Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jitka1976 píše:
@CokeLady Provozní bordel je termín pro bordel, který se vyskytne během dne a postupem času se vrší…přeskupuje…a množí různým tempem…já ho řeším buď dopoledne, kdy všichni odejdou (škola, práce)nebo po příchodu z práce, ještě než si uvařím kafe a vydechnu…střídám ranní od 6,30-12,45 a odpolední od 12,00-18,00…což mi vyhovuje…uklízím buď ráno nebo po obědě…sama doma…klid…nikdo mi do toho nekecá…a to nemám mimino…a stejně to i po úklízecím maratonu u nás večer vypadá jako po výbuchu…
Já nevím, ale já mám pocit, že všechny ženský mají pořád práci s uklízením. Já jestli přes týden uklízím hodinu i s večeří, tak je to moc. Nechápu. Já se fakt doma nudím.
Přepadovky nesnáším. A nejhorší přepadovka je ta, co zazvoní v devět večer a radostně oznámí, že u vás bude spát.
![]()
My máme taky dobré vztahy, to jo ale ona to prostě nechápe
už nevím jak jí to mám s citem vysvětlit. Mě už to nepřijde normální
když je to opakovaně i 2 krát do týdne
a já jí do bytu taky nelezu. Nevím jak by se tvářila kdybych jí tam vlezla a ona nebyla doma.
@smoulinka71 Jo holka…to je asi nějaká úchylka…uklízecí…pořád doufám, že z toho vyrostu…asi marně… ![]()
@Evžík píše:
My máme taky dobré vztahy, to jo ale ona to prostě nechápeuž nevím jak jí to mám s citem vysvětlit. Mě už to nepřijde normální
když je to opakovaně i 2 krát do týdne
a já jí do bytu taky nelezu. Nevím jak by se tvářila kdybych jí tam vlezla a ona nebyla doma.
Tak to párkrát zkus a třeba to pak pochopí ![]()
@Jitka1976 píše:
@smoulinka71 Jo holka…to je asi nějaká úchylka…uklízecí…pořád doufám, že z toho vyrostu…asi marně…
Já mám taky kamarádky, které pořád nestíhají a jen uklízí. Já jsem teda pedant na pořádek, ale jinak si myslím, že uklízím minimálně. Co pořád uklízíte? Já maximálně přes týden nahážu nádobí do myčky. Nebo peru a hodím to do sušičky.
@smoulinka71 Ani jedno nemám…
teda pračku jo…
sušičku ani myčku ne…nevejde se do bytu…tak možná jednou… ![]()
Ale zase takový magor nejsem…taky tu ted sedím u PC a relaxuju…uklízím tak hodinu denně…vysaju, to musím…nesnáším drobky, písek z bot, vlasy, chomáče prachu…blééé…pak umeju nádobí…utřu prach a pokud je co tak žehlím-to tak 2 x v týdnu…ale pak si uvařim veeeeelkýýýý hrnek kafe a relaxuju… ![]()
@Jitka1976 píše:
@smoulinka71 Ani jedno nemám…teda pračku jo…
sušičku ani myčku ne…nevejde se do bytu…tak možná jednou…
Ale zase takový magor nejsem…taky tu ted sedím u PC a relaxuju…uklízím tak hodinu denně…vysaju, to musím…nesnáším drobky, písek z bot, vlasy, chomáče prachu…blééé…pak umeju nádobí…utřu prach a pokud je co tak žehlím-to tak 2 x v týdnu…ale pak si uvařim veeeeelkýýýý hrnek kafe a relaxuju…
tak na to já mám robotický vysavač. ![]()
@Jitka1976 píše:
@smoulinka71 Ani jedno nemám…teda pračku jo…
sušičku ani myčku ne…nevejde se do bytu…tak možná jednou…
Ale zase takový magor nejsem…taky tu ted sedím u PC a relaxuju…uklízím tak hodinu denně…vysaju, to musím…nesnáším drobky, písek z bot, vlasy, chomáče prachu…blééé…pak umeju nádobí…utřu prach a pokud je co tak žehlím-to tak 2 x v týdnu…ale pak si uvařim veeeeelkýýýý hrnek kafe a relaxuju…
No a nežehlím protože ze sušičky se žehlit nemusí. Opravdu to ušetří spousty času.
@Jitka1976 jsou lidi, kteří mají pořád uklizeno, napečeno něco ke kávě popř. mají zasoby, aby mohli něco nabídnout. Vaří vždycky víc porcí než je potřeba a mají taky vždy něco co můžou rychle uvařit-připravit. Takže nečekaná návštěva není pro ně problém ani žádná stesová záležitost.
Znám takové, ale bohužel k nim nepatřím a jsem pravý opak
Stalo se mi, že jsem musela s kamarádkou něco důležitého nutně pořešit a ozvala jsem se jí asi 3/4 hodiny předem. Jelikož jsem taky typ, že pro neočekávané návštěvy doma nemám ani starou sušenku, počítala jsem s tím, že ona třeba také nemá nic na zobání u kafe, stavila jsem se cestou do obchodu a koupila drobné občerstvení sama. Když se mi ve dveřích s úsměvem omlouvala, že kromě kafe nebo čaje mi nemá co nabídnout a já se vytasila s mňamkama řekla, že mám chodit takhle častěji.
nakonec jsme kromě nutného probrali i spoustu jiných témat a dopovídaly jsme to až druhý den u nás. ![]()
@smoulinka71 tak roboťák by to u nás měl sakra těžký…všude hračky…nábytek…ale ve větším bych ho taky brala!! Ještě by mohl zároveň vytírat podlahu a byl by to BŮH…můj sen ![]()
@Evžík Tak já mám naštěstí fajn tchýni( potencionální), ona má klíče od našeho…já mám klíče od jejího bytu (má je i moje dcera a to není její biolog. vnučka…dcera je z mého dřívějšího vztahu)…takže důvěra je vysoká…tchýně nám taky zalévá kytky a krmí chameleona (živýma sarančatama)…s mimčem je to horší…měla by to trochu respektovat…buď přijít dřív nebo později…ještě máš možnost uspávat venku v kočárku…tchýni to třeba dojde, když vás nenajde doma…ale asi by mi taky vadilo, přijít domů a zjistit, že v mé nepřítomnosti byla v bytě a já o tom nevěděla…