Neskutečně naštvaná na otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
760
5.6.19 09:30

@anupati Máš pravdu, máma tu rodinu držela pohromadě a cítila jsem to už jako dítě. Po její smrti to šlo do háje. Možná se prostě snažím převzít její roli a „udrzet“ to za ní. Jenže to nepůjde, protože to mi prostě jako dceři tak úplně nepřísluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
5.6.19 09:32
@Mala.ještěrka píše:
Ahoj všichni.
Asi se potřebuju trochu vypovídat.

Se svým otcem jsem nikdy neměla moc dobré vztahy, je to dost samorost a nikdy jsme si nerozuměli. Nicméně jsem se vždy snažila, aby alespoň nějaký zdvořilý vztah byl. Když se nám narodil první syn, tak se byl kouknout v porodnici, přijel na návštěvu a tak nějak to šlo. Sice nám nikdy nenabídl pomoc a přijel jen když ho k nám někdo odvezl autem (bydlíme všichni v Praze) a my pořádali nějakou „akci“ ( oslava narozenin, svatomartinská husa,…), ale já od něj ani nic jiného nečekala a jezdili jsme my k němu.

Ale teď už mě fakt vytočil. Před třemi týdny se nám narodil druhý syn, jeho druhé vnouče. A co on? Nic… Jednou mi zavolal do porodnice, zvednu telefon a ozve se: „Tak co mamino, mlíčkuješ?“ Tak jsem mu řekla, že jsem po porodu a ne po lobotomii a ať se mnou mluví normálně. Urazil se. Podruhé zavolal asi po dvou týdnech, vynadal mi, že jsem mu neposlala žádné foto (měla jsem poslat, ale neřekl si o ně a mě to vypadlo, mám toho až nad hlavu), prohodil pár třeskutě vtipných hlášek proč ještě nepřijel („To víš, mě se z těch mimin mlíko nespouští. Hahaha“ :zed: ) a stěžoval si, že se ho všichni ptají komu je malý podobný a on to neví ( tak když ho neviděl… :roll: ). A to je vše.

Dnes jsou to víc jak tři týdny po porodu. Manželova rodina volá a píše, zajímá se jak se máme a jestli nechceme pomoct. Dokonce i jeho těhotná sestra a devadesátiletý děda dvakrát přijeli. Moje osmdesátiletá babička alespoň jednou týdně přijede, pomůže mi (nechci to po ní, ale trvá na tom) a dáme si spolu kafe. Jedni sousedi nám poslali přáníčko, druzí se přišli podívat na mimčo a přinesli chrastítko. A můj otec, nejbližší rodina (maminka mi umřela) nic, nic, NIC. Mě to tak mrzí!

Přemýšlím, že už mu dnes pošlu hodně ostrý e-mail. Něco ve smyslu: Jestli ty si takhle představuješ rodinné vztahy, fajn, přizpůsobím se. Ale nevím jestli je to dobrý nápad. Co myslíte?

Dovětek: Omlouvám se za román. Už to muselo ven.

A to já tě chápu, jeho hloupé poznámky by mě urážely taky. Zároveň to možná není myšleno zle, ale on je trochu jednodušší a nezná jinou cestu, jak zahájit hovor? Rodinu si nevyberes a pokud si s někým nerozumíš, nezmění se to. Poslala bych mu fotky a vztah nechala pomalu vyšumět. Aspon máš funkční rodinu z manzelovy strany ;)

• Citovat
  • Upravit
760
5.6.19 09:33

Děkuji všem za komentáře, bylo to pro mě velmi přínosné a budu si to muset nějak do budoucna nechat rozležet v hlavě. Teď ve víru emocí asi fakt nic řešit nebudu, počkám na vhodný a klidný moment. Teď se jdu věnovat svým dětem a být jim lepším rodičem :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
5.6.19 09:33
@arinecka píše:
@Mala.ještěrka Tak on ti zavolal, ty jsi ho utřela jak malýho smrada a ještě se divíš? Proč mu normálně nepošleš fotky a nepřipojíš pozvání? Normální je že v šestinedělí, chce žena klid a ne spoustu návštěv. Jak má vědět že ty to máš jinak? Zbytečně to hrotíš a děláš dusno :nevim:

Mě fascinuje, kolika lidem by přišlo normální být osloven „mamino mlickujes?“ :mrgreen: bych teda taky měla dojem, že se mnou mluví jak s deb*lem

• Citovat
  • Upravit
7478
5.6.19 09:37
@Mala.ještěrka píše:
@anupati Máš pravdu, máma tu rodinu držela pohromadě a cítila jsem to už jako dítě. Po její smrti to šlo do háje. Možná se prostě snažím převzít její roli a „udrzet“ to za ní. Jenže to nepůjde, protože to mi prostě jako dceři tak úplně nepřísluší.
:hug: Mysím, že dobrý posun, že jsi teď totálně uhodila hřebíček na hlavičku. Táta ti prostě nebyl nikdy schopný dát to, co jsi potřebovala jako dítě. Jenže teď už jsi dospělá, máš vlastní rodinu a tohle už fakt musíš ukončit - tu snahu, řešení, potřebu to „držet“, to je původní rodina, teď máš svoji vlastní. Odžij si to, odsmutni a pak to hlavně pusť. Nezůstávej v tom pocitu :hug: To nemusí být konec vztahu s tátou, jen se ti třeba podaří zzměnit úhel pohledu na něj. Držím pěsti :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
5.6.19 09:40
@Lalelale píše:
Mě fascinuje, kolika lidem by přišlo normální být osloven „mamino mlickujes?“ :mrgreen: bych teda taky měla dojem, že se mnou mluví jak s deb*lem

Tak mě to normální nepřijde a nikdy mi to nikdo neřekl. Ale zažila jsem mrtě jiných „neotesaných“ poznámek od rodiny. Tak známé si vybírám, rodinu (teda tu původní) ne. Takže když vím, že se to nějak „dalo čekat“, tak to zbytečně neřeším. Možná bych se zasmála, panebože, kdes na takovou hlášku přišel…nemusí se hned člověk urazit. Reagovat se dá 100 způsobama. Taky nevím, jakým tónem to řekl…to dělá taky hodně, jak to zapůsobí…Prostě mi to na tom celém příběhu nepřišlo jako podstatné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
5.6.19 09:50
@Lalelale píše:

Taky mi to přijde strašný. Ale někteří lidé si fakt do pusy nevidí. Můj otec říká trápárny nebo vyložené hrubosti zejména, když je naměkko. Neumí si s tím poradit a nechce „ztrapnit“ tím, že by byl třeba milý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33870
5.6.19 09:52
@Lalelale píše:

Tak jako standartní oslovení to není, ale on to asi myslel dobře. Ví jaký otec je, tak to mohla přejít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.19 09:52
@Mala.ještěrka píše:
@anupati Protože teď se ty očekávání netýkají jenom mě, ale i mých dětí. Chtěla bych pro ně dva milující dědečky (vím, že to si vydupat nejde). Tak jsem pro ně chtěla alespoň stejný přístup. Strašně mě mrzí, že za starším přijel, pochoval, máme je vyfocené až třeba jednou táta nebude. A mladší mu zatím nestál ani za návštěvu.

Vzpamatuj se… není lepší dětem ukázat ze láska znamená i tolerance k člověku??? Ze ho bereme jaký je?? Nechtěj mít věci podle předlohy… to samé ty - umíš si představit ze by na tebe někdo vyjizdel za to jaká jsi?? Netlac na nej// a odpust mu

• Citovat
  • Upravit
6180
5.6.19 09:53

Manželův táta je taky na baterky, do porodnice jsme ho nikdo nezvali, jenom mu manžel napsal smsku a já pak po pár týdnech jsem mu poslala mail jak se máme + fotky. Vidíme se tak 2× do roka. Ale nám to tak všem vyhovuje. Dcera ho teda moc jako dědu nebere, protože ho vidí málo. On má vnučku rád, ale v životě se jí nijak nevěnoval - což by mě spíš překvapilo. Když se vidíme, tak ji pochválí, jak je šikovná a hezká, ale nijak s ní neinteraguje. Všichni ho známe, víme jakej je, takže to bereme jako standard. Ty víš jakej je tvůj táta, nezměníš ho, tak je zbytečné se tím trápit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.19 10:06

@Mala.ještěrka už ti to vlastně psaly holky přede mnou, můj otec do porodnice taky nepřijel, cenu otec roku by nevyhrál a děda byl taky k prdu, hodně tedy dáno tím, že byl nemocný, ale vždycky byl nerudný a despotický a rád si zařval, takže buď ráda za samorosta, nezměníš ho, já za ním s dcerou jezdila, ne nijak často, ale jezdila, neřešila jsem minulost, neřešila jsem jeho „výčitky“ i když za náš chladnější vztah mohl především on se svojí povahou. Mamka v porodnici byla a bylo na ní vidět, že by ani nemusela, jenomže mě to nevadilo. Já vím, že mamka si z mimin neucvrkává a bylo to její třetí vnouče. Zůstala jsem s malou sama od miminka a jestli byla s kočárkem dvakrát třikrát na procházce… Ovšem rozdíl v nás dvou je, že ty nerespektuješ svého otce a to jaký je, já to respektuji, neříkám, že mi to občas, když jsem padala na hubu, nebylo líto, ale mámu miluju a ona miluje mě i svou vnučku, jen to má prostě postavený jinak a já to akceptuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
5.6.19 10:42
@arinecka píše:
Tak jako standartní oslovení to není, ale on to asi myslel dobře. Ví jaký otec je, tak to mohla přejít :nevim:
ženská po porodu asi moc emoce ovládat nemusí, momentálně se to v ní může dobře bouřit. Tatínek je pěkně neomalený. Ale v její situaci po porodu a v šestinedělí se nedivím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
5.6.19 11:39

Vypni to mi rodice mi nebyly na maturitnim plesu nepoprali k maturitě narozeninám svátku kolik let deti je nezajímavý v porodnici nebyly ani jednou nezavolaji nejspísi hlavne ze znají všechny děti v jejich okolí ale vlastní vnoučata vidi 2× ročně na 2h vic nemaji cas na svatbě taky nebyly pry na co..zvyknes si my kdyz uz se mame potkat deti se jich straní a zvykly jsme si zit sami bez nich casem to přejde preboli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
5.6.19 11:50

Moc to řešíš. Chlapi se všeobecně k tomuhle staví zvláštně. Jeho řeči o mliku a kojení máš přejít s humorem, ne mu vynadat. Pak se mu ani nedivím, že ztrácí zájem, když ho hned posíláš někam. Čekáš, že se ozve, on čeká, že se ozveš ty s fotkami. Ostrým emailem to opravdu nevyřešís, ba naopak. Zvedni telefon, zavolej, pozvi ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
5.6.19 11:54

@Mala.ještěrka a pokud chceš po tátovi, aby víc projevoval city, co si o tom s ním v klidu promluvit? Některým chlapům to jde příště těžko, hlavně pokud už není máma. Měla jsem to podobné. Teď už nemám ani tátu a nafackovala bych si, že jsem málo objímala, málo říkala hezký věci, málo volala a málo se zajímala (ani, mohl to dělat i táta, třeba i chtěl a jen se bál)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová