Neshody matky s dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
21.7.15 14:36
@Anonymní píše:
Nepsala jsem nikde, že by mi bylo jedno, jestli otěhotní a když už by se stalo, ano pomohla bych jí, ale není to jen o tomto, ale na to by si musela nás znát více. Nechci aby si tak přitížila a byla těhotná, ale nelíbí se mi, jak jí ničí. Když jsem ji říkala, že potřebuje prášky, tak to matka zamítla a dělá, že to bylo sestry rozhodnutí, takže nesuď..A když vlastní matka řve na dceru na sociálce, ty píč. o, kurv. o, svin. ě a děv. o a ještě říká jeho matce, že je kráva, je více než drastické..Neví, co s ní, proč tedy se rozhodne, že jí má plné zuby a jede na dovolenou, matka, které na dceři záleží se všemožně snaží, jí dostat na svou stranu a zachovat to v dobrém, ne toto..
Ruku na srdce, která z Vás měla styk s klukem již od šestnácti, či patnácti..Kolik z Vás zavřeli rodiče do ústavu, aby jste se nescházeli s chlapci? Pro příklad, moje matka cíleně otěhotněla již v sedmnátcti, aby zdrhla z domu a bude dělat tohle… :cert:

já měla prvního v 19ti a rozhodně ne proto, že by mi to bylo bráněno. S klukama jsem chodila i mi mamka nechala napsat prášky, ale dělala jsem si podle sebe. A to je asi to, co u vás doma chybělo. Tento přístup fakt moc nechápu a nezdá se mi to rozumné když je holka už skoro dospělá. Tím pádem pracuj spíš se ségrou než s máti - ať ví, že jsi na její straně nicméně za jakých podmínek ji podpoříš. Ať nemá pocit, že může vše. Za mě máš momentálně nejvíc rozumu z celé vaší rodiny :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14895
21.7.15 14:36

Spát ano..ale já bych nepovolila co víkendové návštěvy u přítele..vše s mírou. A to ji není 16 ale ještě ji bylo 15..takže Mama nemá co řvát nadávky ale pravidla nějaká byt mohla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.7.15 14:37

Ja nesoudim. Ale vzhledem k tomu, že mladá je neplnoletá, měla by respektovat i zákaz matky, že nikam nepojede. Obě dvě jsou teda docela psycho, ti povím…
Myslíš, že tebe bude sestra poslouchat a bude respektovat tvoje pravidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 14:40
@jezek1 píše:
Kdysi, ze doby mé práce na sociálce, jsem řešila hodně podobný případ. Tam ale byla matka samoživitelka a dceru ve stejném věku vykopla z domu. Holčina taky bydlela u rodičů svého kluka a podařilo se nám je dát do kupy všechny jako rodinu - takže rodiče kluka brali přídavky jak na svého syna tak na jeho holčinu. I když se později rozešli, tak jí jeho rodiče u nich nechali bydlet, než si dodělá školu 8o :srdce:
Takže rodiče jejího kluka si klidně můžou zažádat, aby jim tvá ségra byla svěřená… (situace tomu nahrává, paní z OSPD už u nich byla) a tím pádem si můžou u tvých rodičů zažádat i o výživné na ni :jazyk: Tohle poraď ségře a rovnou si rýpni do vašich, kolik jí budou přispívat měsíčně na výživném ;)

To už jsem říkala, ale oni tvrdí, že aby mohla být v u „cizích“ musí rodiče souhlasit..Sestra mi říká to, co ty, že prý mluvili s právníkem a ten jim toto řekl, že by jeho mamka vzala sestru do péče..Sami rodiče nechtějí, aby měli sviště, domlouvají jím, ale máme je, jak jsou jeho rodiče vypatlaní, kr.va, č. rák atd.. prostě nemožnost domluvy a fakt prý ta, co u nich byla nevidí problém, sestra už má u nich i pokoj připravený..

• Citovat
  • Upravit
14895
21.7.15 14:45

Já do vaši situace nevidím…jestli ti u matky bylo tak zle tak jdi proti ni a odspodu to řekni. jednoduchý. Ale říkám ze vychová stylu 15 letě děvče co víkend u přítele taky není něj přístup. jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.7.15 15:00
@Anonymní píše:
Nepsala jsem nikde, že by mi bylo jedno, jestli otěhotní a když už by se stalo, ano pomohla bych jí, ale není to jen o tomto, ale na to by si musela nás znát více. Nechci aby si tak přitížila a byla těhotná, ale nelíbí se mi, jak jí ničí. Když jsem ji říkala, že potřebuje prášky, tak to matka zamítla a dělá, že to bylo sestry rozhodnutí, takže nesuď..A když vlastní matka řve na dceru na sociálce, ty píč. o, kurv. o, svin. ě a děv. o a ještě říká jeho matce, že je kráva, je více než drastické..Neví, co s ní, proč tedy se rozhodne, že jí má plné zuby a jede na dovolenou, matka, které na dceři záleží se všemožně snaží, jí dostat na svou stranu a zachovat to v dobrém, ne toto..
Ruku na srdce, která z Vás měla styk s klukem již od šestnácti, či patnácti..Kolik z Vás zavřeli rodiče do ústavu, aby jste se nescházeli s chlapci? Pro příklad, moje matka cíleně otěhotněla již v sedmnátcti, aby zdrhla z domu a bude dělat tohle… :cert:

Není matčinou povinností platit hormonální antikoncepci dceři. Na druhou stranu ale děvenka už měla patnáct, takže nepotřebuje souhlas rodičů k tomu, aby si ji nechala napsat sama. Kdo ji bude platit je ovšem taky čistě její věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 15:11

@Black Cat Bohužel, ona tam byla, chtěla si jí sama platit, ale doktor bez souhlasu nepředepíše..

@Malike píše:
Já do vaši situace nevidím…jestli ti u matky bylo tak zle tak jdi proti ni a odspodu to řekni. jednoduchý. Ale říkám ze vychová stylu 15 letě děvče co víkend u přítele taky není něj přístup. jen můj názor.

To souhlasím, máme stejný názor, avšak máma jí ho zakázala úplně, pak se mohli vidět jen přes den na pár hodin, ale jen s jejím souhlasem a když bylo hezky, tak jí dva týdny předem slíbenou návštěvu zrušila, že je hezky a půjde s mámou k vodě..

• Citovat
  • Upravit
6525
21.7.15 15:16

To není pravda. Gynekolog jí antikoncepci klidně předepíše.

**Od kdy může mít dívka předepsanou antikoncepci?

Z lékařského hlediska není žádná dolní věková hranice pro užívání antikoncepce. Je zde však problém právní. Pohlavní styk s osobou mladší 15 let je trestným činem a trestného činu se dopustí i ten, kdo se o jeho přípravě doví a nezbrání mu - to staví gynekologa při předpisu antikoncepce dívce mladší 15 let do velmi složité situace a právníci to většinou nedoporučují. U dívky starší 15 let by neměly být problémy. Všeobecně se přijímá právní výklad, že když je dívka natolik vyspělá, že sama navštívila gynekologa, je natolik vyspělá, že si může sama rozhodnout o antikoncepci. Souhlas rodičů se tedy nepožaduje. (Ovšem dívka musí o antikoncepci žádat sama, nesmí za ni jednat např. partner.). Pokud vás klientka požádá o doprovod na gynekologii, můžete jít s ní. Vhodné by ale bylo počkat na ni v čekárně a dívka by šla do ordinace sama.**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
21.7.15 15:17

No prosté žádná pravidla z obou stran…ale ted je to na ospodu. Můžeš dat návrh ze by SIS ji vzala ty a nebo rodina přítele. Ale pak je to na,, soudci,,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 15:34

@Black Cat Tak byla tam a on jí to odmítl předepsat..Nepsala bych to, kdyby to tak nebylo..
@Malike Už jsem se paní dovolala a ona mi řekla, že by tomu byla nakloněná, že to mám ale zvážit, že by se napsal jen dopis, který by se k tomu doložil a soud by rozhodl..Prý ale vůbec nemusí rozhodnout o umístění do toho centra, protože není nijak ohrožená na životě a zdraví. Prý by se museli stanovit pravidla, které by musela dodržovat a sociálka by se jen přišla podívat, kde by pobývala..Tak uvidím, mám si to do zítra promyslet…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.15 15:36

Jinak sama její opatrovnice na sociálce mi řekla, že matka nespolupracuje a jde hrozně proti :zed:

• Citovat
  • Upravit
6525
21.7.15 15:43

No tak má právo lékaře změnit… :nevim:
Jinak, jak si sestra představuje, že z čeho bude žít? Kdo ji bude šatit a živit? Uhradí náklady na školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 15:49

@Black Cat To jsem se jí taky ptala, prý by ji živil ten její a její rodiče, plus se naši skládali na alimenty :zed: Nechápej mě špatně, taky se mi to nelíbí, nechci ji podporovat v tom, že by žila od 16let s klukem, jen si nemyslím, že je nutné jí někam na 14dní zavírat, když jsem tu já..Mám prostě strach, že jí to zlomí ve špatném a ještě více se zatvrdí a mrzí mě, že si máma pojede na dovolenou a táta hned nesedne na letadlo a nepřijede, jak kdyby jim to bylo jedno :(

• Citovat
  • Upravit
6525
21.7.15 16:03

No popravdě, já bych taky nerušila dovolenou, ani nesedala ze zahraničí na letadlo, abych umožnila dcerunce vy…ávat. Taky bych nesouhlasila se svěřením do péče někoho jiného. :nevim:
Možná tatík přiletí a dá jí pěknou otcovskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 16:11

@Black Cat Ne aby rušila, ona jí vůbec neměla v plánu, prostě řekla, že se rozhodla, že pojede do chorvatska..Nebylo to v plánu..Tak nevím, asi jsem jiná, mě by šlo o dceru a určitě bych si někam nešla zamluvit dovolenou..A nechala starost na druhé, oni si jí vychovávali, resp. máma, jak se k ní chovala, takovou jí má, když není po jejím, tak od ní dává ruce pryč..ale nic končím to nemá cenu, to by jste mámu museli znát..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová