Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jitka1976 moc pěkné heslo
, tak nějak to vidím taky. Nesnáším huronské bujaré návštěvy, které plkají o blbostech jen proto, že se jim nechce domů ![]()
určitě je to výchovou, myslím že tady člověk fakt přebere hodně model z původní rodiny. Třeba tchýně zas je taková, že návštěvy miluje, sice samozřejmě kolikrát je taky unavená, už by ráda, aby vypadly, ale dekórum neztratí…když byl muž malý, bylo doma pořád plno dětí, pařily hry a tchýně jim k tomu vypékala bramboráky. To se pak najednou těžko slazuje, že manželka to má jinak a s tímhle nesouhlasí a nepodporuje to. Ale tak naši pánové už nejsou děti, dobře ví, že si nevzali maminky…takže prostě se musí najít nějaký kompromis, no.
@Mirii No prima, ze aspon nekdo
Uz jsem si tu pripadala jako exot…
@Jitka1976 Přesně tak, chci to mít doma uklizené a hezké, přestavujem spodní patro baráku a tak je tu čurbes všude, všude prach a válející se materiál, každé návštěvě předem hlásím, že procházíme staveništěm ![]()
Samozřejmě plánované návštěvy kamarádů a jejich rodin a anebo tchánovcůl, rozdýchám, mám všechno přichystané i když jsem trochu nervozní, jestli je všechno dobře uklizené a připravené
V tomhle jsem trochu paranoidní.
Jo a já heslo Host do domu- Bůh do domu znám v této podobě a sanžím se ho ctít.
Ale taky znám jiné heslo Host do domu - hůl do ruky ![]()
@cheekymonkey Jako jeden velkej návštěvovej „grupáč“???
Nooo…když se ohlásíte aspoň den dopředu…máme dva balkony…místo se najde…
@Black_Orchids ja ted prave koukam kolika lidem to vadi
nikdy jsem nad tim nepremyslela a nejak celkove jsem vyrustala v prostredi kde navstevy byly normalni
ovsem pamatuji si jednou z detstvi kdyz jsem si nasla novou kamaradku a ona me vzala poprve k ni domu( neohlasene), v kuchyni jsme narazily na tatinka vychazejiciho z koupelny a on ji normalne vlepil facku, div druhou nechytla o futra
mazala jsem z tama jako namydleny blesk
to je tedy ma jedina negativni zkusenost ![]()
Příspěvek upraven 19.03.13 v 20:59
No ja teda nevim, ale co si pamatuju, tak ty nejlepsi parby, debaty do noci, a vubec zabavy vzdycky vyplynuly prave z tech neocekavanych spontannich navstev ![]()
Slovo do pranice: nejste zbytecne upjaty?
Tak me napada ze tohle je dalsi vec kterou miluji na zivote mimo CR, nikdo neresi necekanou navstevu, nikdo neresi bordel a zazite ceske predsudky ![]()
@Jitka1976 Jo, zakladatelko podle mého mimo nejsi. Mě tohle taky hrozně štve. U lidí, které neznám vůbec bych dost dobře vyšilovala, u kamarádů, fakt kamarádů mi to nijak nevadí. Ale vím že byla sobota, doma pohodička a byl naplánovanej výlet. No najednou tel a volal švára, že jako kde jsme-manžel říká že doma a on za 10minut jsme u Vás tak stavte na kafe(přijelo 5lidí) Sice rodinna, ale taky mi to bylo hodně nepříjemný, doma taky ne zrovna nablejskáno a plány na pohodový odpoledne v pr… Od této doby když se někdo takto zeptá, tak říkáme Proč?
Naštěstí manžel chápe, že mi to vadí, jemu to také není příjemný.
@Mirii Zijes mimo CR? Ja taky dlouho zila venku… a pak hodne cestovala. Mozna odtud vitr vane ![]()
@Black_Orchids možná jsme…ale je návštěva a návštěva…kdyby přišli společní známí…švagrová se švagrem a pod…super…klidně…zábava bude…ale cizí člověk (pro mě cizí)mi prostě takhle večer a nečekaně vadí… ![]()
@Jitka1976 píše:
@Black_Orchids možná jsme…ale je návštěva a návštěva…kdyby přišli společní známí…švagrová se švagrem a pod…super…klidně…zábava bude…ale cizí člověk (pro mě cizí)mi prostě takhle večer a nečekaně vadí…
No vsak jo, ja se s tebou prece nehadam. Ptala ses, zda to ma nekdo stejne jako ty - No a vetsina jo a par opacnych vyjimek se najde. Tot vse ![]()
@Black_Orchids ja byla vzdy spolecenska, spis mi to mozna tady lepe sedne
ale ma i manzela rodina je to stejne. Ted koukam jake mam stesti ze jsme se nasli
i v zacatku vztahu jsme byli porad s nekym, vecne se u nas poradala party na celej vikend apod
necekane navstevy - cim vic tim lip
ted s detma uz navstevy spis planujeme, ale za kazdou necekanou jsem o to radeji
teda pokud to neni necekana navsteva opravare kdyz se vratim domu a on je u nas a spravuje odpad apod
ale i na takove extremy uz jsem si zvykla, takze kdyz je to znama tvar, skacu skoro blahem
![]()