Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak my už doma zkoušíme to makový a pomerančový…za chvíli jdeme koulet a péct
@kotaska91 jé, tak to znám, ale nevěděla jsem, že se tomu říká žabí huby
@kotaska91 píše:
@vrtulka78 ranešky jsou takové pytlíčky a vevnitř je kokosová nápn a žabí huby jsou kolečka, která pak napůl ohneš a přimáčkneš, dovnitř se dává nápln z ořechů a oni jak se pečou, ta k se trochu otevřou
to znám jako ořechové tlamičky ![]()
@MarkétkaBeruška dotaz:) to těsto by se mělo dát rozválet? My jsme ho měly s mamkou furt takový měkký, zůstávalo na rukách, vyválet a vykrájet ani omylem…tak jsme ho jen „nakapaly“ na plech a upekly. Dělaly jsme poloviční dávku. A je fakt že jsme daly celý vajíčko, ale bylo maličký…tak jestli je to tim ![]()
@Izzz já nikdy neměla problém ho rozválet…vždycky to šlo v pohodě…no kdybys ho teoreticky měla moc lepivé tak přidej mouku.
@MarkétkaBeruška píše:
Já dělám čokoládovo-pomerančové placičky, jsou výborné, u nás nejoblíbenější cukrovíčko…Čokoládovo-pomerančové placičky
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepšína 70 placiček
čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8–10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší)
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
2–3 PL pomerančové šťávy
Tak mam v lednici testo a uz se tesim az budou placicky v troube a rozvoni mi dum
Po tech zase zaprasi
Musim je schovat ![]()
Zensky, potrebuji nejaky recept na kokosky, ktere zmeknou. Predem diky ![]()
@Haku píše:
Tak mam v lednici testo a uz se tesim az budou placicky v troube a rozvoni mi dum![]()
Po tech zase zaprasi
Musim je schovat
jééé, to je hezké. Já je budu dělat v sobotu…přes týden vůbec nestíhám.
Ale v sobotu to vypukne, celý den budu péct ![]()
@MarkétkaBeruška prosím tě, jako vezmeš normálně koupený pomeranč a strouháš tam tu kůru? Může to být mandarinka?
@terinka4444 píše:
@MarkétkaBeruška prosím tě, jako vezmeš normálně koupený pomeranč a strouháš tam tu kůru? Může to být mandarinka?
Jj, normálka koupím pomeranč, pořádně ho umyju a strouhám. S mandarinkou jsem nezkoušela, ale podle mě být může. ![]()
Já peču klasiku rohlíčky, linecký, perníčky + nějaký nepečený, letos jsem přidala pomerančový placičky od @MarkétkaBeruška a jsou jedinečný budou každé vánoce
jen mám obavy že jedna dávka nevystačí. Někdo zmiňoval že je bude dělat s mandarinkou. Jsou taky dobrý?