Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně na tohle téma manžel s kamarádem řekli, že chlapi tohle neřeší, staví se na pokec a na kafe a ikdyby bylo uprostřed předsíně h…o, tak ho překročí a je jim to srdečně jedno. Takže kamarády, co jdou za chlapem neřeším a moje návštěvy se mi hlásí dopředu.
Já taky přepadovky nesnáším a vůbec já celkově nesnáším návštěvy. Chodí k nám jen rodina, přátelé tak jednou za půl roku. Já mám ráda klid.
@ohýnek píše:
Já chodím na přepadovkyale když už tam jsem, tak se zeptám jestli neruším, no zatím mě nikdo nevyhodil
Tak k nám nechoď…
![]()
Taky to nesnáším! Naštěstí u nás se na něčekanou návštěvu vydají tak akorát tchánovci (vnuka nevidí zrovna často, i když bydlíme v jedné vesnici, jsou věčně v práci) a naši. Umí včas odejít, takže to neřeším a na upozornění, že nemám uklizený, mi odpovídají, že mi tu uklízet nebudou
Toto je jakštakš v pohodě… Mám spíš problém s tím, že my doma neskladujeme nepřeberný a nekonečný množství brambůrků, oříšků, popcornu, natož abysme v lednici měli 4 druhy sýra, dvě kila pečiva, zeleninu, salámy apod… Takže když k nám dojde návštěva neočekávaná alespoň den dopředu, tak nemáme co nabídnout..
Je mi to pak trapný, ikdyž se jedná jen o rodiče nás dvou, ale je to hloupý, když my dojdem k našim a naservírují nám všechno, na co si vzpomenou a my se u nich navečeříme… Jenže oni jsou hrozní jedlíci, kór taťka a brácha a mají vždycky ledničku plnou… My jsme dva, chlap mi sotva jí
a nemáme co nabídnout… Takže to vždycky skončí kafem a já si připadám jako držgrešle… ![]()
Ale zpět - nemám ráda nečekané návštěvy, sama je nepodnikám, pokud nejsem zvaná.. Mnohem raději jsem, když se s lidmi domluvíme na srazu v hospodě, než si je tahat do baráku, protože před tím musím uklidit (sice uklízím dle potřeby furt, ale vždycky se něco najde že), nachystat jídlo a pití, návštěva pak ani neví, kdy má odejít a já si můžu hubu uzívat.. No úplně tě chápu, vyřešila bych to stejně jako ty a po příchodu chlapa domů bych mu vysvětlila, co mi přesně vadilo.. ![]()
@tumpach A to bych mohla pokračovat dál a dál, jako jo jednou dvakrát to pochopím, ale co je moc to je moc…
@Jitka1976 dobře, píšu si, nebudu.Ale já jsem dobrá návštěva, když jdu k sousedce, tak si sama udělám kafe, sama jí třeba nakrmím koně…atd. ![]()
Stává semi to občas, nemám to moc ráda, protože to tady většinou vypadá jak po výbuchu bomby…
Mamku zvu dál (ale tu neberu jako návštěvu) a vlastně každýho, holt když přijdou „nečekaní, nezvani“ do bytu s dvěma malejma klukama…
a mnou jako „hospodyňkou“, nemůžou čekat zázraky… ![]()
@Jitka1976 To znám velmi dobře. Manžel mi to zpočátku dělal úplně běžně. Kdykoliv během odpoledne a večera za ním přicházeli chlápci v montérkách se na cokoli zeptat, popřípadě zůstali na jedno dvě deci. Bylo to o to horší, že máme také minibyt a stůl pro návštěvy je tak strategicky blbě postavený, že jde vidět, do kuchyně, do koupelny, zkrátka všude kam zamířím.
Několikrát jsme se kvůli tomu chytli.. A muž si začal budovat své doupátko v garáži. Takže teď se s návštěvou jen pozdravím a ona jde dál… Někdy mě sice štve, že jsem zase dlouho sama, ale soukromí je soukromí. Nemám ráda překvápka!
Raději anonymně, muž zná můj nick ![]()
Eva
@tumpach Brácha by mi nevadil…kupodivu ani švagrová nebo tchýně
ale cizí člověk mě vyvádí z rovnováhy…
@Jitka1976 toho kamaráda vůbec neřeš
každej jsme nějakej a člověk snad musí mít pochopení pro druhý, zvlášť, když jak píšeš, máte malej byt a dítko k tomu. ![]()
Přepadovky asi nemusí nikdo kvůli provoznímu nepořádku. Já vždycky vítám se slovy: „Pojď dál, větší pořádek tu stejně nemívám“
„Bordel v bytě, šťastné dítě“ ![]()
Zcela tě chápu, mám to úplně stejně - asi je to tím, že na návštěvu potřebuju být v pohodě a pozitivně naladěná. Příjde-li ale někdo neohlášeně, řeším onen „provozní nepořádek“, jsem nesvá z narušeného „programu“ atd.
@Jitka1976 taky to nemám ráda a hněvala bych se na manžela, na kamaráda ne ten byl pozván. Osobně nemám moc ráda návštěvy a muž také ne.
@Jitka1976 píše:
@dandysek Díky…5 hodin by mě zabilo…asi se neumím dobře přizpůsobit nečekané situaci…stresuje mě to…zároveň mi je nepříjemný, co si teď o mě myslí ten kamarád…přítel ho pozval a pak najednou NIC…asi, že jsem megera…no nic...
Tohle bych neřešila, jestli má přítel trochu taktu, tak mu řekne, že než došel nahoru, uvědomil si, že je to u Vás jak u Suchánků, že jste návštěvu nečekali, takže by mu neměl ani co nalít, když ho tak dlouho neviděl. - Hospoda je dobrá volba, to se neboj, že by se kamarádovi nelíbilo
![]()
@rejžička To je mi jasný…on by si určitě ničeho nevšiml…ani toho jak vypadám
ale…prostě ten můj pocit… ![]()