Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jak mu v tom pomahas ty? Kdyz ti rekne mam chut si psat s jinou kvuli vzruseni…nepripadas si divne?
Prece chlap, ktery svou zenu miluje, pritahuje ho, tak ma primarni zajem o ni…
@Andelskej_Satan píše: Více
@Andelskej_Satan
Zatím k tomu vůbec nedošlo. Naopak říká, že od chvíle, kdy to prasklo a viděl, jak mě to zlomilo, se mu to celé zhnusilo. Tvrdí, že by se k tomu už nevrátil.
Já ale nejsem naivní. Chápu, že emoce teď mohou být silné a že časem může přijít chvíle slabosti. Právě proto máme domluvu o otevřenosti a přesměrování energie jinam. Nejde o to, že bych mu měla asistovat u chuti na jinou ženu. Jde o to, aby se naučil rozpoznat moment pokušení dřív (tj co ho k tomu vede - nuda, uzkost, hněv itd), než udělá krok špatným směrem.
A ano, v ideálním světě by muž, který miluje svou ženu, měl mít primární zájem o ni. Souhlasím. Jenže realita ukázala, že měl slabost. Teď jde o to, jestli se z ní poučí.
Dřív se mnou takhle otevřený nebyl. Možná se bál, možná to potlačoval. Teď tu otevřenost vidím a vidím snahu. To je důvod, proč tomu dávám prostor.
Píšeš rozumné, jsi inteligentní, tohle je vše strašně těžké.
Promin ale prijdes mi hrozne naivni, hodna atd…
Nemelo by to snad byt tak, ze by si mel uvedomit jak te to muze zlomit a ublizit jeste pred tim nez te podvedl? Co to je ted za ublizenecke kecy od nej?
@Andelskej_Satan píše: Více
Ano, měl to vědět předtím. To souhlasím. Teď ale sleduji, jestli jeho změna bude dlouhodobá. Hodnotím podle činů.
Přijdeš mi strašně uvedomela. Já jsem taky byla. Terapie, snaha, šance, činy, dohody, otevřenost… Dneska vím, že kdybych ho zmasakrovala válečkem na těsto a vyrazila ho, udělala bych líp. Ta otevřenost totiž pomáhala jemu. Mně ne. Nevím, jak Tobě pomůže, až ti manžel sdělí, že má chuť si psát s ženskejma, ale že máte dohodu, takže tě o tom informuje a jde si psát s tebou. Přijde mi to postavený na hlavu. Ale až teď. Tenkrát bych si myslela, že to je dobrej plán.
Pokud se rozhodneš dát druhou šanci, pak musíš počítat i s variantou, že to nevyjde a vyvinutého úsilí, budeš zpětně litovat. ![]()
Váleček ale pobavil. Jednou jsem tu četl, jak manželka chtěla po svém nevěrném manželovi vasektomii - a on souhlasil. ![]()
Když čtu takové smutné příběhy, tak by mě zajímalo, jestli je tu nějaký nevěrník, který si uvědomil, že nevěra byla chyba a už nevyhledává další povyražení?
Mám kolem sebe pár nevěrníků a přijde mi, že jim stále něco chybí. Jakoby stále hledali energii, kterou nedokážou vytvořit sami.
@Muž 1.2 píše: Více
To je dobre na hlavu…
Mnohem lepsi dukaz lasky muze ke sve zene je podstoupit vasektomii, aby jeho vlastni zena uz nemohla otehotnet a nemuseli spolu pouzivat treba kondom nebo prerusovanou souloz, pokud treba zena ma strach z otehotneni kvuli veku nebo nechce dalsi deti a ten chlap treba kondom nesnasi kvuli cemukoliv jinemu…
vyhodila jsem ho ![]()
ale byla to poslední kapka jiných věcí a ještě k tomu v tom měli oba city a bylo to dlouhodobé…
Jako znám páry, které to ustály OK, ale samozřejmě to trvá.. Pokud se on vážně snaží a znovu mu uvěříš, řekni, že naposled a udělej za tím tlustou čáru. Prostě se k tomu nevracet. Třeba jedna manželka to o svém muži věděla roky, že je záletník, ale doma a vše ostatní bylo super, tak to nechala tak… Další teda nůž na krk a zůstali spolu taky v pohodě. Všichni měli v dané době už pubertální děti…
Jestli ho miluješ a on tebe, kousla bych se a dala tomu novou šanci ![]()
Náhodou proč ne
to, že ji podvedl věděla. Akorát si tím zajistila, kdyby to zopakoval, že nepřivede další dítě na alimenty a zbyde víc peněz na jejich vlastní děti.
Jelikož se na tom asi domluvili, další děti nechtěli.
Mám v okolí 2 co to podstoupili a neřekli proti tomu křivý slovo, tak si nemyslím, že by ho to nějak poškozovalo, pokud s tím sám souhlasil. Předtím než se to podstoupí, se vede pohovor a nechává se čas na rozmyšlenou, kdyby to někdo nechtěl udělat a byl k tomu donucen poznají to a neudělají to.
Žádný průměrně a více inteligentní muž by nepřiznal, že si touží psát s jinou ženou.
Tím by pod sebou podřízl i zbytek větvičky.
Tak pořád lepší než aby si udělal ještě děcko bokem. Jistota je jistota. ![]()
Nemáme domluvu ve stylu „trestů“, ale ve stylu zodpovědnosti. Jde o to, že pokud pocítí chuť si ten chat otevřít nebo něco hledat, už v té chvíli mi to řekne. Ne až když se něco stane, ale v momentě pokušení.
Domluvili jsme se, že minimálně na ty chaty nepůjde vůbec. A pokud ucítí potřebu té validace nebo vzrušení, může si psát se mnou, nebo tu energii vědomě přesměrovat jinam – sport, výlety, práci, cokoli konstruktivního.
Nejde o kontrolu ani tresty, ale o to, aby se učil rozpoznat ten moment dřív a řešit ho jinak než útěkem. To je pro mě podstatné.