno nežijeme v demokracii ale totalitě.. a pokud se něco stane, jasně že to odnese ona a její rodina. Každý si za své rozhodnutí zodpovídá a tak to má být.

Zkušenosti s lékaři, klasickou medicínou a nemocnicemi mám velmi mizerné a můj druhý porod ve Vrchlabí je opravdu vyjímka a hlavně proto, že jsem vlastně rodila sama tedy s manželem a porodní asistentkou..

článek si ráda přečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
17.7.10 11:32

Pudla tak sem to tak prelitla a me se zda ze to pochopil upne opacne :think: Jestli je to ovsem ten clanek co JXD myslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
17.7.10 11:35
Novire píše:
Já myslím, že každá žena by měla mít právo rodit tam, kde chce. A tam kde se cítí v bezbečí. Tenhle pocit dle mého názoru dost ovlivňuje, jestli u porodu dojde ke komplikacím nebo ne. Prostě co se týče porodu, tak pořád fungujeme jako všichni ostatní savci, kdyby ne, tak se opravdu 95% dětí rodí císařem.
Pro každého „maximální ohled na dítě“ představuje něco jiného. Nehledě na to, že u prvního porodu jsem taky brala „maximální ohled na dítě“, ovšem vyhnout se dolsinu, který jsme v PP výslovně odmítala se mi nepodařilo, o informovaném souhlasu jsme si mohla nechat zdát. A to je jen jedna věc z mnoha, co se mi na něm nelíbí. Domarodky chápu, ale zřejmě s ek nim nepřidám :-)
Nechápu, proč je potřeba kvůli domácím porodůmn připravovat nějaký extra zákon. Však ublížení z nedbalosti je souástí právního řádu pořád, ne?

Do posledního písmenka se pod to podepisuju :palec:

Panuška píše:
chtělo by to asi celý ten článek toto může být vytržené z kontextu.Taky nejsem zastánce porodu doma. To že by 95 % porodů z hlediska lékařského bylo císařem, je celkem logický, pro doktory je to asi rychlejší a bezpečnější pozvat si maminu v ten a ten den, udělat šmik vyndat dítě a je to. Otázka je jaké by to bylo pro rodičky, přijde mi to trošku proti přírodě.

Taky to nechápu :nevim: Nebýt šmiknutí hráze, o porodu bych dnes už nevěděla. Zato jizvu po císaři bych měla pořád :nevim: Ale pro dítě je asi bezpečnější když ho někdo z břicha najednou vyndá než když jde porodními cestami - asi teda :think:

Ad hypotetická připravovaná legislativa - taky by mě zajímalo, jak se bude prokazovat úmysl :nevim: Já měla první porod velmi rychlý a do porodnice jsem to málem nestihla :mrgreen: A taková legislativa povede jen k tomu, že u porodu nebude ani žádná asistentka, rodilo by se úplně načerno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
17.7.10 11:36
Sluníčko1005 píše:
Ahoj! já zásadně trvám na tom, že každá matka má právo rodit kde chce. Pokud je jív tom bráněno nežijeme v demokracii ale totalitě.. a pokud se něco stane, jasně že to odnese ona a její rodina. Každý si za své rozhodnutí zodpovídá a tak to má být.

Zkušenosti s lékaři, klasickou medicínou a nemocnicemi mám velmi mizerné a můj druhý porod ve Vrchlabí je opravdu vyjímka a hlavně proto, že jsem vlastně rodila sama tedy s manželem a porodní asistentkou..

článek si ráda přečtu.

Nikdo te nezavre, kdyz si sama doma udelas operaci slepeho streva (leda do blazince), ale pri porodu jde jeste o nekoho druheho-o dite.
Od 24 TT se dite povazuje za cloveka s lidskymi pravy a nemuzes si vyvolat potrat.
Pokud by se skutecne prokazalo, ze domaci porod deti poskozuje, je podle me logicke, ze by mel byt zakazan.
Zatim to ale za prokazane nepovazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
17.7.10 11:36
chuanitka píše:
Ad hypotetická připravovaná legislativa - taky by mě zajímalo, jak se bude prokazovat úmysl :nevim: Já měla první porod velmi rychlý a do porodnice jsem to málem nestihla :mrgreen: A taková legislativa povede jen k tomu, že u porodu nebude ani žádná asistentka, rodilo by se úplně načerno :zed:

hehe, superrychlyporod, jesteze jsem mela doma nahodou porodni asistentku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
17.7.10 11:38

Rebrambora - Nesrovnavam veg. porod a lap. operaci slepaku, ale mensi a vetsi zasah do organismu. Prave proto je rodila v porodnici, abych mela jistotu, ze kdyz nebude neco v poradku, muzou mi ten CS udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.7.10 11:38
Rebrambora píše:
Novire píše:
Prostě co se týče porodu, tak pořád fungujeme jako všichni ostatní savci, kdyby ne, tak se opravdu 95% dětí rodí císařem.
Jakou myslis, ze maji ostatni savci perinatalni umrtnost? ja teda nevim, ale staci si pustit nejakej dokument o prirode a vecne je tam nejake mrvte narozene mlade.
Musela bych teda uvazovat tak, ze to je vlaste fuk, ze mi mlade u porodu zemre, protoze to znamena, ze asi bylo slabe a pro zdraviu druhu nevhodne - tak to teda sorry.

Ano, dost často je tam nějaké mrtvé narozené mládě, otázkou je, proč, co se běhěm porodu stalo.
Trvám na tom, že ženská (v porodnici nebo doma), co je ve stresu, bojí se a nevěří si, moc šanci na pohodový a nekomplikovaný porod nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.7.10 11:44

Já sem proti porodu doma,teda pokud bych měla rozhodovat za sebe tak já rodit doma plánovaně nehodlám,ale at si každý dělá co chce.Je dobře že se mužeme rozhodnout a každá se vždy rozhodne tak jak si myslí že to je pro ní a pro dítě nejlepší a nejbezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
17.7.10 11:46

ja nevim prvni porod trval 17 hodin porodila jsme řadne v nemocnici ovšem druhy porod přišel tak nahle že než sem si stačila uvedomit co se deje a zavolat zachranku normalne sem začala v koupelce rodit v 11 to začlo 11:20 me i s dcerou vezli do porodnice ovšem nikomu bych muj druhy porod doma nepřala ani jsem ho neplanovala jak si awi do dnes spusta lidi mysli te nalepky se nezbavim ale nebyt pana doktora ktery jel zrovna se zachrankou okolo naseho domu a ktereho druha zachranna služba přivolala nepřežila bych to ani ja ani mala pan doktor musel použit skalpel aby ji ze me dostala podotykam že mi rozřezal spodekjelikož hlavička byla venku ale těličko ven nešlo a bylo to nad moje sili ješte pak malou oživovali ale dneska je štastne miminko a ja rada že to tak dopadlo dneska se lekaři divi že jsem nebyla pod dzorem jelikož sem byla ve 41 tydnu a ditko melo byt davno venku to je jedna vec a ted ta druha jak by asi zjistili jestli sem nechtela rodit doma planovane či ne to si nedokažu představit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
17.7.10 11:51

Za sebe bych doma taky nerodila.Nicmene si myslim,ze kazda zena ma pravo rozhodnout se,kde a jak chce rodit..

Na BC probiha diskuze na stejne tema v uplne jinem duchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.7.10 11:53

Jak jsem chodila na porodní kurzy , tak nám porodní asistentka říkala, že to jde nebo mohlo by jít nevím přesně její slova, protože jedna holka se na to ptala, ale porodní říkala, že by se divila, kdyby si to někdo vzal na triko jít k někomu domů. Že ona byla - tak ji bylo do 50, takže jako dřív, a že se jí ptaly maminky, ale že by už nešla a že ani žádný gynekolog, které zná by si to nevzali na triko… jen píšu její slova, tak zase nevím, kdybych třeba se rozhodla, že jo, ale nikdo by nechtěl přijít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.7.10 11:55

každý odkáže do porodnice, nikoho to neni povinnost chodit k někomu domů - pak kdyby nějaká koplikace nastala tak to už zařídí rychlá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
17.7.10 11:59
Eemii píše:Na BC probiha diskuze na stejne tema v uplne jinem duchu.

jo, ja vim - ale tam to považuji za smečku radikálek
zkus tam přijít s jiným názorem, rovnou to překroutí, udělají z tebe debila a vysmějou se ti

tady je to fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
17.7.10 12:18
Rebrambora píše:
Eemii píše:Na BC probiha diskuze na stejne tema v uplne jinem duchu.

jo, ja vim - ale tam to považuji za smečku radikálek
zkus tam přijít s jiným názorem, rovnou to překroutí, udělají z tebe debila a vysmějou se ti

tady je to fajn

Tady to bude fajn do ty doby,nez se objevi zastankyne domporodu,nedej boze ta,co si porodit doma jiz dovolila 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí