Netypická jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.9.22 23:30

Lea mi nepřijde jako nějaký úlet, nad tím bych se nijak nepozastavila, nepodivila.

Z neobvyklejších, aspoň z mého pohledu, mám mezi dětmi v příbuzenstvu a kamarádstvu jména Maja, Lia, Františka, Jindřiška, Hostivít. A neobvyklé pro tuto generaci Alois (znáte někdo nějakého mladšího třeba 5 let?)

(prosím o anonym, myslím si, že některá z nich jsou fakt tak specifická, že nechci být poznaná, dík :oops: )

• Citovat
  • Upravit
19388
3.9.22 23:31
@stinga píše:
kamarádka má holčičku Nikolku, a je to v okolí dost časté, u kluka je to divné jméno

Jo, ale u holky je to prostě Nikol, Nicol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
3.9.22 23:32
@Anonymní píše:
Lea mi nepřijde jako nějaký úlet, nad tím bych se nijak nepozastavila, nepodivila.

Z neobvyklejších, aspoň z mého pohledu, mám mezi dětmi v příbuzenstvu a kamarádstvu jména Maja, Lia, Františka, Jindřiška, Hostivít. A neobvyklé pro tuto generaci Alois (znáte někdo nějakého mladšího třeba 5 let?)

(prosím o anonym, myslím si, že některá z nich jsou fakt tak specifická, že nechci být poznaná, dík :oops: )

tak to je docela slušný výběr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
3.9.22 23:35
@g.sandova píše:

jo to by bylo hezčí, ale dcera kámošky je Nikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7906
3.9.22 23:51
@Anonymní píše:

(prosím o anonym, myslím si, že některá z nich jsou fakt tak specifická, že nechci být poznaná, dík :oops: )

Znám dva malé Lojzíky, to jméno jde zas do módy. A ještě mnohem víc Antonín, Toníků je teď spousta. My měli Toníka taky ve výběru, ale pak to nešlo dát - v širší rodině jeden malej Toník umřel, dvouletej… Tak by to bylo nevhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.9.22 00:02

Mě nejvíc překvapilo jméno Scholastika a Božej (paní čekala holčičku Boženku :-) ). Jinak jsem se setkala u starších dam se jmény, které byly ve své oficiální formě zdrobnělé, jako Danuška, Ivanka nebo Janka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
4.9.22 01:26
@Petpuk píše:
Mě nejvíc překvapilo jméno Scholastika a Božej (paní čekala holčičku Boženku :-) ). Jinak jsem se setkala u starších dam se jmény, které byly ve své oficiální formě zdrobnělé, jako Danuška, Ivanka nebo Janka.

Tak asi u mne vyhravas s nejdivnejsimi jmeny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
4.9.22 01:28
@g.sandova píše:

Znam vic holek se jmenem Nikola, nez Nikol-Nicol :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.9.22 06:18

@Petpuk Ty zdrobneliny ve své době frcely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
4.9.22 09:11
@Anonymní píše:

Par let zpátky jsem znala Lojzika předškolního věku. A měla jsem potíže jej oslovit v základním tvaru - Aloisi. Byl to maly Lojzík, v rodině mu tak všichni říkali. Ale me osobně se to jmeno nelíbí, zdrobnělina snad, základní tvar mi přišel temer jako nadávka. U starších dětí jsem slyšela jak mluví o spoluzaku jako o Áaaaloisovi a znelo to taky hrozně.

Ale je to muj osobní názor. At si rodiče pojmenují dite jak chtějí. Některá jména na me ale působí vyloženě nesympaticky.

Ještě vsuvka - spousta tech " originálních " jmen vypadá zajímavě v základním tvaru ale oslovení v 5.pade se mi opravdu nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.9.22 09:26
@Anonymní píše:

Maja byla u mne v uzsim vyberu. Ale ja bych ji psala jako Maya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.9.22 09:29

Moje svagrova z Polska ma doma kluka Blažeje. V polstine to zni taky jako hodne divne jmeno. Kdyz cekala druhe ditku, chtela Kajetana, ale toho ji manzel zatrhl, navic se nakonec stejne narodila holcicka, takze Kajetan se nekonal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.9.22 09:51

@warita v italštině je Kajetan docela hezky jméno, i zdrobnelina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
4.9.22 10:11
@Dahlia0409 píše:
Možná, to mě zrovna nenapadlo, asi je to holt tím, že v ČR je to typické pro holku a jména ve světě neřeším :nevim: :mrgreen:Nikola jako řešení jména pro kluka jsem slyšela jen jednou a to ve filmu Co jsme komu zase udělali? :mrgreen:

Aneta Langerova ma bratra Nikolu, pokud si dobre pamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
4.9.22 10:15
@Wani píše:
Aneta Langerova ma bratra Nikolu, pokud si dobre pamatuju.

Tak to vůbec nevím, ale je to možné :D Asi mi to prostě na kluka nesedí, možná jen proto, že jsem zvyklá, že to má prostě holka, no. Něco jako třeba Michelle, taky to myslím může mít i chlap? A je to divný :mrgreen:

Právě proto se mi líbí, že u nás se aspoň jméno poznalo podle toho, že ženské jméno končilo na -ová, ale už i v tomhle jsme světoví a časem poznáme prd, když bude třeba Nikola Novák, jsem v pasti pak teda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí