Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, muzu se zeptat, delste někdo krém z kondenzovaneho mléka? U nas nemaji zkaramelizovane. Dtaci ho dat varit na hodinu do papinaku a pak do normálního hrnce taky na hodinu, samozřejmě v uzavřené plechovce? Jeste jsem to nedělala, dekuju za rady
@zamlklinka píše:
Holky, muzu se zeptat, delste někdo krém z kondenzovaneho mléka? U nas nemaji zkaramelizovane. Dtaci ho dat varit na hodinu do papinaku a pak do normálního hrnce taky na hodinu, samozřejmě v uzavřené plechovce? Jeste jsem to nedělala, dekuju za rady
Varim 2-2,5 hodiny v normalnim hrnci.
@zamlklinka
V papiňáku stačí vařit půl až třičtvrtě hodiny, ponořené celé pod vodou a nechat zchládnout než ho otevřeš.
Těsto na pomerančový placičky mám v lednici a už se těším až je upeču po tolika ohlasech
Do těsta jsem dala trošičku mouky navíc ale asi jen proto že jsem dala 3 polévkové lžíce šťávy, při dvou by mouka určitě stačila.
@MarkétkaBeruška no, vidímzp že pomerančové placičky bude mít letos celé emimino
chystám se na ně taky ![]()
@BlueFairy píše:
@MarkétkaBeruška no, vidímzp že pomerančové placičky bude mít letos celé emiminochystám se na ně taky
celé emimino a ještě i jeho rodinný příslušníci
já už pro ně napekla ![]()
@terinka4444 já mám zatím perníčky, linecké a pracnové hvězdičky… Chystám se na ty pomerančové, na medové kuličky z MMB a čekám na recept na tučňáky ![]()
Já se těším nejvíc na karamelové oplatky, je to strašně jednoduché, strašně levné a strašně dobré
ty ale budu dělat v pondělí před Vánocemi…
Supr diskuze
Nebaví mě každý rok péct to samé dokola, inspirace se hodí ![]()
A do pomerančových koleček jdu taky ![]()
Já loni objevila sádlovky, jsou výborný! A ještě bych letos ráda zkusila Masarykovo cukroví, vypadá jednodušše a prý je i dobrý ![]()
Davová psychóza funguje, už mám napsaný recept na pomerančové placičky, zítra uhňácám
(a to jsem krom perníčků naprostý nepekař vánočního cukroví, nikdo to moc nejí).
Pomerančové placičky upečeny, teď jen musím doufat, že opravdu trochu změknou, jsou tvrdé jak prkýnka, úplně o sebe cinkají. Je pravda, že jsem je udělala asi moc tenké, čímž se některé upekla skoro až moc, ale chuť dobrá a manželovi dokonce ty připečené chutnaly víc
. Takže dík za recept.
Ahoj, kdy prosím začínáte plnit cukroví? Kupí se mi tady cukroví určené k plnění (Išlské dortíčky, kokosové hvězdy…) a nevím, jestli už můžu plnit. Problém vidím v tom, že v náplních je máslo a syrové vejce. Díky ![]()
Dělat krémy a plnit cukroví se chystám příští víkend. Krém dělám z vařených vajec, másla a cukru.
to jsem ráda, že chutná