Netypická jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
140225
3.9.22 12:05
@warita píše:
Vsak v poradku. Dej jmeno, jake se ti libi!Ja zase davam duraz na originalitu, eleganci, mezinarodnost. Moje dcera se jmenuje Lea, za me to splnuje vsechny pozadavky.

znám dvě Lei, jedna je v důchodě, takže má přes 60,druhá 35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15086
3.9.22 12:06
@Janli píše:
Asi tak :palec:
Já se přestala bavit s jedním kamarádem, protože mi už dvakrát vyčetl, že jsme dceři zkazili život jménem, že je úplně hrozný a všichni se jí budou smát. A že na co si to hrajem, děti mají mít jména obyčejný, že není potřeba vyčnívat……Já zas razím, že jméno má odrážet osobnost, už samo o sobě dělat člověka vyjímečným….

Smát kvůli jménu, to dělají většinou jen dospělí. Od svých dcer jsem nikdy neslyšela, že by se divily nějakému jménu, jsou zvyklé. V dnešní době kdy jsou používána jména staročeská až po americká, děti nepřekvapí nic.. Schválně jsem se teď zeptala 8lete dcery jestli zná nějaké divné jméno, dlouho přemýšlela a pak řekla asi Jiřina. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140225
3.9.22 12:07

Tatínek mé kamarádky se jmenoval Leon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
3.9.22 12:17

@Alušáček No já mám nakonec Martina. Mám synka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
3.9.22 13:10
@Kelsey píše:
@Lainaire8 Max je mezinárodní jméno, které se hodí pro malého kluka i dospělého chlapa. Že my máme národ omezených blb. ů. Za to nemůže tohle jméno 8). Jinak se takový člověk nazvat nedá. Taky mám Maxe.
Jemu ve světě nebude nikdo komolit jméno, protože ho běžně znají.Příspěvek upraven 02.09.22 v 16:35

Jsi nejaka vztahovacna. :think: Pro me jsou jmena napr. jmena Sara a Nela taky pro psa, protoze az do dospelosti jsem znala nekolik psu tohoto jmena a zadneho cloveka. :nevim: Jinak vyslovene Max s a ti stejne v anglicky mluvicich zemich vyslovocat nebudou, ta vyslovnost neni stejna. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
3.9.22 13:14
@warita píše:
Vsak v poradku. Dej jmeno, jake se ti libi!Ja zase davam duraz na originalitu, eleganci, mezinarodnost. Moje dcera se jmenuje Lea, za me to splnuje vsechny pozadavky.

Lea je ok, znám jednu. Moc se mi nelíbí zdrobnělina, kterou jí oslovuje matka, Leuška. Říká ji Leji. Je to typ jména, který se moc nepoužívá v původním tvaru. Proto nemám ráda třeba Lucie nebo Kateřina apod., protože je to Lucka, Kačka, Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
3.9.22 13:21
@warita píše:
Presne tak!!! Mluvis mi z duse.Ja ani zapadnout do davu nechci. Jsem original, jsem hodne sva a jsem na to hrda. Moje deti budou urcite po mne, dcera na 100%, je tvrdohlava, sebevedoma a tak celkove ji v sobe dost vidim. A k takove osobnosti se hodi i neobycejne jmeno.

Lea a Filip mi prijdou bezna. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
3.9.22 13:25
@mojmira píše:
znám dvě Lei, jedna je v důchodě, takže má přes 60,druhá píše: Více

Navic Lea je diky Star Wars dost znama, znam par ceskych i zahranicnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.9.22 13:26
@Wani píše:
Navic Lea je diky Star Wars dost znama, znam par ceskych i zahranicnich.

Ve SW je princezna Leia, nikoli Lea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
3.9.22 13:28

Jinak me akorat prekvapika Meda, Adleta a Mirenka. Medu ma spoluzacka, Adletu kolega z prace a Mirenku znam z medii. Dost me prekvapil soucasny boom jmena Josefina, mela jsem spoluzacku na stredni Josefinu a strasne se mi to jmeno libilo a tehdy jich bylo v CR jen par desitek. Ted to ma v mem okoli celkem dost malych holcicek. Ja ji nakonec nedala, manzelovi se nelibila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
3.9.22 13:29
@SAJ píše:
Ve SW je princezna Leia, nikoli Lea.

Ale vyslovnost je szejna, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.9.22 14:17
@Wani píše:
Ale vyslovnost je szejna, ne? :nevim:

Právěže ne. Leia se čte Leja, hezky to splývá a je to takové malebné. Lea a Leo se čte jsk se píše, tedy bez toho j. No a mi to drhne v puse, je to takové krkolomné. Leu holku máme v rodině, Lea kluka mám v okolí.

Hypoteticky bych dceři dala jméno Leia bez námitek, Lea by u mě neprošla.

Ale nechci působit jako hnidopich, všechna tři jména jsou krásná, jen se mi Lea a Leo blbě vyslovují. Což je můj problém, ne problém ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
3.9.22 14:39
@SAJ píše:
Právěže ne. Leia se čte Leja, hezky to splývá a je to takové malebné. Lea a Leo se čte jsk se píše, tedy bez toho j. No a mi to drhne v puse, je to takové krkolomné. Leu holku máme v rodině, Lea kluka mám v okolí.

Ale nechci působit jako hnidopich, všechna tři jména jsou krásná, jen se mi Lea a Leo blbě vyslovují. Což je můj problém, ne problém ostatních.

Aha, nejsem fanousek SW a vzdycky jsem mela za to, ze se to vyslovuje stejne, minimalne v anglictine :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.9.22 15:20
@mojmira píše:
znám dvě Lei, jedna je v důchodě, takže má přes 60,druhá píše: Více

super, to znamena, ze dcerka bude original ve sve vekove kategorii. :D

Ja tedy par Leusek znam, dcera chodila do soukrome skolky s jednou Leou a pak presla do jine skolky a tam meli hned 2, ale ne ve tride moji dcery. Takze, tak neobvykle jmeno to neni, ale holt to neni Anicka, Terezka nebo Eliska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.9.22 15:22
@SAJ píše:

Kdyz jsem byla tehotna a lidi se me ptali, jak se dcerka bude jmenovat, tak po vysloveni jmena Lea jsem dostavala 100% tu stejnou reakci: jako princezna Leia?

Ja myslim, ze lidi zadny rozdil mezi Lea a Leia neslysi, evidetne. Navic, my te moji zabicce stejne rikame Leonka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí