Neskutečné hysteráky!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12003
20.6.13 10:09

@Virginia To jsem ale nikdy nerekla, jen v tech pripadech co se tu pred tim resili jsem rikala ze ty hranice jsou zbytecne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
20.6.13 10:13

@ppalea : Máš dítě rok a půl staré, takže předpokládám, že období vzdoru vás ještě netknulo, možná se pak budeš divit, co taková zlatíčka dovedou :mrgreen:. A třeba taky ne, ale věř, že ne vše je zásluhou tvojí výchovy.

Nemocné děti nebo s nějakou poruchou, jsem na mysli neměla. Afektivní dítě je dítě zcela zdravé - pouze reaguje afektivními záchvaty, hysteráky, u nás se rok mlátilo hlavou o zem. I kdyby ses stavěla na hlavu, tak ne vždy se dá těmto výstupům předcházet a ty děti z toho musí prostě vyrůst.

Taky nemluvím pouze o usínání, ale právě o tich hysterákach, které jsou na denním pořádku. Jasně, že taky záleží na pohledu člověka, ale je rozdíl vzteknoucí se dítě 1-2 za den max. a dítě ztekající se při každé činnosti a v noci nespící. Je pochopitelné, že pak i ten přístup rodiče je jiný.

Ano, děti jsem moc chtěla - ale nejsem jim otrokem. A určitě si každý přeje mít nespavé, vzteklé, tvrdohlavé a umíněné děti ;). Kdyby vše bylo tak jednoduché, tak tu nemáme co řešit :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.13 10:29

@teta 278 No to si urcite nepreje nikdo, ale kdo jde do deti s tim ze budou jake si preje je blazen.. :lol:

„Obdobi vzdoru“ máme prave ted a „Ne ne ne“ slysim milionkrát denne, jenze kdyby si skusila aplikovat co pisu divila by ses jake to ma vysledky.. ono se tezko vzdoruje kdyz neni proti cemu.. :nevim:

Moje dite teda nemlati hlavou o zed ale obcas to zkousel o zed nez jsem zmenila svuj pristup.. :nevim: Byl hodne vsteklej ale casem pro proste vyrazne zmirnilo projevy.. Myslim ze kdyby si to zkusila i na afektivni dite tak by se cetnost tech zachvatu zmirnila, pokud se jedna opravu o zdrave dite a neni to zadna porucha.. :nevim: Pokud se vzteka kvuli necemu tak by to vliv melo, pokud stoji uprostred mistnosti a najednou sebou prasti a zacne mlatit hlavou tak ne ale to pak porucha bude protoze to je patologicke chovani..

Rozumejte ja nemam pocit ze mam patent na vychovu, taky jsou spoustu veci brala jako vy a pak se dostala k tomuhle nazoru, popremyslela o tom a zkusila a svete div se mam doma jine dite.. :nevim: nerikam ze je to jen mim pristupem, nejsem vseved ani panbuh a ani detsky psycholog.. Jen proste jsem nabidla zakladatelce pripadne lidem co jsou otevreni jinym nez svym nazorum jiny pohled na vec.. :nevim: Kdyz chcete vstek resit separaci ditete a vychovu zakazama a cepovanim, tak ja vam to neham, vaše vec.. :nevim: dite to jiste prezije…

http://www.firstclass.cz/…votni-sance/

tohle je třeba pekný článek k zamyslení, tak nějak to s tím souvysí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.13 10:32

„Kolik energie rodiče vkládají do toho, aby dětem ukázali, jak jsou špatné, jak chybují. Kéž by ta energie byla vydána opačně – ukázat dětem, co je v nich dobrého.“ Carlos Slim Helú

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
20.6.13 10:49

@ppalea ale víš co - tvé názory se nesou v duchu - taky jsem smýšela jako vy (blbě) a pak jsem prozřela a teď je to dobře, možná, kdybys to nepodávala tímto způsobem, tak tě tu ženský vnímají jinak a pozitivněji

A je fakt, že předkládat moudra o výchově s rok a půl starým dítětem, je trochu úsměvné (ne špatné, ale spoustu situací ještě nenastalo.

Já s tebou souhlasím ve způsobu výchovy, ale když tu napíšu co si myslím, tak stejně bude plno řečí o tom, jak to nejde.
Tak zkušenost je nesdělitelná. Mám tři děti a něco jako hysterák předvedl každý snad jen jednou, dvakrát, vědí, že se tím nikam nedojde.
Když udělají bordel při vaření, tak si to uklidí, když se jim nechtějí dělat úkoly, tak jim řeknu, ať jdou bez něj - vědí, že ve škole dostanou ještě další navíc a tak ho udělají nakonec sami a dobrovolně.
Ale těžko komu radit, já můžu říct, že děti jsou slušně vychované, nejsou s nimi problémy, jenže ti rodiče, kteří vše řeší silou na každou dobře míněnou radu odpoví: ale to u nás nejde, já s ním jinak nehnu, u nás se musí řvát, zakazovat, hrozit výpraskem nebo rovnou seřezat. Jo, já jim věřím, že to jinak nejde - ale nejde to výhradně kvůli stylu „nevýchovy“, který doma zavedli.

Zdá se mi, že zakladatelky chlapeček je prostě rozmazlený, ji to teď už obtěžuje a chce jinak - jenže to nejde lehce a už vůbec ne ze dne na den, ale to je na hlubší debatu se seznámením se se všemi okolnostmi, což tady nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
20.6.13 10:50

@ppalea : Myslím, že pravé období vzdoru tě teprv čeká :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.13 11:00

@Virginia To jsem nechtela aby to tak vyznelo samozrejme, jen jsem se snazila nastinit jak jsem k tomu dospela a proc jsem to zacala takhle delat a vysledek byl ten ze to pomohlo.. Utocili ze nevim co je to hystericke dite, tak jsem to vzala od toho jak jsem to resila driv..

Tak aby to vsem bylo tedy jasne, nesnazim se vam dokazat ze jste spatne matky, jsem presvedcena ze vsechny delate to co pokladate za nejlepsi pro svoje deti, jen jsem reagovala na to co jsme mi tu psali a snazila se vysvetlit svuj pohled.. :nevim:

Skusenost je opravdu nesdelitelna, to mas pravdu, kdyz to nekdo zkusit nechce tak ho nema smysl presvedcovat…

Lehce to opravdu nejde, je to tezka prace hlavne sama na sobe, takze chapu ze kdyz tomu nekdo neveri tak mu to za pokus nestoji.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.13 11:01

@teta 278 Hm co na to rict, myslet si samozrejme muzes cokoliv te napadne.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
20.6.13 11:19

Holky, tady se to rozjelo uplne jinym smerem, kazdopadne ja budu urcity pristup zkusit meni a uvidime, nebo budu doufat, ze casem na to ten muj lump prijde sam a proste si treba sam od sebe nekdy lehne:DDD a bude chtit spat.. a treba i k tomu nebude potrebovat „OBA“ rodice v klidu:)

Taky jsem si ted precetla tu charakteristiku ADHD a to podle me asi fakt sedi na trosku zivejsi dite, uvidime.

Nicmene ja vidim urcite u nas vinu v tom, ze od mala byl zvykly hodne chovat, ale proste to jsem zduvodnovala, nemohl zustavat v postylce sam, protoze by se udavil a proste si na to zvykl…11 mesicu „chovani“ se mu zalibilo.. a jeste k tomu chovat musim JA…

Tak se tu uz necerteme, preci o tom to neni, kazdy ma pravo na nazor, ale nesmi ho vnucovat ostatnim… nekdo se ridi knizkama, nekdo vlastni intuici a presne jak to bylo vystizeno, kazdy podle nejlepsiho vedomi a svedomi… svoje dite vzdycky budeme videt v tom lepsim svetle a budeme ho hajit, at bude „jakykoli“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
20.6.13 11:24

@ppalea já to četla celé - ano, to je nejsnazší řešení - říct, ale moje dítě je jiné, ty netušíš, co je to hysterické dítě. Já ti fakt nevím, z mých tří nebylo ani jedno hysterické, úspěšně jsme prošli už jednou pubertou, druhou právě procházíme a třetí si zrovna myslí, že ted už je velkej (2. třída) a může si dělat co chce.
Ale jsou to hodné a slušné děti a žádné problémy nemáme. Myslíš, že je to dar shůry? Možná, ale rozhodně je to výchovou, znám rodiny, kde jsou všechny děti hodné a rodiny, kde mají tři rozcapený spratečky. Já myslím, že člověk může ovlivnit hodně. Ano, výjimky existují, i v normální rodině se to občas zvrhne. Ovšem to, že se dítě cítí přijaté a milované za jakýchkoli okolností a zároveň v bezpečí rodiny i díky nastaveným hranicím, je prostě důsledek rodičovského přístupu. Pokud se totiž takhle cítí, ubyde těch různých výlevů.
Ale to prostě sdělit nejde, každé dítě je jiné, každé prostředí, každý rodič a je to na každém, jakou cestou se vydá. A každý si myslí, že ta jeho je správná.
Já taky. :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.13 11:32
@Cosmic píše:
Holky, tady se to rozjelo uplne jinym smerem, kazdopadne ja budu urcity pristup zkusit meni a uvidime, nebo budu doufat, ze casem na to ten muj lump prijde sam a proste si treba sam od sebe nekdy lehne:DDD a bude chtit spat.. a treba i k tomu nebude potrebovat „OBA“ rodice v klidu:)

Taky jsem si ted precetla tu charakteristiku ADHD a to podle me asi fakt sedi na trosku zivejsi dite, uvidime.

Nicmene ja vidim urcite u nas vinu v tom, ze od mala byl zvykly hodne chovat, ale proste to jsem zduvodnovala, nemohl zustavat v postylce sam, protoze by se udavil a proste si na to zvykl…11 mesicu „chovani“ se mu zalibilo.. a jeste k tomu chovat musim JA…

Tak se tu uz necerteme, preci o tom to neni, kazdy ma pravo na nazor, ale nesmi ho vnucovat ostatnim… nekdo se ridi knizkama, nekdo vlastni intuici a presne jak to bylo vystizeno, kazdy podle nejlepsiho vedomi a svedomi… svoje dite vzdycky budeme videt v tom lepsim svetle a budeme ho hajit, at bude „jakykoli“

Netvrdím že máte ADHD, jen ty příznaky mi k tomu trošku sedí, ale to poznáte až mnohem později, až bude ve školce dostaví se další příznaky a ve škole je už potom jasno, nepřála bych vám to a přeji aby se malý brzy srovnal :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12003
20.6.13 11:33

@Virginia No jen si nemyslim však ono to období vzdoru ještě přijde… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne dělám si legraci… :)

Prostě každá máme svojí pravdu a přesto vlak nejede… Přesto se mi moc líbí citát co máš v podpisu.. Velká pravda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.6.13 11:36
@ppalea píše:
@rozmary „normální“ jsem dala do uvozovek, protoze se mi to slovo nelibi, ale nevedela jsem jak jinak to rict, kazde dite je samozrejme normalni i kdyz je nemocne.. To je jasne ze se tyhle poruchy diagnostikuji az pozdeji ale i kdyby je mel tak si nemyslim ze s nejakym autistou nebo podobne ti nekdo rekne, zavrete ho vedle do mistnosti st se vysteka… Jednak na tom diteti ty znaky muzes pozorovat uz pred tim a jednak timhle pristupem toho urcite zkazis min nez kdyz ho budes rezat a porvavat po nem ze je zlobivej fakan.. :nevim:

Já to tak jak píšeš určitě nedělám, jenom jsem chtěla napsat, že u toho dítěte můžeš sedět třeba dvě hodiny a vysvětlovat mu v klidu proč tohle teď nejde, ano dítě které je v pořádku to možná pobere a časem se uklidní, ale pokud má to dítě nějakou poruchu tak to prostě nepochopí ;)

• Citovat
  • Upravit
13714
20.6.13 11:37

Mi přijde, že ADHD má snad každý druhý dítě, i když postihuje méně než desetinu dětí, a svede se na něj kde co.
Ne, že to nemůže mít zakladatelky dítě, ale o kdejakém rozmazlenci se tvrdí, že je chudák nemocnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.13 11:39

@rozmary a tim ze ho zavres samotne do pokoje to pochopi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí