Nesnesitelný člen rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
9.12.18 23:56
@Forest_Gump1 píše:
Nebo pozvat tetičku do rodinné poradny k psychiatrovi :-)

Otázka je, jestli by to vůbec k něčemu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
9.12.18 23:58
@Monika7878 píše:
Otázka je, jestli by to vůbec k něčemu bylo.

Asi nebylo :-) ale naštvalo by jí to :-)

• Citovat
  • Upravit
218
9.12.18 23:58

Ahoj, tak mě jen napadlo, co tebe vůbec jako chlapa napadlo založit si profil na víceméně ženských stránkách? Neber to osobně, nic proti tobě, jen zvědavost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
10.12.18 00:02

Zkrátka, já bych tetku už víckrát nezvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.18 00:54
@Anonymní píše:
Také máte v rodině nesnesitelného člena rodiny? Tož pod vlivem předvánoční atmosféry a sentimentální nálady, jsme si pozvali pratetu a děly se věci. Jelikož to byla vícedenní návštěva doma, nebylo úniku. Teta je hodně sobecká, nepustí nikoho ke slovu, mluví strašně nahlas, ptá se a při tom když vse snažíte odpovědět skáče ihned do řeči, nezajímá jí co říkáme, i když se řekne jasné ne a jde o ohrožení dítěte nerespektuje to, poroučí, hodnotí, nálepkuje, kritizuje, dává nevyžádané rady, malé dítě co nemluví označuje například za hluchoněmé. Pak jsou ještě takové ostudy, jakože v kfc bufetí kosti psovi :lol: Doteď jsme ještě úplně netušili proč když jde o rodinné návštěvy, všichni pomalu zmizí, přestanou mluvit a tak. Už víme a to jsme si je dovolili soudit, proč tetu nechtějí vidět často (bydlíme daleko). Doted jsme ji brali spíše jako svéráz ale teď už víme, že dlouhodobě se to snášet nedá, čistě její povaha. Zválcuje bez pardonu každého. Teď tu sedím, v ruce sklenku vína a snažím se po odjezdu vzpamatovat i chlap co je na lecos zvyklý byl na Lexaurin :D Podělte se, ať vím, že v tom nejsem sama, i když asi to nebude tak šílený jak u nás 8)

Nevím, jestli přímo nesnesitelných, ale jsem obdařena řadou výstředních tet. :mrgreen:
Jedna hromadí věci a nikoho krom mé mamky nepustí do domu, pár vyvolených přijme ve verandě (k těm patřím i já), další je vážně nemocná, má RS, tak mluví jen o tom, co ji bolí, pak máme ještě kovanou komunistku (A teď si povíme o tom, proč si to MIlada Horáková zasloužila), kovanou antikomunistku (teď, v minulosti tomu tam nebylo) a ještě i další exotky…

Ale, upřímně, chápu, že stárne tělo a s ním i mozek, takže se o tety starám. Nakonec, sama taky budu nejspíš výstřední stařena. Takže…

Ne vážně, ono je snadné člověka odsoudit, ale stáří není taková junda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
10.12.18 06:15

Kámoška měla tetu, která byla nějak narušená přes pořádek a hygienu. Jezdila až ze Slovenska a tak byly návštěvy vždycky minimálně na týden. Hned po příjezdu zhodnotila kritickým okem stav domácnosti a i když bylo čerstvě vygruntováno, prohlásila, že v takové špíně existovat nemůže. Převlékla se do zástěry a už to lítalo. Bavilo ji to, ona se v tom úplně vyžívala. Tři dny smejčila a uklízela a pak teprve byla schopná si návštěvu užít. Jelikož to byla tatínkova sestra a on ji měl rád, tak ty její návštěvy trpěli. Nakonec to zařřídili tak, že tetičku pozvali vždycky dva týdny před Velikonocemi a na konci listopadu a ona jim vždycky udělala gruntovní úklid. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.18 06:18

Takovou mám tchýni. Jen ona má pravdu a ostatní ničemu nerozumí a jsou hloupí. Klidně mi kafra do toho, jak a co mám dělat v práci. Pořád poučuje. Děti nazve debily, protože neumí to, co předpokládá, že by měly umet. Snaží se je prevychovavat, abychom pochopili, že jsme strašní rodiče. Neustále opakuje ty stejné historky. Akorát je zhoršuje, abychom viděli, jak se má špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.18 07:34
@Anonymní píše:
Také máte v rodině nesnesitelného člena rodiny? Tož pod vlivem předvánoční atmosféry a sentimentální nálady, jsme si pozvali pratetu a děly se věci. Jelikož to byla vícedenní návštěva doma, nebylo úniku. Teta je hodně sobecká, nepustí nikoho ke slovu, mluví strašně nahlas, ptá se a při tom když vse snažíte odpovědět skáče ihned do řeči, nezajímá jí co říkáme, i když se řekne jasné ne a jde o ohrožení dítěte nerespektuje to, poroučí, hodnotí, nálepkuje, kritizuje, dává nevyžádané rady, malé dítě co nemluví označuje například za hluchoněmé. Pak jsou ještě takové ostudy, jakože v kfc bufetí kosti psovi :lol: Doteď jsme ještě úplně netušili proč když jde o rodinné návštěvy, všichni pomalu zmizí, přestanou mluvit a tak. Už víme a to jsme si je dovolili soudit, proč tetu nechtějí vidět často (bydlíme daleko). Doted jsme ji brali spíše jako svéráz ale teď už víme, že dlouhodobě se to snášet nedá, čistě její povaha. Zválcuje bez pardonu každého. Teď tu sedím, v ruce sklenku vína a snažím se po odjezdu vzpamatovat i chlap co je na lecos zvyklý byl na Lexaurin :D Podělte se, ať vím, že v tom nejsem sama, i když asi to nebude tak šílený jak u nás 8)
@Anonymní píše:

Máme takového člena a to tchýni :roll: Je nesnesitelná, od počátku návštěvy,všechno kritizuje (úklid, děti, výchovu, jídlo) - pomlouvá všechny ostatní příbuzné (své další děti i mého manžela - před ním 8o ), lituje se, jak je na všechno sama (není), chce se vším pomoct (zaplatit dovolenou například, ačkoliv má peněz dost svých), za dárek k narozeninám v hodnotě cca 5tisíc nepoděkuje a ještě nám vynadala,že to nebylo dost dobré (chtěla to sama :cert: ) a tak by se dalo pokračovat do nekonečna.
Po několikahodinové návtěvě,kde dostane na stůl koláč,chlebíčky,čipsy,čokoládu,kávu,čaj,džus,víno(to vyžaduje vždy) se zvedne s prohlášením,že tu není vítaná :lol: Její manžel je o něco lepší,ale taky případ.
Já je beru s velkou nadsázkou a neřeším nic.Miluju manžela a je to jeho matka.Díky za zachování anonymity.Ať se klidně pozná,ale nemusí znát můj nick :P

• Citovat
  • Upravit
6445
10.12.18 07:37

Takových příkladů by bylo. Ale já mám zásadu, že je nezvu na návštěvu a už vůbec ne vícedenní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
10.12.18 07:47
@Ijen píše:
Takových příkladů by bylo. Ale já mám zásadu, že je nezvu na návštěvu a už vůbec ne vícedenní.

Copak o návštěvy, klidně i vícedenní, pokud je dotyčný/á normální, tak problém není.
Ale jak jsem psala, baba si toho pozvání zkrátka neváží a jen dělá dusno, tak je otázka jestli vůbec o nějaké návštěvy stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
10.12.18 08:18
@Monika7878 píše:
Ahoj, tak mě jen napadlo, co tebe vůbec jako chlapa napadlo založit si profil na víceméně ženských stránkách? Neber to osobně, nic proti tobě, jen zvědavost…

z textu si nemyslím,že zakladatelka je chlap,píše o manželovi ale ona je žena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
10.12.18 08:21
@sarlota535 píše:
z textu si nemyslím,že zakladatelka je chlap,píše o manželovi ale ona je žena

Nene, to mělo být někam jinam, omylem jsem to vložila sem a smazat už to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.18 15:09
@Denisa56 píše:
Kámoška měla tetu, která byla nějak narušená přes pořádek a hygienu. Jezdila až ze Slovenska a tak byly návštěvy vždycky minimálně na týden. Hned po příjezdu zhodnotila kritickým okem stav domácnosti a i když bylo čerstvě vygruntováno, prohlásila, že v takové špíně existovat nemůže. Převlékla se do zástěry a už to lítalo. Bavilo ji to, ona se v tom úplně vyžívala. Tři dny smejčila a uklízela a pak teprve byla schopná si návštěvu užít. Jelikož to byla tatínkova sestra a on ji měl rád, tak ty její návštěvy trpěli. Nakonec to zařřídili tak, že tetičku pozvali vždycky dva týdny před Velikonocemi a na konci listopadu a ona jim vždycky udělala gruntovní úklid. :mrgreen:

Jedna z těch mých tet se mě snažila přesvědčit, abych přestala používat myčku.
Pokaždé, když se sklidilo ze stolu, přiskočila k dřezu se slovy „takovou trošku je škoda dávat do myčky, uvidíš, že to budu mít hned hotový“. :lol:

A tahle dělala několik návštěv. Nechala jsem ji, mně je to jedno :mrgreen: Teď už rezignovala. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.12.18 15:31

@Denisa56 :mrgreen: :mrgreen: tak takovou tetu bych brala, smejčení mě nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.18 16:07
@Bábrdl píše:
Jedna z těch mých tet se mě snažila přesvědčit, abych přestala používat myčku.
Pokaždé, když se sklidilo ze stolu, přiskočila k dřezu se slovy „takovou trošku je škoda dávat do myčky, uvidíš, že to budu mít hned hotový“. :lol:A tahle dělala několik návštěv. Nechala jsem ji, mně je to jedno :mrgreen: Teď už rezignovala. :lol: :lol:

Tak to se aspoň hodí :D To teta se nám svěřila, jak jí si koupila ždímačku, tak jsme se ptali „proč, na co“ tož nám sdělila, že ji shnila od vlhkosti prý pračka, tak pere ručně a k tomu si za čtyři tisíce koupila tu ždímačku. Když jsme jí řekli, že by jí nová pračka vyšla lépe, dělala by vše, bazarová by šla koupit levněji a místo kde je odizolovat… měla nás za idioty :lol: Ne prostě, pračka by zas shnila a basta a zas jela své monology :nevim:
Jak tu někdo psal o odborné návštěvě, ta to pobavilo. My všichni jsme hlupani a máme chyby, jsme nevděční, rozmazlení…my se můžem jít léčit, co ona by tam dělala ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová