Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj anonymni, musim ted auznat ze to musi byt velke trapeni
zkusennost ani radu nemam, jen me napadlo ty spunty doplnit jeste o kocici oci, clovek ma pak naprostou tmu a sve „soukromi“ ale nefim
zkus jak nekdo uz psal jine spuntiky a pritele mozna zkusit poslat k doktorovi - ale zas estli chrape v mezich a pak jen oddychuje, neni asi s cim
preji at to brzy vyresite a jste spokojeni
Ted jsem cca na pul h zabrala, ale vzbudil me hned jak chrape. Chjoo ![]()
Zeny ja s temi spunty spim uz tak nejak 5 let - co studuji VS, nejradsi sem mela moldex, ale poslednich par mesicu je nemuzu nikde sehnat a dostavam samy takovy, pres ktery slysim vse.
Jinak nemate z nich strach jako dlouhodobe je mit? Na nejake anglicke strance jsem cetla, ze vysledkem mohou byt ruzne infekce az tinnitus :-///
K.
Taky jsem ze zacatku nemohla usnout, pokud byl v mistnosti nekdo jiny, takze uz od dob koleji jsem pouzivala spunty do usi. Ted po letech uz se vedle manzela i normalne vyspim bez nich. Nastesti nechrape, ale kdyz nemuzu usnout, tak me vytaci i to pravidelne oddychovani
Pouzivala jsem ty barevne penove z lekarny, menila asi po mesici a to jsem je pouzivala tak pres 8 let a nikdy nemela zadny problem s nejakou infekci, apod.
Holky ja neporadim… Ale koukam kolik Vas je… Ja bez chlapa vedle sebe neusnu. Kdyz byl v nemocnici 3 dni, tak ja vubec nespala. Kdyz mi volal, ze ho pousteji byla jsem stestim bsz sebe. Konecne jsem se po x hodinach vyspala. Jela jsem pro nej a radeji zpet ridil on… Tohle si nedokazu predstavit. Nejradsi usinam u nej v objeti, ake on to nerad, ze potrebuje prostor. Tak jo aspon trosicku drzim. Pravdou je, ze mi rika, ze jsem v noci strasne hlucna. Chrapu, skripu zuby, mluvim ze spani, vrtim se. Ale nikdy ode mne neodesel, kdyz se poradne nevyspi. Vzbudi ho cokoli. Smekam pred Vami klobouk. Ja bez nej vedle sebe neusnu… Vzdy i cekam nez orijde z prace…
Ahoj, take spime oddelene, dostali jsme se do teto situace po 8 letech vztahu (vetsinu casu spolu bydlime, ve vicero bytech, vzdy jsme spali spolu). Ted spi muz dole v obyvaku u televize na gauci kde ja bych se nevyspala a ja v loznici normalne na letisti. Dcerka vedle v pokojicku sama. Co mi na situaci zatim vadi nejvic, ze mala (3r) za mnou vzdy rano prijde takze vidi ze spim sama:( muz v loznici nemuze usnout. Prevaluje se, nespi tak radsi odejde (zkousi to jen zridka vetsinou rovnou vytuhne u televize). Nevim no musim to hold brat tak jak to je ale mrzi me to pripada mi ze jsme „divni“.
Já se špunty spát neumím, vadí mi ten „tlak“ v uchu. S přítelem jsme spali několik let spolu, ale potom on začal chrápat a já jednu dobu dělala v práci na směny - tzn. někdy jsem vstávala v půl páté, někdy přijížděla o půlnoci (a já hned z auta neusnu, jsem moc soustředěná) a byli jsme nevyspalí oba, tak jsme si zařídili oddělené spaní. S malým dítětem to bylo taky pochopitelné, že spíme zvlášť, aby se vyspal aspoň on, a teď je on tak vyhlášený chrapoun, že třeba i na služebních cestách se kolegové děsí, kdo ho dostane na pokoj
Spíme odděleně a jsme zcela spokojení oba. Myslím, že bysme se zabili, kdybych byla dlouhodobě nevyspalá…
Také spíme odděleně, ani jednomu z nás to nevadí, i když to spousta lidí nechápe, hned si všichni myslí, že máme těsně před rozvodem
Ale já prostě potřebuju svůj prostor nějaké objímání při spánku nepřichází v úvahu, manžel se roztahuje a musí mít věčně puštěnou televizi u které já neusnu, takže spím s malou v pokojíčku…Nebylo by možné i když máte garsonku třeba svůj vlastní kout? Abys měla aspon trošku klid a samozřejmě špunty do uší? Chápu Tě, je to nepříjemné…
To se špatně radí, když bydlíte v garsonce, jediná možnost je oddělené spaní. Aspoň nějak rozdělit místnost, ve které žijete, aby měl každý svůj kout. Není to ideální, ale aspoň něco
@Anonymní píše:
Ted jsem cca na pul h zabrala, ale vzbudil me hned jak chrape. Chjoo
Zeny ja s temi spunty spim uz tak nejak 5 let - co studuji VS, nejradsi sem mela moldex, ale poslednich par mesicu je nemuzu nikde sehnat a dostavam samy takovy, pres ktery slysim vse.
Jinak nemate z nich strach jako dlouhodobe je mit? Na nejake anglicke strance jsem cetla, ze vysledkem mohou byt ruzne infekce az tinnitus :-///
K.
Zkus ty z DM. Ja strach nemam, spim s nimi uz 10 let a moje mamka s nimi spala cely zivot, otec strasne chrapal a chrape. Nacpi si je co nejdal do ucha, fakt s nimi bezne dychani slyset nemuzes. Motorovou pilu ano ![]()
@Pesee23 píše:
Holky ja neporadim… Ale koukam kolik Vas je… Ja bez chlapa vedle sebe neusnu. Kdyz byl v nemocnici 3 dni, tak ja vubec nespala. Kdyz mi volal, ze ho pousteji byla jsem stestim bsz sebe. Konecne jsem se po x hodinach vyspala. Jela jsem pro nej a radeji zpet ridil on… Tohle si nedokazu predstavit. Nejradsi usinam u nej v objeti, ake on to nerad, ze potrebuje prostor. Tak jo aspon trosicku drzim. Pravdou je, ze mi rika, ze jsem v noci strasne hlucna. Chrapu, skripu zuby, mluvim ze spani, vrtim se. Ale nikdy ode mne neodesel, kdyz se poradne nevyspi. Vzbudi ho cokoli. Smekam pred Vami klobouk. Ja bez nej vedle sebe neusnu… Vzdy i cekam nez orijde z prace…
Muj chlap potrebuje v posteli prostor, prituleni nepripada v uvahu. Kazdy z nas mame neco ![]()
Mám podobný problém:-( Někdy je to spojené i s psychikou, si říkám, už zase funí, už se zase nevyspím, děs. Dnešní noc opět výživná.
Zkus i na noc pít medunku.
Po narození první dcery se chlap odstěhoval do své ložnice
a už tam zustal…
Já spím s holkama v ložnice - starší ve sve postylce, mladší se mnou na letišti
!!!
Vyhovuje nám to všem
!
Já si obecně na nové prostředí zvykám na spaní blbě. Možná to ani tak není přítelem, ale postelí, prostorem. Já se teda u bývalého taky nikdy dobře nevyspala a to spal jako myška. Až jsem tam začala bydlet, tak jsem si zvykla. Teď jsem tak zvyklá na naši manželskou postel, že se nemůžu vyspat, když jsem u našich v mé bývalé posteli ![]()
Uvidíš časem.
@Whynot @blumen Mohla bych vás poprosit o nějaký link nebo obrázek k těm špuntům, které vám tak vyhovují? Také bych nějaké vhodné potřebovala - ty, které jsem zatím zkoušela, tak právě nic moc - skoro všechno přes ně bylo slyšet. Děkuji. ![]()
@zu.syk
Já mám tyto zelené http://www.conrad.cz/…paru.k832224?… (kupuju je v lékárně normálně po jendom páru
, nebo jak psala blumen v DM ) hlavně musí být pěnové a na konci zúžené.