Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@stinga píše:
kamarádka má holčičku Nikolku, a je to v okolí dost časté, u kluka je to divné jméno
Jo, ale u holky je to prostě Nikol, Nicol..
@Anonymní píše:
Lea mi nepřijde jako nějaký úlet, nad tím bych se nijak nepozastavila, nepodivila.Z neobvyklejších, aspoň z mého pohledu, mám mezi dětmi v příbuzenstvu a kamarádstvu jména Maja, Lia, Františka, Jindřiška, Hostivít. A neobvyklé pro tuto generaci Alois (znáte někdo nějakého mladšího třeba 5 let?)
(prosím o anonym, myslím si, že některá z nich jsou fakt tak specifická, že nechci být poznaná, dík)
tak to je docela slušný výběr ![]()
@g.sandova píše:
jo to by bylo hezčí, ale dcera kámošky je Nikola
@Anonymní píše:
Lea mi nepřijde jako nějaký úlet, nad tím bych se nijak nepozastavila, nepodivila.Z neobvyklejších, aspoň z mého pohledu, mám mezi dětmi v příbuzenstvu a kamarádstvu jména Maja, Lia, Františka, Jindřiška, Hostivít. A neobvyklé pro tuto generaci Alois (znáte někdo nějakého mladšího třeba 5 let?)
(prosím o anonym, myslím si, že některá z nich jsou fakt tak specifická, že nechci být poznaná, dík)
Znám dva malé Lojzíky, to jméno jde zas do módy. A ještě mnohem víc Antonín, Toníků je teď spousta. My měli Toníka taky ve výběru, ale pak to nešlo dát - v širší rodině jeden malej Toník umřel, dvouletej… Tak by to bylo nevhodný.
Mě nejvíc překvapilo jméno Scholastika a Božej (paní čekala holčičku Boženku
). Jinak jsem se setkala u starších dam se jmény, které byly ve své oficiální formě zdrobnělé, jako Danuška, Ivanka nebo Janka.
@Petpuk píše:
Mě nejvíc překvapilo jméno Scholastika a Božej (paní čekala holčičku Boženku). Jinak jsem se setkala u starších dam se jmény, které byly ve své oficiální formě zdrobnělé, jako Danuška, Ivanka nebo Janka.
Tak asi u mne vyhravas s nejdivnejsimi jmeny ![]()
@g.sandova píše:
Znam vic holek se jmenem Nikola, nez Nikol-Nicol ![]()
@Anonymní píše:
Par let zpátky jsem znala Lojzika předškolního věku. A měla jsem potíže jej oslovit v základním tvaru - Aloisi. Byl to maly Lojzík, v rodině mu tak všichni říkali. Ale me osobně se to jmeno nelíbí, zdrobnělina snad, základní tvar mi přišel temer jako nadávka. U starších dětí jsem slyšela jak mluví o spoluzaku jako o Áaaaloisovi a znelo to taky hrozně.
Ale je to muj osobní názor. At si rodiče pojmenují dite jak chtějí. Některá jména na me ale působí vyloženě nesympaticky.
Ještě vsuvka - spousta tech " originálních " jmen vypadá zajímavě v základním tvaru ale oslovení v 5.pade se mi opravdu nelibi.
@Anonymní píše:
Maja byla u mne v uzsim vyberu. Ale ja bych ji psala jako Maya.
Moje svagrova z Polska ma doma kluka Blažeje. V polstine to zni taky jako hodne divne jmeno. Kdyz cekala druhe ditku, chtela Kajetana, ale toho ji manzel zatrhl, navic se nakonec stejne narodila holcicka, takze Kajetan se nekonal.
@warita v italštině je Kajetan docela hezky jméno, i zdrobnelina
@Dahlia0409 píše:
Možná, to mě zrovna nenapadlo, asi je to holt tím, že v ČR je to typické pro holku a jména ve světě neřeším![]()
Nikola jako řešení jména pro kluka jsem slyšela jen jednou a to ve filmu Co jsme komu zase udělali?
Aneta Langerova ma bratra Nikolu, pokud si dobre pamatuju.
@Wani píše:
Aneta Langerova ma bratra Nikolu, pokud si dobre pamatuju.
Tak to vůbec nevím, ale je to možné
Asi mi to prostě na kluka nesedí, možná jen proto, že jsem zvyklá, že to má prostě holka, no. Něco jako třeba Michelle, taky to myslím může mít i chlap? A je to divný ![]()
Právě proto se mi líbí, že u nás se aspoň jméno poznalo podle toho, že ženské jméno končilo na -ová, ale už i v tomhle jsme světoví a časem poznáme prd, když bude třeba Nikola Novák, jsem v pasti pak teda ![]()
Lea mi nepřijde jako nějaký úlet, nad tím bych se nijak nepozastavila, nepodivila.
Z neobvyklejších, aspoň z mého pohledu, mám mezi dětmi v příbuzenstvu a kamarádstvu jména Maja, Lia, Františka, Jindřiška, Hostivít. A neobvyklé pro tuto generaci Alois (znáte někdo nějakého mladšího třeba 5 let?)
(prosím o anonym, myslím si, že některá z nich jsou fakt tak specifická, že nechci být poznaná, dík
)