Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@SoonSoon Staci pridat tuk, cokolada se tim zredi a hrudek se nemusis bat
poznas jestli je dost ridka, kdyztak tuk pridas.. Ja treba na slepovane nanasim klasickym steteckem z papirnictvi ![]()
@MarkétkaBeruška Tak jsem dnes upekla ty pomerančové placičky, syrové těsto chutnalo moc dobře a po upečení krásně voní. Akorát se těsto při vykrajování dost lepilo. Doufám, že do svátků změknou, zatím jsou křupavé jako sušenky, ale chuťově dobré.
@Samy lepilo se ti těsto? Tak možná přidat mouku? Nevím, mě přesně tento poměr zatím vždy nelepil. Hele, já je pekla v sobotu, od sobotu jsou ve sklepě, v krabici společně s nějakým cukrovím s marmeládou a už vlhnou…takže já myslím že do Vánoc určitě.
Mně se lepilo těsto při dělání, hrozně, dala jsem tam nakonec jednou tolik mouky, aby to šlo vůbec uhňácat. Ale dobrý, už jsou upečené, taky tvrdé
a moje rodina, ta by potřebovala latí a ne cukroví, že prý by byly dobré, kdyby v tom nebyl pomeranč, tak jim vysvětluju, že pomerančové placičky asi musí mít pomeranč, tak na mě čučeli a ten pomeranč je z toho prý cítit. Nic, chleba dostanou, já jim dám cukroví
![]()
@terinka4444 fáááákt? Tak to mi pověz čím to je
![]()
jinak tedy…vkládám fotku těsta…tentokráte jsem fotila. ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
@terinka4444 fáááákt? Tak to mi pověz čím to je![]()
![]()
jinak tedy…vkládám fotku těsta…tentokráte jsem fotila.
jo, nakonec takhle vypadalo, ale fakt 400g mouky. No jsou vynikající, sním si je sama ![]()
@terinka4444 píše:
jo, nakonec takhle vypadalo, ale fakt 400g mouky. No jsou vynikající, sním si je sama
To já ti věřím, spíše mě překvapuje, čím to je. +- pár g to je jasné, ale o tolik. No ale hlavně že chutnají. U nás chutnají všem, i malej na hlídání je má rád, sice prohlásil, že mu vadí že nejsou pořádně nazdobené (kdyby bylo podle něj tak na každé je obří figurka z marcipánu) ale jinak mu chutnaly (vzal si i sebou domů
)
@MarkétkaBeruška taky se mi těsto lepilo, ale při válení jsem ho víc podsypala a dobré
fakt je vykrajuješ těch 0,5cm vysoké? A uplně propečeš? Já dělala cca 3mm, propečené a trochu mě zklamalo, že syrové těsto byla pecka a upečené ztratí slanost a hlavně trochu vůni (syrové je výraznější)
tak kdyby bylo vyšší, jestli by to mohlo mít vliv na chuť. Necháváš je pak jen tak nebo něčím zdobíš?
Já vyvalovala jen mezi potravinovou fólií, takže podsypávat netřeba. Ale příště buď dám o trochu mouky víc nebo míň šťávy, spíš mi to vadilo, že jsem chtěla dělat ozdobné kytičky a jak se to lepilo, tak jsem z toho udělala kolečka. Každopádně voní lákavě a i teď tvrdé jsou dobré, ale rozleželé musí být určitě ještě lepší.
Jinak syrové těsto vypadalo tak, jak ho vyfotila @MarkétkaBeruška
@jowana já je dělám tenčí, teda aspoň letos jsem dělala tenounké. ono to záleží víceméně na tobě, jak tlusté si je uděláš. ![]()
Taky jsem dneska zadelala na ty pomerancove… a taky tam padlo daleko vic mouky
nevim cim to je… a dala jsem o trochu min nastrouhane cokolady, prislo mi toho tak akorat
zitra budu pect, tak uvidime..
Holky, co jeste pecete? Mam 7 druhu a klidne bych jeste neco napekla a nevim co
mam linecke, rohlicky, pusinky, kokosky, pernicky, sadelky, orechove… premyslim jeste nad zazvorkami a cukrovi z vina, mozna jeste parizsky rohlicky no.. zatim je cas na nepecene ![]()
@Camosh perníčky, linecké, van. rohlíčky, medové rohlíčky, medové trubičky, máslová kolečka, kokosové košíčky, rafaela, čokoládové rohlíčky, ty pom. placičky, pak kolegyni ještě včelí úly, ranečky, žabí huby, a možná ještě něco
@MarkétkaBeruška těsto se mi dělalo skvěle
ale musím Ti „vyhubovat“ - je to totiž ohromně žravý recept
pekla jsem v sobotu a jelikož všichni stále chodí uzobávat, jestli už náhodou kolečka nezměkla, tak jich mám jen slabou polovinu a budu muset upéct ještě jednu dávku
je to opravdu skvělé cukroví ![]()