Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jessikka píše:
To, že nesnášíš setru je jen tvůj (vnitřní) problém, který bys měla zpracovat. Ano, je nevychovaná, ano, chová se jak fracek, ano, nerozumíte si spolu. Nemusíš jí mít kvůli tomu ráda a nemusíš vyhledávat její společnost. Ale nevím jak to napsat, aby to dobře vyznělo - nesnášet jí ti nepřísluší. Ona není tvůj problém, ty jí nevychováváš a za její chování nejsi zodpovědná. Na to má rodiče. Ona ti může být jedno. To je uvnitř tebe a není to její vina, ale tvůj problém. Zbavíš se toho ne tím, že ona se změní, ale že ty ji přijmeš takovou, jaká je. A na tom musíš pracovat.
Možná ti to nedává moc smysl, já k tomuhle došla taky věkem a věř, že mi to vyřešilo soustu problémů.
To zní dobře. Máš nějaký postup jak příjmout člověka, který ti pije krev, ale musíš s ním vyjít?
@Faris abych řekla pravdu tak z toho co popisuje by se mi nechtělo..ona není ta co jí má vychovávat a s někým takovým jít ven, když tě neposlouchá..
to by mohlo jít i o uraz..
@Pipilota Citrónie Též by mě to zajímalo. Snažím se to přijmout od jejích 3 let a stále to neumím ![]()
@Anonymní píše:
@Jana525 Ta´tka pracuje v zahraničí, doma je vždy jen na chvíli a to pak pracuje na baráku. toho času moc nemá
To si myslim, neni duvod, aby si nenasel treba blbou hodinku, dve na kavarnu. Normalne bych se mu sverila, ze chci obcas travit cas s nim, ze te mrzi, ze u nich nemate klid a na tu kavu bych ho klidne pozvala. Pak by jsi totiz ani nemusela tohle resit. Pokud je jeho zena normalni, takl snad tohle pochopi, ne?
@Anonymní píše:
@Pipilota Citrónie Též by mě to zajímalo. Snažím se to přijmout od jejích 3 let a stále to neumím
možná stylem šoku..
až budeš u rodičů a budete v jedné místnosti a ona bude vyvádět ( na tebe nebo rodiče ) řekla bych nahlas přede všemi..
hele takhle se ke mně ( matce, otci ) chovat nebudeš. Když tady nejsem chovej se jak je ti dovoleno, ale když jsem tady já tak se ke mne chovej slušně - jinak si s tebou nebudu hrát, povídat, poslouchat tě..nevím cokoliv.
Pokud jí to bude všechno jedno - přehlížela bych ji jak dlouhý a široký lány.. ![]()
@Jana525 píše:
To si myslim, neni duvod, aby si nenasel treba blbou hodinku, dve na kavarnu. Normalne bych se mu sverila, ze chci obcas travit cas s nim, ze te mrzi, ze u nich nemate klid a na tu kavu bych ho klidne pozvala. Pak by jsi totiz ani nemusela tohle resit. Pokud je jeho zena normalni, takl snad tohle pochopi, ne?
Je fakt, že tímhle by tatínek taky mohl vidět, že se jejich výchova obrací proti nim. A věřím, že jestli k nim domů chodí i další návštěvy, tak takových odpadlíků bude víc.
@Jana525 píše:
jenomže anonym píše že jí chce vídat i jeho manželka a že spolu mají dobrý vztah..( asi né takový ten macechovský )..tak to potom nevím..třeba by ji mrzelo že " druhou" dceru nevídá..
@smurfka Tátova manželka je pro mě druhá mamka. Je to fajn ženská a vím, že jí na mě záleží. A me záleží na ní, mám ji ráda. Jediné rozpory mezi námi jsou kvli sestře
@smurfka píše:
možná stylem šoku..
až budeš u rodičů a budete v jedné místnosti a ona bude vyvádět ( na tebe nebo rodiče ) řekla bych nahlas přede všemi..
hele takhle se ke mně ( matce, otci ) chovat nebudeš. Když tady nejsem chovej se jak je ti dovoleno, ale když jsem tady já tak se ke mne chovej slušně - jinak si s tebou nebudu hrát, povídat, poslouchat tě..nevím cokoliv.Pokud jí to bude všechno jedno - přehlížela bych ji jak dlouhý a široký lány..
Přijetí si představuji jinak než vyhrožování, že si s ní nebudu bavit nebo hrát. ![]()
@Pipilota Citrónie nemůžu přijmou člověka co se ke mně chová jako ke kusu hardu..v prvé řadě se musí změnit on - ta druhá strana..a když nechce, nedá se s tím nic dělat. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím.Prosím o anonym, nechci aby na to náhodou narazil někdo z rodiny. Moji rodiče se rozvedli, když mi bylo 5, ale já jsem tím nějak netrpěla, byli moc dobří kamarádi i rodiče. Žila jsem s mamkou, která se znovu vdala a s novým manželem má další 2 děti a s nimi jsem žila. Můj otec byl chvíli sám, pak se ale oženil a s novou manželkou má dceru - moji sestru. S jeho manželkou vycházíme v pohodě, moc si rozumíme. Se sestrou je to horší. Je jí 8 let a je to neskutečně rozmazlený smrad. Nemůžu ji vystát, dokonce tam ani moc nejezdím kvůli ní.
Co mi vlastně tak hrozně dělá? Nic moc. Jen jsme já i moji další sourozenci jinak vychovaní. Sestra je rozmazlená, diktuje v osmi letech kdy bude oběd, jestli se pojede na výlet atd. Když přijedu na návštěvu, tak si ani nemůžu popovídat s otcem a jeho manželkou, protože sestra neustále vyrušuje, že si chce se mnou hrát, když jí řekneme, že za chvíli půjdu, že si jen popovídáme, tak se začne vztekat, řvát na mě a mlátí mě. Když jí její matka nechce dát sladkost, protože je před obědem, tak sebou začne házet o zem nebo řvát a nadává jí do blbců a kope do ní. Je hrozně panovačná a vše je podle ní. Osmileté dítě řídí celou domácnost a našim to vůbec nevadí. Já nejsem zvyklá na to, že musím poslouchat tak malé dítě a dělat co dělá (je mi 25 let). Na druhou stranu moji dva další sourozenci - brácha a ségra jsou samostatní, druhá sestra má též 8 let a nevzteká se takto, umí si hrát sama a hlavně si nedovolá mamce řáct, že je kráva, že má držet **** nebo ať vypadne.
Já tohle nemůžu prostě rozchodit a pomalu a jistě začínám sestru nesnášet. Co s tím?
Leze Ti na nervy. Uplne normalna reakce. Nejsi zvykla. Kazde dite je jine. Moje mala je zlata kdyz jsme doma same. Kdyz nekdo pride je cert. Az se stanes mamou pochopis
@Anonymní píše:
@smurfka Tátova manželka je pro mě druhá mamka. Je to fajn ženská a vím, že jí na mě záleží. A me záleží na ní, mám ji ráda. Jediné rozpory mezi námi jsou kvli sestře
a mluvila jsi s ní o tom třeba mezi dvouma očima? že ji máš ráda, ale jestli ji nevadí jak se k nim dcera chová, že tobě to třeba vadí, tak jestli by si s ní nemohli promluvit aby se chovala jinak - alespon když tam jsi..
Nebo prostě jí říct v čem vidíš problém, a jak se k tomu ona postaví.. ![]()
Ta holka si rika jen o pozornost. Tak bych ji to rekla hned co by zacala. Ze jsem moc rada, ze se opet vidime. Vim, ze jsme se dlouho nevidely, dlouho jsem nevidela ani tatu a tvou mamku, rada bych s nimi chvíli mluvila. Muzes tu byt s nami, jsi uz velka holka, ale nerus nas, at se slysime. Kdyz te nebudeme bavit muzet klidne odejit a pak zas prijit. Nebudeme se zlobit. Az si spolu dame kavu, udelam si pak chvilku i na tebe a podnikneme něco jako velke holky. Oni i rodice se proberou kdyz zjisti, ze to jde s ni jinak nez na sebe jecet a posilat se kdovikam.
@Anonymní píše:
tak se nehádej… prostě přijmi že nemají vychované dítě… já nechápu proč máš potřebu jim ukazovat jak jsou pitomí a dělat jejich práci? jediný co - pokud tě sestra majzne tak jí majzni taky… to je normální mezi sourozenci běžné, ale nestav se do role výchovného guru
@smurfka tak prece je vzdycky nejaka moznost, jak se sestrou travit cas..nekam ji vzit nebo tak..