Netradiční cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
572
10.12.14 07:51

@SoonSoon Staci pridat tuk, cokolada se tim zredi a hrudek se nemusis bat ;) poznas jestli je dost ridka, kdyztak tuk pridas.. Ja treba na slepovane nanasim klasickym steteckem z papirnictvi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.12.14 18:06

@MarkétkaBeruška Tak jsem dnes upekla ty pomerančové placičky, syrové těsto chutnalo moc dobře a po upečení krásně voní. Akorát se těsto při vykrajování dost lepilo. Doufám, že do svátků změknou, zatím jsou křupavé jako sušenky, ale chuťově dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.12.14 18:11

@Samy lepilo se ti těsto? Tak možná přidat mouku? Nevím, mě přesně tento poměr zatím vždy nelepil. Hele, já je pekla v sobotu, od sobotu jsou ve sklepě, v krabici společně s nějakým cukrovím s marmeládou a už vlhnou…takže já myslím že do Vánoc určitě.

• Citovat
  • Upravit
69235
10.12.14 18:15

Mně se lepilo těsto při dělání, hrozně, dala jsem tam nakonec jednou tolik mouky, aby to šlo vůbec uhňácat. Ale dobrý, už jsou upečené, taky tvrdé :mrgreen: a moje rodina, ta by potřebovala latí a ne cukroví, že prý by byly dobré, kdyby v tom nebyl pomeranč, tak jim vysvětluju, že pomerančové placičky asi musí mít pomeranč, tak na mě čučeli a ten pomeranč je z toho prý cítit. Nic, chleba dostanou, já jim dám cukroví :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.12.14 18:30

@terinka4444 fáááákt? Tak to mi pověz čím to je :think: :think: :think:

jinak tedy…vkládám fotku těsta…tentokráte jsem fotila. :oops:

• Citovat
  • Upravit
69235
10.12.14 18:32
@MarkétkaBeruška píše:
@terinka4444 fáááákt? Tak to mi pověz čím to je :think: :think: :think:jinak tedy…vkládám fotku těsta…tentokráte jsem fotila. :oops:

jo, nakonec takhle vypadalo, ale fakt 400g mouky. No jsou vynikající, sním si je sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.12.14 18:35
@terinka4444 píše:
jo, nakonec takhle vypadalo, ale fakt 400g mouky. No jsou vynikající, sním si je sama :lol:

To já ti věřím, spíše mě překvapuje, čím to je. +- pár g to je jasné, ale o tolik. No ale hlavně že chutnají. U nás chutnají všem, i malej na hlídání je má rád, sice prohlásil, že mu vadí že nejsou pořádně nazdobené (kdyby bylo podle něj tak na každé je obří figurka z marcipánu) ale jinak mu chutnaly (vzal si i sebou domů :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
9578
10.12.14 18:38

@MarkétkaBeruška taky se mi těsto lepilo, ale při válení jsem ho víc podsypala a dobré :palec: fakt je vykrajuješ těch 0,5cm vysoké? A uplně propečeš? Já dělala cca 3mm, propečené a trochu mě zklamalo, že syrové těsto byla pecka a upečené ztratí slanost a hlavně trochu vůni (syrové je výraznější) :think: tak kdyby bylo vyšší, jestli by to mohlo mít vliv na chuť. Necháváš je pak jen tak nebo něčím zdobíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.12.14 18:56

Já vyvalovala jen mezi potravinovou fólií, takže podsypávat netřeba. Ale příště buď dám o trochu mouky víc nebo míň šťávy, spíš mi to vadilo, že jsem chtěla dělat ozdobné kytičky a jak se to lepilo, tak jsem z toho udělala kolečka. Každopádně voní lákavě a i teď tvrdé jsou dobré, ale rozleželé musí být určitě ještě lepší. :palec: Jinak syrové těsto vypadalo tak, jak ho vyfotila @MarkétkaBeruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.12.14 19:15

@jowana já je dělám tenčí, teda aspoň letos jsem dělala tenounké. ono to záleží víceméně na tobě, jak tlusté si je uděláš. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
274
10.12.14 19:46

@Camosh Děkuji za radu, tak půjdu na to, jsem zvědavá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
10.12.14 20:49

Zrovna jsem je vytáhla z trouby :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
10.12.14 20:55

Taky jsem dneska zadelala na ty pomerancove… a taky tam padlo daleko vic mouky :) nevim cim to je… a dala jsem o trochu min nastrouhane cokolady, prislo mi toho tak akorat :) zitra budu pect, tak uvidime..

Holky, co jeste pecete? Mam 7 druhu a klidne bych jeste neco napekla a nevim co :D mam linecke, rohlicky, pusinky, kokosky, pernicky, sadelky, orechove… premyslim jeste nad zazvorkami a cukrovi z vina, mozna jeste parizsky rohlicky no.. zatim je cas na nepecene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
10.12.14 21:22

@Camosh perníčky, linecké, van. rohlíčky, medové rohlíčky, medové trubičky, máslová kolečka, kokosové košíčky, rafaela, čokoládové rohlíčky, ty pom. placičky, pak kolegyni ještě včelí úly, ranečky, žabí huby, a možná ještě něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
10.12.14 21:33

@MarkétkaBeruška těsto se mi dělalo skvěle :palec: ale musím Ti „vyhubovat“ - je to totiž ohromně žravý recept :jazyk: pekla jsem v sobotu a jelikož všichni stále chodí uzobávat, jestli už náhodou kolečka nezměkla, tak jich mám jen slabou polovinu a budu muset upéct ještě jednu dávku :D je to opravdu skvělé cukroví :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí